Læs også:

Close
Dittes første gang på Roskilde Festival

TV: Dittes første gang … på Roskilde Festival

Kultur, Underholdning  | 

21-årige Ditte har været Roskilde-jomfru indtil i år. Følg med i hendes videodagbog fra Roskilde Festival 2016

Hverdagen står på juralæsning og et studiejob i en sushibiks, så det var tiltrængt for Ditte Luja Aaskov at tage et smut på festival og skifte omgivelserne ud. Hun er vild med konceptet, men havde aldrig før besøgt kongen af dem alle: Roskilde Festival.

– Det er en fejl i min opdragelse, hvis du spørger min kæreste, fortæller hun MY DAILY SPACE, før turen går mod pløjemarken.

– Jeg har hørt om Roskilde fra stort set alle, jeg kender – både godt og skidt. De fleste elsker festivalen for alt, hvad den indebærer af bræk, ekskrementer og lortevejr, og andre er slet ikke til det. Jeg hører dog fra alle, at stemningen er helt fantastisk.

(Foto: Polfoto)
(Foto: Polfoto)

Hvordan forventer du, det bliver?

– Fuldt, sjovt og skørt. Forhåbentligt med lidt solstrejf hist og her.

Hvor meget regner du med at spendere?

– Aner det faktisk ikke. Har lagt nogle tusinde til side, men ved slet ikke hvor langt noget rækker. Forhåbentligt drikker jeg mig primært fuld i mine medbragte gyldne (og lunkne) damer og spiser konserves. Men lad os nu se, jeg ender jo nok med at falde i junk- og fadølsfælden.

Hvor meget har du planlagt på forhånd?

– Kun at jeg SKAL se Tenacious D, og ellers er programmet ret frit – jeg når, hvad jeg når.

Ditte filmede sig selv og sine oplevelser på Roskilde Festival, og du kan se, hvordan det gik, i videoen herunder:

Vi har hevet fat i Ditte igen efter festivalen. Roskilde-mødommen er ikke længere intakt, og festivalgængeren er pænt oppe at ringe over sin allerførste gang.

– Det var alt, hvad jeg havde forventet og meget, meget mere til! Det fedeste var stemningen. At man bare kan slappe af og glemme tidsplaner og bare gøre, som man har lyst til. Åbenheden blandt folk var fantastisk – alle var bare så søde, fortæller hun.

– Koncerterne var vilde, særligt fordi der var så mange forskellige bands og scener, så man kunne tage til lige det, man havde lyst til. Jeg var fuldstændig tosset med Gloria-scenen og opdagede nogle fede, nye bands. Men det fedeste ved Roskilde var helt klart camp-stemningen og vildskaben i camp-dagene. Og så er der bare et sindssygt drive i alle, så der kommer en fest ud af alting. Det har jeg aldrig oplevet før. Har heller aldrig set eller lugtet til så klamme toiletter på nogen andre festivaler!

Planerne om at spare på pengene og leve af lunkne guldøl og konserves gik dog lidt i vasken, da Ditte først opdagede festivalpladsens mange muligheder.

– Jeg overholdt ikke mit budget helt, der var simpelthen for meget lækkert mad og drinks, der fristede! Dåsemaden blev der ikke rørt ved, men der blev drukket mere end rigeligt af lunkne øl, hæ.

Kunne du finde på at tage af sted igen?

– Uden tvivl! Jeg føler, at der er meget, jeg ikke fik prøvet i år, så jeg bliver nødt til at komme af sted igen. Jeg køber billet så snart som muligt.

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·