Læs også:

Close
burger bog nordisk steak (Foto: Bjarni B. Jacobsen)

Nordisk steakburger

Nyheder  | 

Forfatter og kogebogsforfatter Steen Larsen har lavet en usædvanlig lækker bog; ‘Verdens bedste burgere’. Her får du hans opskrift på nordisk steakburger

Det er ikke verdens nemmeste – men den lange tid er det hele værd. Man kan rent faktisk godt lave en lækker burger uden kød. Steen Larsen har lavet en bog med opskrifter på den elskede burger – i alle afskygninger,og den indeholder over 50 burger-opskrifter fra hele verden. Steen er kemi- og læreruddannet og laver kurser landet over med sit “Hotdog Cirkus”. Han er madskribent og forfatter. I denne bog har hans datter Emma været med, da hun har den grønne finger på pulsen og derfor har givet gode råd til de vegetariske burgere, der også er i bogen. Denne her er dog med kød – masser af kød.

Hvis du ikke selv vil lave burgerbollerne er det en måde at spare tid på. Men køb nogle gode – flere steder kan man købe briocheboller nu. Og har du tid, så und dig selv at lave dem fra bunden.

Der bliver 4 styk steakburgere i denne opskrift

burger bog nordisk steak (Foto: Bjarni B. Jacobsen)
Den er både smuk og smager fantastisk. (Foto: Bjarni B. Jacobsen)
Ingredienser

4 stykker stegt porter-marineret oksekød
4 briocher
Rudolphs sennepsmayonnaise
salatmix med spiselige blomster
agurkerelish
æbleskiver dryppet med æblecidereddike*
chipotle-sydesalt

Det skal du bruge til steaks

4 bøffer af oksetyndsteg à cirka 125 gram

olivenolie

havsalt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du dem klar

Bank bøfferne flade til en størrelse, der kan håndteres i en burgerbolle.

Gnub bøfferne med olie, salt og peber. Kan også grilles.

Steg bøfferne i cirka 3 minutter på hver side på en grillpande eller over direkte varme på en grill.

TIP

Kødet kan marineres som en hel steg eller skåret i skiver.

Sådan laver du briocheboller

Der bliver cira 12-20 styk.

Ingredienser

15 gram gær
1 deciliter lunkent vand
2 spiseske rørsukker
600 gram hvedemel
175 gram blødgjort smør
1 spiseske fint havsalt
4 æg
til pensling 1 sammenpisket æg

Rør gær og sukker ud i lunkent vand.

Tilsæt 200 gram af hvedemelet og rør det godt igennem.

Lad det hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.

Hak og smuldr smør i resten af melet, rør salt og sammenpiskede æg i. Ælt de to deje sammen til en ensartet dej. Brug eventuelt en røremaskine med dejkroge.

Del dejen i 12-20 stykker, der formes til boller eller sliders.

Giv dem et tryk med hånden. Lad dem hæve tildækket et lunt sted i 90 minutter.

Pensl med æg og bag briocherne i cirka 15 minutter ved 175 grader, til de er gyldne. Afkøl på rist.

TIP

Bag rigeligt, de er gode at have i fryseren.

Ruldophs sennepsmayonnaise

Der bliver 5 deciliter

Ingredienser

¼ deciliter pasteuriserede æggeblommer
2 teske Colman’s sennepspulver
½ spiseske dijonsennep
½ spiseske sherryeddike
2½ gram flagesalt
2½ deciliter vindruekerneolie

Sådan gør du

Pisk æggeblommerne op med sennepspulver, dijonsennep, eddike og salt. Du kan skrue op og ned for styrken af smagen ved at tilsætte mere eller mindre sennepspulver.

Pisk olien i lidt ad gangen, til den tykner og har en cremet konsistens.

Agurkerelish

Der bliver 4 deciliter

Ingredienser

1 agurk
1 gul peberfrugt
1 rødløg
1 spiseske flagesalt
1 deciliter riseddike
50 gram rørsukker
1 citron
1 teske fiskesauce
1 teske sichuan-peberkorn

Sådan gør du

Del agurken på langs og skrab indmaden ud med en teske.

Skær agurk, peberfrugt og løg i tern og kom dem i en si.

Massér salt ind i grøntsagerne og lad det stå i 30 minutter.

Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det småkoge uden låg, til relishen er blevet tyk.

Kom den på et rent glas.

Sådan anretter og samler du burgerne

Flæk bollerne og rist dem på skærefladen.

Smør under- og overbolle med mayonnaise.

Byg burgeren op med salatmix, steakskiver, relish, æble og endnu lidt salat.

Drys lidt chipotlesalt over og kom overbollen på.

Og så kan vi vist godt sige VELBEKOMME …

Sådan ser bogen ud:

 

 burger opskrift vegetar falafel (Foto: Bjarni B. Jacobsen)

Her kan den købes: www.muusmann-forlag.dk

 

Læs også:

Mine to liv

 

to liv københavn drøsselbjerg sommerhus

· Mere fra samme kategori ·