Læs også:

Close
festival, luksusdyr, festivalguide, festivaltyper, kvinder, veninder

Festivalguide: 8 typer, du helt sikkert møder på sommerens festivaler

Kultur  | 

Festivaltyper er en del af oplevelsen ved at tage til musikfest denne sommer. Hvor mange af dem kan du genkende?

Sommeren er snart over os (i hvert fald i vores hoveder), og det betyder for manges vedkommende en eller flere musikfestivaler, der skal indtages. På festival er stemningen noget helt særligt, og for det meste er de præget af mangfoldighed og kærlighed mellem ALLE mennesker.

Her er otte typer, du helt sikkert møder på sommerens festivaler:

1. Festivaljomfruen

Vi skal crowdsurfe, det er da det, vi skal! (Foto: All Over)
Vi skal crowdsurfe, det er da det, vi skal! (Foto: All Over)

Denne type lider af seriøs FOMO – fear of missing out. Hun er naturligvis udelukkende interesseret i at få THE FULL EXPERIENCE, nu hvor hun endelig er af sted på sin allerførste festival!

Dåseleverpostej er noget, hun har glædet sig til, siden hun hørte om konceptet, og det faktum, at det skal skylles ned med en varm dåseøl er fantastisk autentisk! Hun har overpakket og overtænkt alle sine outfits, selv om hun ender med at have det samme på hele ugen.

Sådan genkender du hende: Hun er med i nøgenløbet, hun er i pitten til alle de store koncerter på Orange, hun er med i color run, hun besøger samtlige nominerede til årets camp, og hun er formentlig gået død i det, før ugen er slut.

Se også: TV: Dittes første gang … på Roskilde Festival

2. NU SKAL VI KRAFTEDDEME VÆRE STIVE-typen

festival
Tonelejet er helt oppe i “Andrea fra Kaj & Andrea-niveau”, så du ved, Louise er klar til at feste. (Foto: All Over)

Hun er obnoxious og stiv i alle sine vågne timer (som belejligt nok strækker sig til klokken 7 om morgenen, hvor hun endelig slukker megafonen og lader de andre lejre sove), for VI ER JO IKKE KOMMET FOR AT DANSE, VEL?!

Egentlig glæder hendes lejr sig hvert år til at have hende med, indtil de kommer i tanke om, at der faktisk ER grænser for, hvor nice hun er i længden – og at hun hele tiden har mistet sin mobil/pung/oplader/sovepose/elskværdighed.

Sådan genkender du hende: Hun er hele tiden på farten for at besøge sine venners lejre (hvis hun da kan finde dem), så hun kan nasse gratis sprut og smøger. Eller snyde dem til at drikke den hjemmelavede flaske chilishots, hun har medbragt (lad være!).

Læs også: 20 billeder af festival done right

3. Den originale festivalgænger

festivalarmbånd, roskilde festival, festivalguide
Den originale festivalgænger er veteran og bærer sine bakteriebefængte armbånd med stolthed. Det er jo en livsstil. (Foto: Polfoto)

Hun nægter at børste tænder, gå i bad eller noget som helst andet, der lugter af civilisation. Hele underarmen er fyldt med armbånd, for hun har været på samtlige festivaler siden ’72. Hun har selvfølgelig også taget en dumbphone med, for hun er jo ikke idiot som os andre.

Hendes problem hvert eneste år er for få ekstra sokker, og at hun ikke har taget regntøj med. Den slags luksus er jo snyd og ikke noget, en ægte festivalgænger gør brug af!

Sådan genkender du hende: Hun har en vis ro over sig og kan skabe ALT, du behøver, hvis du rækker hende en rulle gaffertape.

Læs også: Kan man holde sig sund på Roskilde Festival?

4. Luksusdyret

festival, luksusdyr, festivalguide, festivaltyper, kvinder, veninder
– Wuhuu, damer, jeg synes, jeg kan se en håndsprit med lavendelduft derovre! (Foto: All Over)

Luksusdyret køber alt på stedet og tager hjem og sover hver nat. Hun er mere gæst end hun er indfødt festivalgænger, og hun har formentlig koordineret venindeoutfits med sit squad. Hvis ikke, er det fordi, det simpelthen kommer til at clashe for meget med hendes LV-taske, Dior-briller og Hunter-støvler (ligeosm Kate Moss, eggå?).

Hendes største problem er, at det er lidt svært at gå i støvler med hæl, når smatten sætter ind. Derudover stiller hun sig aldrig i pitten, for der er der overhængende fare for, at hun kommer til at røre ved pøblen.

Sådan genkender du hende: Hun er iført sart, hvidt tøj og holder mest til omkring vin- og cocktailboderne.

Læs også: Modeguide: Få festivalstilen

5. Lejrmama

Så er der fælleslur inden den skemalagte Filur-fest klokken 14! (Foto: Polfoto)

Hun har været på festivalen tusind gange, og kunne aldrig finde på at prøve en anden. Hun har en fast lejr, som slæber en million campingmøbler og udstyr med, der placeres på den faste plads i lejrområdet og skaber et lille samfund komplet med kassemester, apoteker og event-ansvarlig.

Der er naturligvis et skema for ugen, som forløber, som den altid gør. For eksempel drikkes der tequila om tirsdagen, og gud nåde og trøste den, der foreslår at drikke små grønne i stedet. Lejrmama ser egentlig ikke så mange koncerter – men der er jo også masser af musik i det hjemmebyggede anlæg.

Sådan genkender du hende: Hun sidder på sin faste plads i lejren hele ugen og sørger for, at alle foretager sig det, de skal (læs: Drikker på kommando, tager det påkrævede lejroutfit på og lader være med at gå i seng på vigtige tidspunkter).

Læs også: Sådan pakker du festivaltasken

6. Musiknørden

koncert, festival, konfetti, festivalguide, festivaltyper, musiknørden
– Shh! Jeg kan ikke høre mit indieband! (Foto: All Over)

Hun har ikke noget egentligt forhold til selve festivalen. Hun er her, fordi musikprogrammet er godt – selv om hun naturligvis har brokket sig højlydt, da navnene blev annonceret. Og nej, hun vil ikke med dig op og se Nicki Minaj på Orange Scene.

Hun har gennemtrawlet musikprogrammet hjemmefra og læst op på de usædvanlige, upcoming og mindre kendte acts – og anmelder koncerterne med stjerner på sine sociale medier og til alle, der gider (eller bare er indlagt til) at høre på det. Dertil kommer naturligvis alle sammenligningerne med andre koncerter, hun har været til, som selvfølgelig var LANGT bedre.

Sådan genkender du hende: Gå efter stemmen, der bliver ved med at tale om den der indiefestival, der spiller en ny genre inden for britpop – eller spot hende på det personlige musikprogram med planlagte spise- og drikkepauser.

Læs også: Do’s and don’ts – festival edition

7. Scoretrolden

northside, festival, kys, par kysser
Northside er et godt sted at score … (Foto: Polfoto)

Det er egentlig ligegyldigt, om han er højere end hende, ambitiøs og god mod dyr. Det handler om at få besøg down under og så glemme, at mange af mændene ikke har været i bad. Alle ovenstående typer er interessante, når scoretrolden er taget på festival, og alle tidligere krav er ude af spil.

Hun er hele tiden på jagt efter nye fyre og flirter til højre og venstre, når I er ude at gå på pladsen. Det betyder også, at hun hurtigt får dig med på de mærkeligste lege og festinvitationer, der involverer hankøn.

Sådan genkender du hende: Det er hende, der har tungen nede i halsen på din bror, mens hun foreslår bodytequila. Imponerende.

Læs også: Festival med solbeskyttelse

8. VIPigen

tinderbox, festival, festivalguide, festivaltyper
– Whaaat, der er et helt område med mennesker, der ikke har backstagepass?! Syret. (Foto: All Over & Polfoto)

VIPigen har på en eller anden måde skaffet en billet, der giver adgang til mediebyen og VIP-området. Ingen ved egentlig, hvordan hun er kommet ind, men de spørger heller ikke, for de er der af samme grund: De skal ses, vise deres keyhangers og benytte sig af toiletter med skyl.

VIPigen begiver sig kun uden for backstageområdet, når hun er sulten og hører kun de koncerter, der kan høres fra mediebyens bænke. Der er der nemlig en helt særlig øl, helt magen til den på festivalpladsen …

Sådan genkender du hende: Det er hende, der Instagrammer selfies med C-kendisser og misser med øjnene, når hun kommer til at stikke hovedet ud fra VIP-området.

Læs også: Drukmåsanalysen: Hvilken fuldetype er du?

 

Flere festivalartikler:

Aalborg heavy metal-festival indfører porrepolitik

Fede festivalfrisurer, der holder – også i uvasket hår

Frivillige pjækker fra festivaltjanser

Festival lukker efter bedste år nogensinde

Coachella: Få inspiration til dit festivaloutfit

· Mere fra samme kategori ·