Læs også:

Close
pige piger sommer

MY EVENING NEWS: Frivillige pjækker fra tjansen på festival og andre aftennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste aftennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

 

NASA undersøger farlig asteroide

I 2135 vil asteroiden Bennu rejse ind mellem Jorden og Månen. Teoretisk set kan den ramme kloden i det næste århundrede. Derfor vil NASA nu undersøge Bennu. Det skriver Ritzau.

Hvis Bennu rammer Jorden, i det 22. århundrede, vil sammenstødet udløse en eksplosion 80.000 gange kraftigere end atombomben, der blev kastet over Hiroshima i 1945.

Der er dog kun en lille risiko for, at det vil ske. Alligevel er asteroiden klassificeret som “potentielt farlig”. Dem er der indtil videre 1.714 af, og de vurderes efter størrelse og afstand til Jorden.

Den 8. september sender NASA, rumsonden Osiris-Rex ud i rummet, og i de næste to år vil den rejse mod Bennu, der passerer Jordens bane hver sjette år.

– Den skal give os endnu flere informationer om asteroiden, som jo er byggeaffald fra dengang, vort solsystem blev dannet – og dermed give os indsigt i de processer og mekanismer, der var på spil, siger Michael Linden-Vørnle, astrofysiker og chefkonsulent ved DTU Space.

Derudover skal rumsonden hjælpe med at øge menneskehedens chancer for at undgå katastrofer ved asteroidenedslag.

/ritzau/

NASA vil undersøge en potentielt farlig asteroide. (Foto: Polfoto)
NASA vil undersøge en potentielt farlig asteroide. (Foto: Polfoto)

Frivillige bliver væk fra deres job på festival

Omkring hver fjerde frivillig på Musik i Lejet i år valgte ikke at dukke op til deres tjans. Det til trods for, at de blev aflønnet med en gratis billet.

Flere festivaller kræver nu penge fra de frivillige, der pjækker, men ekspert mener, at festivalerne måske selv er skyld i skulkerne. Det skriver Berlingske.

300 af de i alt 1.600 frivillige på Musik i Lejet 2016 hentede deres armbånd, men blev væk, da de skulle arbejde. Det førte blandt andet til, at flere barer ikke kunne holde sig åbne, da Dizzy Mizz Lizzy spillede.

Også Tinderbox og Northside har problemer med frivillige, der skal rydde op efter festivalen, men ofte bliver “syge”. Og tallene var så høje, at man overvejer at skrive bøder til dem, der ikke møder op på arbejde på Tinderbox næste år. Northside indførte bøder i 2015.

På Roskilde Festival kan man risikere en bøde på 3.500 kroner, hvis man slet ikke dukker op til nogen af sine vagter. Smukfest har indført chip-armbånd, hvor adgangen slettes, hvis ikke man møder op.

Ekspert peger på, at det ikke længere er frivillige fra lokale sportsklubber og lignende, der har et naturligt loyalt forhold til deres klub, men at det i høj grad er private restauratører, der booker sig ind og selv skal skaffe frivillige.

Berlingske

Flere snyder med deres festivalarmbånd og møder ikke op til deres frivillige tjanser. (Foto: Polfoto)
Flere snyder med deres festivalarmbånd og møder ikke op til deres frivillige tjanser. (Foto: Polfoto)

snapchat.com/add/mydailyspace

· Mere fra samme kategori ·