Læs også:

Close

Kan man holde sig sund på Roskilde Festival?

Camille er uddannet pædagog og kostvejleder med speciale i børn og overvægt. Hun blogger i fritiden om mad og livsstil på camillemaja.dk.

Det er snart tid til Roskilde Festival, og jeg glæder mig SÅ meget! Der ryger ofte mange kalorier på kontoen under en festival, og jeg har derfor samlet lidt tips til en lidt sundere uge

I år er syvende gang, jeg skal på Roskilde, og jeg har altså ikke taget skade af junkfood, øl og hvad der ellers bliver kastet ned under sådan en uge. Jeg vil starte med at sige, at du faktisk nemt kan tage et par kilo på, men de bliver smidt, når du er hjemme igen. Hvis du normalt har en sund og aktiv livsstil, så slip bekymringerne, nyd din festival med stil, og spis med måde!

Det var, som om den aldrig blev tom, den spand. (Foto: Privat)

Hvis du gerne vil leve lidt sundere under festivalen, er mine tips til dig:

  1. Mad: Det er meget forskelligt, hvad jeg spiser, men jeg prøver så vidt muligt at vælge retter med en masse grønt i. Det er sundt på kaloriekontoen, og så er det også meget bedre for kroppen. Jeg mærker især en forskel på, om jeg får grønt eller ej, da jeg indtager en del mere alkohol, end jeg plejer.
    Der er utrolig meget mad på Roskilde, og du kan spise noget nyt hver eneste dag. Jeg er personligt megafan af festivalens food court fyldt med forskellige boder. I en af boderne kan man få den vildeste krabbesalatssandwich!
  2. Drikkevarer: HUSK AT DRIKKE VAND – meget vigtigt! Derudover kan du udskyde druk til om eftermiddagen, så sparer du lidt på øllerne!
  3. Motion: Der findes ofte yoga på pladsen om morgenen, men jeg har faktisk ikke set nogle opslag endnu. Det er helt sikkert noget, du skal holde øje med, hvis du er til det.
    Der er jo lidt langt mellem tingene på sådan en festival, og man går også rigtig meget hver dag (medmindre du selvfølgelig er i gang med en turnering i øl-bowling!). Og så bliver der selvfølgelig danset! Jeg danser hver eneste dag i mindst fire timer, og det giver altså et spark til den burger, jeg spiste tidligere.
  4. Snacks og natmad: Spis dig mæt i rigtige måltider, og drop alle de usunde snacks. Det er rigeligt usundt at drikke hver dag i en hel uge, så hvis noget kan spares væk, er det klart det. Prøv at nøjes med tre hovedmåltider og så medbring nogle sunde snacks som; knækbrød, konserves (tun, makrel), grøntsager, frugt og nødder.
  5. Positivitet og glæde: Mit sidste og vigtigste tip! Vær glad for, at du er af sted med dine venner, hør noget lækker musik, og nyd festivalen! Det er kun en gang om året, så slip bekymringerne – det er nemlig også sundt!

SES DERUDE!!! JEG GLÆDER MIG!

Ps. Kryds lige alt, hvad I har for, at vejret vender. Det ser ikke helt godt ud, så kryds, kryds, kryds!

ros artikel
Åbning af Orange(Foto: Privat)
ros. artikel
Vi føler den. Dyrekostumer all the way! (Foto: Privat)

 

· Mere fra samme kategori ·