Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: Festival lukker efter bedste år nogensinde og andre nyheder

Nyheder  | 

MY DAILY SPACE har samlet dagens væsentligste morgennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden

Trailerpark Festival lukker

Lørdag den 30. juli spiller det sidste band på Trailerpark Festival. Festivalen, der kan fejre ti års fødselsdag lukker nemlig efter sommerens fest.

Det skriver Gaffa.

Ifølge festivalen er det ikke økonomien, der er afgørerende for beslutningen, men i stedet ønsket om at stoppe på toppen.

Festivalen har ellers igen i år været en stor succes. Partoutbilletterne er udsolgt, og festivalen ser ud til at sætte publikumrekord.

– Det er en af de hårdeste beslutninger, jeg nogensinde har skulle tage, da det er mit hjertebarn, og festivalen har aldrig været mere populær end i dag, men dette er også grunden til, at vi lukker festivalen. Jeg tror på, at man altid skal udfordre sig selv og prøve noget nyt, og vi vil gerne vil slutte på toppen, siger Carla Cammilla Hjort, som stiftede festivalen for 10 år siden.

Oprindeligt var Trailerpark Festival en lille fest for et par tusinde mennesker, men den har gennem årene vokset sig større og større indtil i år, hvor der kommer 10.000 mennesker over tre dage.

Festivalen har adskilt sig fra de mange andre danske festivaler ved at være legeplads og eksperimentarium for en bred skare af kreative udtryk – og ved at have fokus på talenter indenfor kunst, teknologi og musik.

Blandt andet har festivalen lagt scenegulv til Quadron, Oh Land, Turboweekend, MØ og en masse andre, inden de for alvor slog igennem.

Gaffa

Trailerpark Festival lukker og slukker. (Foto: Polfoto)
Trailerpark Festival lukker og slukker. (Foto: Polfoto)

Soldrevet fly skriver verdenshistorie på jomfrurejse

Verdens første soldrevede fly har rejst hele jorden rundt.

Det skriver BBC.

Solar Impulse-flyets landingshjul ramte jorden i Abu Dhabi natten til tirsdag og sluttede en rejse, der begyndte i marts sidste år.

Flyet skrev således verdenshistorie.

– Fremtiden er ren. Fremtiden er dig. Fremtiden er nu. Lad os tage det endnu længere, sagde den ene af piloterne, Mr Piccard.

Flyet har rejst i 17 etaper, mere en 42.000 kilometer, fire kontinenter, tre have og to oceaner.

Solar Impuls har været et årti undervejs, vejer ikke mere end en bil, men dens vingefang er på størrelse med en Boeing 747. Dens energi kommer fra 17.000 solceller.

BBC

Bertrand og Piccard er de to mænd, der står bag Solar Impuls, der har skrevet verdenshistorie ved at flyve jorden rundt på energi fra solceller. (Foto: Polfoto)
Bertrand og Piccard er de to mænd, der står bag Solar Impuls, der har skrevet verdenshistorie ved at flyve jorden rundt på energi fra solceller. (Foto: Polfoto)

19 døde under angreb på hjem for handicappede i Japan

19 personer har mistet livet, og 25 er sårede efter en mand angreb et handicaphjem i Japan.

Det skriver The Japan Times.

Natten til tirsdag trængte en mand ind i institutionen og gik amok med en kniv. Manden er i 20’erne og hævder, at han er tidligere ansat i handicaphjemmet. Han meldte sig selv omkring klokken 03 på den lokale politistation.

Motivet bag angrebet er endnu uklart.

The Japan Times

En mand er gået amok med en kniv på et handicaphjem i Japan. (Foto: Polfoto)
En mand er gået amok med en kniv på et handicaphjem i Japan. (Foto: Polfoto)

snapchat.com/add/mydailyspace

· Mere fra samme kategori ·