Læs også:

Close

Køb af sommerferie: Hvornår skal du placere din ferie?

Rejser  | 

Tiden er inden til at få planlagt årets sommerferie. Men har du styr på, hvornår du skal placerer din ferie? Spar Nord og Spies har samlet deres bedste råd til, hvordan du får mest valuta for pengene på din charterferie

Rigtig mange danskere er allerede i fuld gang med at ønske, hvilke uger de gerne vil holde sommerferie. Ifølge Spar Nord og Spies kan det virkelig betale sig at gøre sit hjemmearbejde, hvis man vil have pengepungen til at række så langt som muligt. Og hvem vil ikke det …

Cheføkonom i Spar Nord, Jens Nyholm, og produktchef hos Spies, Carlos Cebrian, er gået sammen om at skabe de bedste råd til dig, som skal planlægge årets sommerferie.

Fly, airplain, skies, skyer, rejse, rejser, sommerferie, ferie. (Foto: Unsplash)
Hvis man vil have pengepungen til at række så langt som mulig, skal man vælge den uge, hvor efterspørgslen er mindst. (Foto: Unsplash)

1. råd: Placer din ferie skævt

Historisk set er priserne højeste i uge 27 og uge 32. Dette er hverken, fordi at solen skinner mere, eller at vandet er varmere, men handler udelukkende om, at der er skolerne har ferie i disse uger. Det er derfor meget sjældent, næsten usandsynligt at finde gode tilbud – dette gælder også afbudsrejser, fastslår Carlos Cebrian.

– Hvis man ikke er båndet op på skolernes ferieuge, er der en stor økonomisk fordel at bestille sin ferie i uge 25 eller 26, som er den uge før skolernes ferie, eller i uge 33 eller 34, som ligger lige efter.

Sommer, sommerferie, planlæg, summer, kvinde, sand, havet. (Foto. Unsplash)
Placer din ferie uden for skolernes ferieuger. (Foto. Unsplash)

2. råd: Hold dig fra at rejse i weekenderne

Ta’ chancen og spørg din chef, om du må gå på ferien en tirsdag eller onsdag. På den måde undgår du de høje weekendspriser, og kan istedet rulle afsted med kufferten midt på ugen – og ovenikøbet med mange flere penge på lommen.

Sommer, sommerferie, planlæg, drink, drinks, ferie, sommer. (Foto: Unsplash)
Der er afgange til Mallorca fire dage om ugen, og der er mange penge at spare, hvis man kan undgå at rejse i weekenden. (Foto: Unsplash)

Læs også: Marrakech – kontrasternes by

3. råd: Planlæg efter valutakurserne

Hvis du ikke kan slippe for skolernes ferie, er en ide at planlægge ferien efter destinationens valutaudviklingen. Dette spiller en væsentlig rolle for, hvor meget man får for pengene. For eksempel er Brasilien et godt land at rejse til i år, da den brasilianske real er faldet med 11 procent. Simpelt råd til at få mere for pengene på din ferie.

Sommer, sommerferie, planlæg, drink, drinks, ferie, sommer. (Foto: Unsplash)
Hvis du planlægger efter valutakurserne, så er der flere penge til lækre drinks. (Foto: Unsplash)

Læs også: Min storbysferie i Prag

4. råd: Gå uden om de foretrukne feriedestinationer

Tænk ud af boksen! Hvis du går efter de populære destinationer som Mallorca, Kreta, Rhodos og Cypern vil priserne typisk være høje. Det handler om at finde alternative destinationer. Det kan for eksempel være lande som Albanien, Bulgarien eller Tyrkiet, hvis du ellers går efter masser af sol. Men gør også op med dig selv, hvad type ferie du ønsker – om det er en solferie – oplevelsesferie eller storbyferie.

Sommer, sommerferie, planlæg, drink, drinks, ferie, sommer. (Foto: Unsplash)
Tænk ud af boksen og rejs til en alternativ destination. (Foto: Unsplash)

Og husk så også – Danmark er også dejlig at holde ferie i, men der er oftest ikke penge at spare ved at holde ferie hjemme. Alternativ kan man jo også vælge at tage en solferie senere på året og bare nyde Danmark. Er du heldig er det lækker dansk sommer – er du ikke – så forbered dig på indehygge.

Kilde: sparnord.dk og Spies.dk

 

Læs også: Syv ting, du aldrig skal tage med på rejsen

ferie, rejse, kuffert, sommer, folkemøde

 

· Mere fra samme kategori ·