Læs også:

Close
politi, police, policemen, betjente

NEWS: Tre personer såret ved terrorhandling i London

Nyheder  | 

Tre personer såret ved terrorhandling i London · Nyt kinesisk hospital bygget på ti dage – endnu et hospital på vej · Søndag var en speciel dag – og der er 101 år til den næste · Politi gør stort våbenfund ved udrykning til husspektakel · To gymnasieelever i karantæne efter hjemkomst fra Kina · Dagens billede: Bolig i Bel-Air i Los Angeles kan blive den dyreste bolig i USA nogensinde

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Tre personer såret ved terrorhandling i London

Britisk politi har søndag eftermiddag skudt og dræbt en mand, som har stukket flere personer ned på den travle shopppinggade Streatham High Road i den sydlige del af London. Det skriver flere britiske medier, blandt andre BBC.

Tre personer er blevet såret ved angrebet. Én af disse er i kritisk tilstand, mens de to andre er indlagt på hospitalet og er uden for livsfare, oplyser London Metropolitan Police. Samtidig meddeler politiet på Twitter, at gerningsmanden er død.

Personen bar ifølge politiet en attrap fastspændt til kroppen, og man betragter knivstikkeriet som en terrorhandling og angrebet som “islamistisk relateret”.

Flere vidner har på sociale medier skrevet, at de hørte tre skud blive affyret omkring klokken 14 lokal tid. Det forlyder samtidig, at tilskadekomne skal være blevet behandlet på stedet. Beboerne i området omkring gaden er blevet evakueret, lyder det fra en af beboerne på Twitter. Den britiske premierminister, Boris Johnson, giver på Twitter udtryk for medfølelse for de berørte. Det skriver TV2.

Læs også: NEWS: 27-årig mand sigtet for terror: Havde tilknytning til dømt IS-kriger

politi, police, policemen, betjente
Tre personer er blevet såret efter et angreb i London søndag. (Foto: Unsplash)

Nyt kinesisk hospital bygget på ti dage – endnu et hospital på vej

Ti dage har det taget at bygge et spritnyt hospital i byen Wuhan i Kina ifølge CNN. Huoshenshan Hospital, som det hedder, ligger på en 25.000 kvadratmeter stor grund og rummer 1000 sygesenge. Det skal hjælpe med at håndtere udbruddet af den nye coronavirus, som byen menes at være epicenter for.

Flere end 14.000 mennesker i Kina er blevet smittet med virussen, som der endnu ikke er udviklet en kur imod. Af dem har lidt over 300 mennesker mistet livet. Derfor er byggeriet af endnu et hospital – Leishenshan – i Wuhan allerede i gang. Det skal rumme 1300 senge og står efter planen færdig onsdag. To uger efter fundamentet blev støbt.

De to hospitalsbyggerier er blevet livestreamet på det kinesiske statsmedie CGTN’s Youtube-kanal. Her har man kunnet se, hvordan en byggeplads med intet andet end gravemaskiner og bulldozere på få dage er blevet til et hospital med flere længer. Det skriver TV2.

Læs også: Det skal du vide om corona-virussen

Søndag var en speciel dag – og der er 101 år til den næste

Lagde du mærke til datoen i kalenderen i går? Dagen den 2. februar som også skrives den 02.02.2020, er en helt særlig dato, da den kan skrives både forfra og bagfra som et såkaldt palindrom. Grunden til at disse palindromdage er specielle er, at de er forekommer yderst sjældent.

Den seneste palindromdag var d. 11.11.111 – altså for 909 år siden. Og der går 101 år, før verden – på tværs af forskellige måder at skrive datoer på – vil opleve den næste fælles palindromdag. Den falder først d. 12.12.2121.

Matematikafdelingen på Solihull skole i England har bemærket den særlige dato på Twitter.

– I dag er palindromdag i alle formater (UK, USA, ISO). Det er også en årlig palindromdag (33), og der er palindrom antal dage tilbage af året (333). En meget unik dag!, skriver skolen på sin Twitter-profil.

Palindrom kommer fra det græske ord ‘palin’, som betyder ”igen” og ordet ‘dromos’, der betyder ‘løb, bane’, ifølge Den Danske Ordborg. Et palindrom kan være hvilket som helst ord, sætninger eller talrække, der kan læses ens forfra og bagfra. Det skriver Jyllands Posten.

dato, palindrom, dag
Søndag var en helt speciel dag, da datoen både kunne skrives forfra og bagfra. (FOTO: MY DAILY SPACE)

Læs også: 10 ting, du skal lægge bag dig i 2020

Politi gør stort våbenfund ved udrykning til husspektakel

Lørdag blev politiet tilkaldt til en bolig nær Sønderborg, hvor der var anmeldt husspektakel. Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at betjentene fik striden mellem mand og kone bilagt, men undervejs opdagede de et andet forhold, der tiltvang sig opmærksomhed.

For rundt om i huset opdagede betjentene hele 30 skydevåben – primært jagtgeværer – som tilhørte manden. De blev alle sammen beslaglagt, for som politiet forklarer til B.T., så havde manden ikke tilladelse til nogen af dem.

– Da han fandt ud af, at hans våben ville blive taget fra ham, var hans oprindelige anmeldelse pludselig en lille ting, fortæller vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi Erik Lindholdt til B.T.

Manden er nu sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen, skriver B.T.

Læs også: NEWS: Walmart stopper salg af skydevåben til personer under 21 år

To gymnasieelever i karantæne efter hjemkomst fra Kina

– Vi er blevet enige om, at de bliver hjemme i 12 dage. Det er det, vi har fået oplyst af Statens Serum Institut, er det rigtige at gøre, fortæller Ole Droob til Ekstra Bladet.

De to kvindelige elever har ikke udvist nogen symptomer på at være smittet af Coronavirussen, men skolen tager ingen chancer. Pigerne, som går på den internationale linje på Hasseris Gymnasium har været i Kina på en privat tur, og ikke i forbindelse med skolen.

– De har været et sted, hvor der umiddelbart ikke er den store risiko, fortæller rektoren.

Men for pigernes egen skyld, må de lave lektier hjemmefra, skriver Ekstra Bladet.

depression, veninder, forståelse, plads, tale, venskab
To gymnasieelever er i en karantæne efter de kom hjem fra Kina.  (Foto: Pexels)

Dagens billede: Bolig i Bel-Air i Los Angeles kan blive den dyreste bolig i USA nogensinde

· Mere fra samme kategori ·