Læs også:

Close
kartofler danske frisk mad (Foto: Coop Danmark A/S)

NEWS: Årets første danske kartofler i butikkerne i dag

Nyheder  | 

Årets første danske kartofler i butikkerne i dag · Kina køber robotter fra Danmark til bekæmpelse af corona-virus · Kendt burgerkæde reklamerer med muggen burger · Ledige indvandrerkvinder udsat for massiv social kontrol · 11 døde efter skyderier i Tyskland – mistænker højreradikalt motiv · Flere danskere tager ulovlige koraller med hjem fra ferie · Dansk lovgivning om voldtægt skal ændres · Dagens billede: Isbjørne lider under klimaforandringerne

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Årets første danske kartofler i butikkerne i dag

I dag vil flere danskere løbe til deres lokale Coop supermarked for at få fingrene i årets første danske kartofler.

De danske kartofler er avlet af Karl Larsen i drivhus på Fyn, og det er Coop, der har købt dem. Kartoflerne vil derfor kunne købes i dag den 21. februar i udvalgte Kvickly, SuperBrugsen og Irma-butikker på Sjælland og i hovedstadsområdet.

Der bliver udbudt i alt 140 bakker á 200 gram med en pris på 125 kroner per bakke.

Generelt set er det en uge tidligere, at det bliver muligt at smage de første danske kartofler, eftersom det sidste år først var muligt at købe kartoflerne i butikkerne anden marts. Det skriver Coop Danmark A/S i en pressemeddelelse.

kartofler danske frisk mad (Foto: Coop Danmark A/S)
Der kan fra i dag af købes friske, danske kartofler i udvalgte Coop supermarkeder. (Foto: Coop Danmark A/S)

Læs også: STOP MADSPILD: Biksemad med grøntsager, koriander og spejlæg

Kina køber robotter fra Danmark til bekæmpelse af corona-virus

Selvkørende danske desinfektionsrobotter bliver nu sendt afsted til en række hospitaler i Kina for at hjælpe med at bekæmpe corona-virus, også kaldet COVID-19. Det sker efter, at Sunay Healthcare Supply i onsdags underskrev en aftale med den danske virksomhed UVD Robots i Odense.

Med ultraviolet lys kan den danske robot ubemandet desinficere og dræbe virus og bakterier. Dermed kan den danske opfindelse bidrage effektivt til at begrænse spredningen af corona-virus, uden at udsætte hospitalspersonale for smittefare. Det skriver Grouleff Communications i en pressemeddelelse.

Ser man på corona-virussets udbrud, har blandt andet flere tusinde passagerer fra krydstogtskibet Diamond Princess været i karantæne siden den tredje februar, mens flere og flere er blevet smittet. Nu oplyses der, at to ældre japanere fra krydstogtskib i corona-karantæne er døde af virusset. Det skriver TV2 Nyhederne.

Kina robotter (Foto: Grouleff Communications)
Selvkørende danske desinfektionsrobotter bliver nu sendt afsted til en række hospitaler i Kina for at hjælpe med at bekæmpe coronavirus.  (Foto: Grouleff Communications)

Læs også: NEWS: Danskere er mindst bekymret for corona-virusset

Kendt burgerkæde reklamerer med muggen burger 

Burger King overrasker med reklamebilleder, der viser deres ikoniske ’Whopper’ dækket af mug og skimmel. I stedet for at vise den klassiske, fejlfrie og perfekte burger, der kendetegner fastfood-branchens fotografiske stil, lader Burger King deres mest kendte burger rådne op for at fortælle en vigtig historie.

Burgerkæden er nået en milepæl og har fjernet alle kunstige konserveringsmidler fra ’Whopperen’ i Danmark. Burger King fjerner også alle kunstige farve- og smagsstoffer fra deres faste sortiment af burgere og tilbehør. Det skriver Burger King i en pressemeddelelse.

– Vi mener, at rigtig mad smager bedst … Vi ønsker at vise, at det er smukt og naturligt, at mad går i forrådnelse. Når alt fra bollen og bøffen til de friskskårede løg, tomater og salaten er dækket af mug, er det et tegn på, at intet af det indeholder tilsætningsstoffer, forklarer Daniel Schröder, der er marketingchef for Burger King i Danmark.

Moldy Whopper Burger King (Foto: Help Pr & Communications)Moldy Whopper Burger King (Foto: Help Pr & Communications)
‘Det er et vigtigt budskab’, siger burgerkædens chef i Danmark. (Foto:Burger King)

Læs også: Nordisk steakburger

Ledige indvandrerkvinder udsat for massiv social kontrol 

Ledige etniske minoritetskvinder bliver presset af familie og omgangskreds til at sige nej til job eller aktivering. Det viser Danmarks første undersøgelse af betydningen af social kontrol på kvindernes muligheder på arbejdsmarkedet.

Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) er rystet og vil have handling ude i jobcentrene og fra flere ministre. Det oplyser Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i en pressemeddelelse.

– Undersøgelsen viser, at social kontrol, som konkret barriere for at indvandrerkvinder kommer ud på arbejdsmarkedet, er langt mere udbredt, end jeg troede. Det er skræmmende og helt uacceptabelt, og det er noget, vi skal handle på med det samme. Vi skal under ingen omstændigheder finde os i, at kvinder isoleres i hjemmet af deres mænd eller familie, udtaler Cecilia Lonning-Skovgaard.

tørklæde muslim muslimer kvinder (Foto: Unsplash)
Manden, familien eller omgangskredsen presser kvinder til ikke at stå til rådighed for arbejdsmarkedet og sige nej til job eller praktikforløb på arbejdspladser, hvor der arbejder mænd. (Foto: Unsplash)

Læs også: Klumme: Min kæreste er muslim, og jeg er træt af folks fordomme

11 døde efter skyderier i Tyskland – mistænker højreradikalt motiv

Onsdag aften blev mindst ni personer dræbt i to skudepisoder i Tyskland. Gerningsmanden åbnede ild og dræbte tre ved en vandpipecafé i byen Hanau i den tyske delstat Hessen, hvorefter han kørte til en anden vandpipecafé i bydelen Kesselstadt og dræbte yderligere fem personer.

Delstatens indenrigsminister Peter Beuth informerede på et pressemøde, at myndighederne efterforsker sagen som terror, hvorfor der mistænkes for, at gerningsmanden havde et fremmedfjendsk motiv. Det skriver The Guardian.

Yderligere er gerningsmanden og hans mor fundet døde.

politi police skyderi død terror (Foto: Unsplash)
Delstatens indenrigsminister Peter Beuth informerer, at sagen bliver efterforsket som terror.  (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Tre personer såret ved terrorhandling i London

Flere danskere tager ulovlige koraller med hjem fra ferie

De seneste to år er der sket mere end en firedobling af danskere, der bliver taget i tolden i Danmark med ulovlige koraller, der er blevet taget med hjem i kufferten fra ferien. Det viser nye tal fra Miljøministeriet, som Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring har analyseret.

Selvom det kan virke harmløst at samle en konkylie eller en stenkoral op på stranden og lægge den i kufferten på ferien, så er det faktisk en alvorlig sag, der både risikerer at ødelægge det lokale økosystem, ligesom det kan føre til bøder efter hjemkomsten til Danmark.

Det er især Thailand og Indonesien, de fleste stenkoraller er hjembragt fra, men også Filippinerne, Tanzania og USA optræder hyppigt. Det skriver Gjensidige Forsikring i en pressemeddelelse.

koraller hav vand havet sø planter (Foto: Gjensidige Forsikring)koraller hav vand havet sø planter (Foto: Gjensidige Forsikring)
I 2019 stod stenkoraller alene for 140 ud af de i alt 164 sager om konfiskationer i tolden under henhold til Cites-konventionen. (Foto: Gjensidige Forsikring)

Læs også: Køb af sommerferie: Hvornår skal du placere din ferie?

Dansk lovgivning om voldtægt skal ændres

I onsdags afleverede Straffelovrådet en række anbefalinger til en ny samtykkebaseret voldtægtslovgivning. Reaktionerne fra Straffelovrådets anbefalinger kommer af, at der ofte er kamp om ord, men ord er vigtige, når det kommer til at fortolke lovgivningen.

Straffelovrådet foreslår en ændring til, at al sex i Danmark er voldtægt, medmindre begge parter frivilligt indgår i de seksuelle handlinger. Hermed lyder anbefalingerne på at føre til en yderligere udvidelse af loven og ændre fokus fra at være på tvang, trusler eller modstand til også at være på gensidig frivillighed. Det skriver TV2 Nyhederne.

Læs også: Vi har spurgt fire fyre – derfor dropper vi piger

Dagens billede: Isbjørne lider under klimaforandringerne

Isbjørn er afhængige af havis i næsten alle aspekter af deres overlevelse og med is, der begynder at smelte tidligere i sæsonen, bliver isbjørnene tyndere og har færre unger. Det viser en ny undersøgelse, der oplyses af CNN.

Isbjørne er en tydelig indikator for klimaforandringerne, fordi de er så afhængige af havis, skriver Kristin Laidre, der er forskeren bag undersøgelsen og professor ved University of Washington.

 

Læs også: 5 gode råd til at undgå madspild fra madekspert

 

· Mere fra samme kategori ·