Læs også:

Close

Do’s & don’ts – festival edition

Kultur, Underholdning  | 

Når du er på festival, hersker der nogle HELT andre leveregler. Vi har samlet de bedste råd fra en håndfuld garvede festivalgængere, så du er beredt

Hvordan er det nu lige, du skal opføre dig, når asfalten er byttet ud med mudder og træflis, din lejlighed er erstattet af et iglotelt, og din morgenmad består af en varm dåsebajer og en makrelmad?

Heldigvis har mange af vores læsere stor erfaring med at være på festival. Her er deres tips til at være godt kørende:

Do’s på festival

Overlev toiletterne

Før eller siden skal du til det: Besøge de blå og røde plastiktoiletter. Stanken kan være uudholdelig – især om morgenen, hvor alle mændene har været oppe at lægge en drukmavedej. Mmm.

DO: Tænd en cigaret, når du er derude. Lugten fra røgen gør det mere udholdeligt.

Drop badet

Alle de andre er alligevel også ulækre, og køen er uendelig.

DO: Sæt dit hår op og sørg generelt for altid at have en hårelastik klar. Du føler dig lige lidt mindre klam, når du ikke har dit fedtede hår hængende ned i ansigtet.

Planlæg din brandert

Vi ved jo, du bliver fuld og kommer til at danse vildt eller som minimum vælte lidt rundt, og det vil være megaærgerligt, hvis du mister dine ting.

DO: Medbring taske, som sidder fast på din krop, selv om du danser vildt. Du kan stadig godt se lækker ud.

belly-200001-010_main_1

Beck Söndergaard-bæltetaske i skind, 600 kr., CarrieAlong.dk

Wipe, wipe, wipe

Som dagene går, kommer du til at gå mindre og mindre op i det der hygiejne og rigtige toiletter. Derfor er det en god ide med en overlevelsespakke.

DO: Medbring et lille kit af håndsprit og diverse babywipes til mås og ansigt – så kan du gå på toilet anytime, anywhere.

Brug dit hoved

En sand festivalgænger opfinder sig vej til en billig brandert. Der er masser af lækre drinksboder på pladsen, men nogle gange har du jo bare lyst til varm rosé!

DO: Tag posen ud af en bag-in-a-box, tape den fast på maven med gaffertape, og hiv en løs sweater over hovedet.

Brug dit hoved #2

Hvis du er mere til sprut end til vin, har vores læsere selvfølgelig også et trick til dig!

DO: Man må gerne have en flaske vand med. Så fyld en lille flaske halvt med klar vodka. No one will ever know!

Nem beauty

Et fuldt fjæs kan godt være ret uoverskueligt, men let ansigtspleje og et par solbriller kan tage dig langt.

DO: Hav nogle lette beautyprodukter med – en all around ansigtsrens og fugtighedscreme kan redde meget! Og rens dit fjæs hver aften – du bliver glad for det næste dag, når du ikke vågner op og ligner Tollundmandens datter!

Spar penge på maden

Du skal virkelig have et sindssygt budget, hvis du skal købe burger eller risotto til alle måltider. Hvis du hellere vil bruge pengene på øl og blomsterkranse, så er vi ude i dåsemad.

DO: Konservesfisk og citronmayo. Det behøver ikke køleskab! Hurra for nem og billig mad!

Strøm til mobilen

Vi er totalt afhængige af at kunne filme, snappe, instagramme og ringe til vennerne, når vi igen igen er blevet væk. Men det kræver altså, at din telefon lever.

DO: Få fat i en powerbank eller flere, så du kan snappe hele dagen. Vi har fået to af Volt, som vi glæder os til at prøve af på årets festivaler!

volt_rsfv_ref_07529
(Foto: Daniel Urhøj)

Dont’s på festival

Aftaleproblemet

Hvis du går meget op i at mødes med dine venner til diverse koncerter og andre aktiviteter, kan det blive en meget frustrerende festival for dig. Folk bliver væk, mobiler går ud, og du kommer formentlig til at stå halvanden time ved jeres aftalte mødested og vente.

DON’T: Lad være med at forvente, at du og andre rent faktisk kommer til at overholde alle de aftaler, I laver. Det tager aldrig bare 15 minutter at mødes ved Orange scene, og der er ingen mobildækning. Til gengæld møder du formentlig nogle andre, du kender, mens du leder.

Luksusdyret

Selv om du gerne vil tage dig godt ud, så er det bare pissedumt at medbringe dine yndlingsitems, når du tager på festival.

DON’T: Lad de dyre gadgets blive hjemme, det gør ondt at se et par Ray-Bans blive trådt i stykker.

Overpakning

Du har måske gode intentioner, men orker du at dykke ned i bunden af rygsækken for at skifte til noget andet end det samme par jeans hele festivalen?

DON’T: Otte sæt tøj er lige i overkanten. Godt nok varer festivalen en uge, men let’s be honest: Du bruger max to sæt tøj.

Pladsvurdering

Når du tager med en fyr hjem i hans lejr for at “overnatte”, tænker du, at I da sagtens kan være under hans lille, gule teltdug …

DON’T: Der er en grund til, at Harald Nyborgs enmandstelte hedder netop det.

Nasseren

Uanset hvor broke, du er, så drop skuespillet overfor ham der med ølkanden.

DON’T: Det bider dig i røven senere, hvis du flirter dig til drinks. Godt nok er du på en kæmpe festival, men du kan ikke gemme dig for evigt.

(Foto: Polfoto)
(Foto: Polfoto)

STRESS!

Der er virkelig meget, der er værd at opleve på festival, og uanset hvad vil du komme til at gå glip af noget. Sådan er det! Drop din FOMO med det samme, ellers bliver det nogle hårde dage.

DON’T: Stresser du over at skulle nå det hele? Så er du altså ikke bygget til at tage på festival. Beklager.

Stoffer

Vil du gerne se samaritteltet fra indersiden? Skal dine venner opleve dig med fråde om munden? Eller bør du lige tænke dig om en ekstra gang?

DON’T: Lad være med at være en idiot. Don’t do drugs.

Selverkendelse

Du er en klog kvinde, så du kender dig selv og ved, hvor dine grænser går.

DON’T: Pitten helt oppe foran er et rigtig dårligt sted at opholde dig, hvis du ikke kan klare at blive skubbet eller stå klemt.

Hængelås

Et telt er ikke det sikreste sted at bo. Der kan hurtigt komme indbrud i teltet, og de går efter alt fra soveposer til punge, så hav de vigtigste ting på dig og lad alt andet blive hjemme.

DON’T: En hængelås på teltet skriger: “Vælg det her telt, hvis du gerne vil stjæle, her gemmer sig noget virkelig kostbart”.

Cancer

Udendørs festivaler er bare i overtal, og selv om du ikke tror, du behøver at smøre dig ind i solbeskyttelse, kan du være næsten sikker på, at din hud er uenig.

DON’T: Glemmer du solcremen, er du fucked. Og det sker sikkert allerførste dag, så du skal lide under resten af festivalen. Det var dumt, hva’?

MY DAILY SPACEs helt egen Ditte er Roskilde-virgin og skal denne sommer på sin allerførste Roskilde Festival! Følg med her på siden, hvor Ditte deler sin første gang i en videodagbog.

 

Denne artikel indeholder et eller flere affiliate-links, der giver os kommission, hvis du køber noget. Din pris forbliver den samme. Redaktionen udvælger selv produkterne, og hvis du køber gennem et affiliate-link, støtter du driften af MY DAILY SPACE.

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·