Læs også:

Close
virus coronavirus corona-virus kina (Foto: Unsplash)

NEWS: Danskere er mindst bekymret for corona-virusset

Nyheder  | 

Danskere er mindst bekymret for corona-virusset · EU-projekt gjorde 100 virksomheder grønnere · Sephora lancerer kampagne med fokus på alsidighed · Nanopartikler skal transportere “DNA-bomber” mod dødelig hjernekræft · Beskæftigelsesminister erstatter Mette Frederiksen i Fælledparken 1.maj · Fodboldspiller tiltalt for voldtægt og røveri · Dagens video: Far og datter griner, mens byen bliver bombarderet i Syrien

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Danskere er mindst bekymret for corona-virusset

Sammenlignet med mennesker i asiatiske og mellemøstlige lande føler danskerne sig langt mindre bekymret for corna-virussets spredning.

Kun syv procent af danskerne mener, at corona-virusset er en “stor trussel” for Danmark, mens en ud af fem (svarende til 19 procent) mener, at det er en “stor trussel” for hele verden.

Efter opdagelsen af udbruddet af corona-virusset i december, har udbruddet af 2019-nCoV, mere almindeligt kendt som corona-virus, nu ramt mere end 45.000 mennesker i 28 områder.

Nu viser resultaterne af en ny YouGov international undersøgelse udført blandt 27.000 mennesker i 23 lande og regioner, hvor forskelligt mennesker fra forskellige lande egentlig bekymrer sig om corona-virusset.

Generelt rapporterer mennesker i Europa og USA om lavere bekymring og bekendtskab med lidelsen end mennesker i Mellemøsten. Men inden for Asien og Stillehavsområdet, som er den hårdest ramte region, varierer kendskabet meget.

Filippinere syntes især at være opmærksomme på virusset, idet 68 procent siger, at de er ”yderst bekendte” med corona-virusset. Det oplyser YouGov, som er et britisk internationalt internetbaseret markedsundersøgelses- og dataanalysefirma, i en pressemeddelelse.

Intl coronavirus threat-01 (Foto: YouGov)
Sammenlignet med mennesker i asiatiske og mellemøstlige lande føler danskerne sig langt mindre bekymret for corona-virusset. (Foto: YouGov)

Læs også: Det skal du vide om corona-virusset

EU-projekt gjorde 100 virksomheder grønnere

Grøn omstilling begynder i det små, men kan give en sammenlagt stor effekt, viser resultaterne fra et stort regionalfondsprojekt i hovedstadsområdet.

Regeringen vil have mere grøn omstilling, og Dansk Industri har forudsagt, at en omstilling til cirkulær økonomi i 2035 kan øge Danmarks BNP med op til 45 milliarder kroner, skabe øget eksport, lavere CO2-udledning og markant lavere råvareforbrug.

I projektet er blandt andet over hundrede små og mellemstore virksomheder fra 15 hovedstadskommuner blevet bedre til at udnytte råvarer, spare på energien og til at genbruge restprodukter eller affald i industrielle symbioser. Samtidig har en række virksomheder udviklet potentialer ved nye cirkulære produkter, som skaber mindre affald.

Resultaterne fra projektet viser, at miljøet er skånet for 2.250 tons CO2, på energiregnskabet er der brugt 22.600 færre gigajoule, og virksomhederne har samlet mindsket deres materialeforbrug med 250 tons. Det oplyser Erhvervsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Læs også: NEWS: Ekspert opfordrer til at tænke sig om før vi spiser avocado

Sephora lancerer kampagne med fokus på alsidighed 

Sephora og BETC er gået sammen og har skabt en ny kampagne, som er alsidig i sin casting og personlig i sin tone og billedstil, med ønsket om at modtagerne kan se sig selv i fortællingen og udforske deres eget personlige skønhedspotentiale. Kampagnen har til formål at illustrere den nye brand positionering, som giver skønhed en prominent plads i alles liv.

Sephora, der globalt har over 2.500 butikker i 34 lande, lancerer kampagnen på TV, billboards, digitale medier og i pressen såvel som i butikkerne fra 18. februar 2020. I Danmark blev kampagnen lanceret den 18. februar, og vil derfor være at opleve i butikkerne fra i dag. Det oplyser Sephora i en pressemeddelelse.

Læs også: Februarfund: Så er der beauty-nyheder til dig

Nanopartikler skal transportere “DNA-bomber” mod dødelig hjernekræft

Med finansiering fra Danmarks Frie Forskningsfond skal forskere fra Danmarks Tekniske Universitet og Odense Universitetshospital udvikle et nano-transportsystem, som kan fordele kræftdræbende iod-isotoper i hjernetumorer.

Glioblastom er en meget aggressiv og dødelig form for hjernekræft, og der er endnu ikke blevet fundet en kur for kræftsygdommen.

Forskere fra Odense Universitetshospital (OUH) har tidligere udviklet en behandling, som virker i rotter. Behandlingen er baseret på et stof, der minder om DNA, og som udsender særlige ødelæggende ”Auger” elektroner, som skydes ud af stoffet, når det henfalder.

I hjernen er det kun kræftceller, der deler sig, derfor bliver raske hjerneceller ikke ramt. Heraf er problemet med de smarte “DNA-bomber”, at de kun virker i rottehjerner.

Målet er at udvikle et system, hvor specialdesignede nanopartikler fordeler det DNA-lignende stof i hjernen til at dække hele kræftsvulsten, hvorefter det langsomt frigives. Heraf forventer forskere, at det vil forhindre, at stoffet skylles ud, og at det derfor også kan virke i mennesker. Det skriver Danmarks Frie Forskningsfond i en pressemeddelelse.

hjerne (Foto: Danmarks Frie Forskningsfond )
Forskere er gået sammen for at udvikle et nano-transportsystem, som kan fordele kræftdræbende iod-isotoper i hjernetumorer. (Foto: Danmarks Frie Forskningsfond)

Læs også: NEWS: Immunterapi anbefales for første gang til behandling af brystkræft

Beskæftigelsesminister erstatter Mette Frederiksen i Fælledparken 1. maj

I tirsdags meddelte Statsminister Mette Frederiksen (S), at hun ikke ville tale til det traditionsrige 1. maj arrangement i Fælledparken. Dette var grundet at Mette Frederiksen mente, at der er for meget ballade til arrangementet.

Heraf har Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard udtalt, at han kommer til at tale i stedet for S-formanden i Fælledparken 1. maj. Det skriver TV2 Nyhederne.

Læs også: Kulturguide: Oplevelser i februar 2020

Fodboldspiller tiltalt for voldtægt og røveri

Der er nu blevet rejst tiltale mod den skandaleombruste fodboldspiller Bernio Verhagen af Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Der er tale om i alt ti forhold i anklageskriftet, heriblandt vold, voldtægt, uberettiget videooptagelse af samleje, trusler, røveri og flugt fra politiet, hvoraf størstedelen er fundet sted i Viborg.

Den hollandske Bernio Verhagen, der tidligere har været tilknyttet klubben Viborg FF, er ifølge anklageskriftet flere gange i løbet af efteråret 2019 begået vold mod sin kæreste. Den samme kæreste, som han er tiltalt for at have voldtaget.

Sagen kører i retten i Viborg mellem 28. og 30. april. Det skriver TV MIDTVEST.

Læs også: Det ustabile liv som professionel fodboldspiller

Dagens video: Far og datter griner, mens byen bliver bombarderet i Syrien

Faren Abdullah Al-Mohammad med sin tre-årige datter har fundet deres helt egen måde at tackle rædslerne i Idlib-provinsen på.

I Idlib- og Aleppo-provinserne i Syrien er 900.000 mennesker drevet på flugt siden starten af december, men der er ingen steder at flygte hen. Der er derfor tale om den største enkeltstående menneskeflugt, siden den syriske krig begyndte for ni år siden. Det skriver den britiske avis the Guardian.

 

Læs også: NEWS: Nye tal fra international rapport – Danskerne bruger flest penge på økologi 

Økologiske fødevarer, økologi, øko, ny international rapport. (Foto: PR)

 

· Mere fra samme kategori ·