Læs også:

Close
paris, frankrig, politi, krimi, terror, angreb, terrorangreb, skud, skuddrab, drab, død, såret, sårede, politi, undtagelsestilstand, udland, præsidentvalg

NEWS: En dræbt og to såret efter skudangreb i Paris – IS tager skylden

Nyheder  | 

En dræbt og to såret i skudangreb i Paris – IS tager skylden · Unge i Facebook-gruppe gør grin med afdøde, terror og hylder Hitler · Tyrkiets præsident er sur på dansk politiker

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

 

En dræbt og to såret efter skudangreb i Paris – IS tager skylden

En politimand blev dræbt og to hårdt såret, da en mand torsdag aften omkring klokken 21 gik til angreb mod en gruppe betjente på Champs Élysées i Frankrigs hovedstad Paris.

Ifølge franske medier, var manden bevæbnet med en riffel, da han trådte ud af en bil og begyndte at skyde løs. En betjent, der sad i en patruljevogn blev ramt i hovedet og døde på stedet, mens to andre blev livsfarligt sårede, inden gerningsmanden blev skudt og dræbt.

Også en tilfældig forbipasserende blev lettere såret.

– Jeg kom ud af Sephora butikken og gik på fortovet, hvor en Audi 80 var parkeret. En mand steg ud og åbnede ild med en kalashnikov mod en betjent. Politimanden faldt om, jeg hørte seks skud, og jeg blev bange. Jeg havde en to-årig pige med mig og troede, vi skulle dø. Manden skød direkte mod betjenten, siger et øjenvidne til nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge TV-stationen BFM fandt politiet efterfølgende ID på manden, der svarer til en person, som efterretningstjenesten har fokus på, og ifølge avisen Le Figaro, var manden allerede ved at blive efterforsket.

Ifølge Islamisk Stats eget nyhedsbureau Amaq tager terrorgruppen ansvaret for skyderiet i Paris, og udpeger en belgisk mand som gerningsmanden. Den mand har i mellemtiden meldt sig selv i Antwerpen. Præsident François Hollande bekræfter i en kort erklæring, at terrormotivet er det mest sandsynlige. Myndighederne siger dog også, at der ikke er tegn på, at det er en belgisk gerningsmand, der står bag.

Angrebet er det seneste i en række af terrorangreb og forsøg på terror i Frankrig og Paris. Tirsdag fortalte fransk politi, at det havde anholdt to mænd på 23 og 29 år, der planlagde et voldeligt angreb i forbindelse med det franske præsidentvalg. Skudangrebet i går, sker kun få dage inden den første valgrunde i det franske præsidentvalg, og skete kun få hundrede meter fra præsidentens bolig i Élysée-palæet.

Frankrig er fortsat i undtagelsestilstand og har været det siden angrebene i november 2015, hvor over 230 blev dræbt.

Læs også: #Terror: Hvorfor siger alle, at det var værre i 1970’erne?

Se mere: Soldat skyder mand ved Louvre i ParisParis: Tre kvinder sigtes for at planlægge bombeangreb og Frankrig anholder 15-årig for at planlægge terrorangreb i Paris

paris, frankrig, politi, krimi, terror, angreb, terrorangreb, skud, skuddrab, drab, død, såret, sårede, politi, undtagelsestilstand, udland, præsidentvalg
En betjent holder vagt på Champs Elysees, hvor en mand gik til angreb på en gruppe betjente. (Foto: Polfoto)

 

Unge i Facebookgruppe gør grin med afdøde, terror og hylder Hitler

– Hitler har fødselsdag, og det har han jo, og det er i dag, Hitler har fødselsdag, og det har han jo i dag, så hør nu her, hvordan vi gasse jøder vil, så hør nu her, hvordan vi gasse vil!, skriver en af brugerne i Facebook-gruppen Offensimentum.

Der ser ud til, at der ikke er nogen nedre grænse for, hvad de unge synes er okay opførsel, når det kommer til medlemmerne i den hemmelige gruppe.

Tidligere på ugen blev der gjort grin med den 17-årige Jonas Schmidt fra Frederiksværk, der tirsdag blev fundet druknet i havnebassinet i Frederiksværk. I den forbindelse gav en af de unge også 17-årige Emilie Meng, som forsvandt på vej hjem fra en bytur og siden blev fundet dræbt, et par ord med på vejen.

Også terrorangrebet i Norge, hvor Anders Breivik skød og dræbte 69 personer er der blevet gjort grin med i gruppen, og muslimer, jøder, slaver, personer med handicap, YouTube-stjerner, Paradise Hotel-deltagere og piger, som har fået delt krænkende billedmateriale, har fået en tur gennem maskinen i gruppen.

– Medlemmerne gør det med et glimt i øjet, men det er, som om de ikke har nogen stopknap, fordi de hele tiden vil overgå hinanden. De beslutter, at bestemte personer er in eller sjove at latterliggøre, og så går der eksempelvis mode i at lave hagekors. De har en forskruet idé om, at det er offensivt, og for dem handler det om at blive set, siger Jan Lauritsen, stifter af Pulterkammerets Aktivister, som patruljerer i blandt andet Offensimentum og melder sagerne til forældre og indimellem også til skole og politi.

Det er ifølge Jan Lauritsen dog kun bag skærmen, at de unge er kradsbørstige.

– De måler pik på internettet, men når vi eksempelvis holder foredrag på skoler og Offensimentum bliver nævnt, så sidder de som små mus. De ved, at det er forkert, men hvis de siger fra over for det sindssyge, ryger de ud af gruppen, siger han.

Læs mere om Facebook-gruppen her:  Nøgenbilleder: Piger er lige så slemme til at dele som drenge

Læs også: Elever ville have hævn over efterskole: »Flæk dem, tak«

Læs mere: Piger i Offensimentum-gruppen rangordnes på ny netside uden at vide det

Hitler, jonas schmidt, emilie meng, død, unge, mobning, facebook, facebook-gruppe, offensimentum, sociale medier,
Unge ønsker Hitler tillykke med fødselsdagen i Facebook-gruppen Offensimentum. (Foto: All Over)

Tyrkiets præsident er efter dansk politiker

Tyrkiets præsident Erdogan har set sig sur på den danske politiker, Enhedslistens Nikolaj Villumsen, fordi den danske politiker har været valgobservatør ved ved søndagens folkeafstemning i Tyrkiet, der sikrede Erdogan store udvidelser i sin magt. Det skriver Ritzau.

Villumsen var én blandt 47 valgobservatører fra Europarådet ved folkeafstemningen i Tyrkiet i weekenden, og efter folkeafstemningen kritiserede flere observatører valget for ikke at leve op til Europarådets standarder.

– De juridiske rammer var utilstrækkelige til at gennemføre en ægte demokratisk proces, lød det blandt andet i observatørernes konklusion.

Den kritik har Erdogan ikke taget godt imod.

– Kend jeres plads. Vi hverken ser jer eller hører jer eller kender de politisk motiverede rapporter, I vil lave, sagde præsidenten til observatørerne under en tale til sine tilhængere i hovedstaden Ankara.

Nu har han altså set sig sur på den danske politiker, og har blandt andet fremvist et billede med Villumsen, hvor han sidder med et kurdisk flag tilbage i 2014, og det mener Erdogan gør Villumsen uegnet som upartisk valgobservatør.

Kurderne har i årevis kæmpet for øget selvbestemmelse og kampen har også været væbnet undervejs. Eksempelvis anses Kurdistans Arbejderparti (PKK) i vidt omfang internationalt som en terrororganisation.

– At påstå, at jeg ved at tale ved en demonstration til støtte for kurdernes kamp mod IS (Islamisk Stat, red.) i Nordirak skulle gøre mig til terroriststøtte, det er jo fuldstændig absurd, siger Nikolaj Villumsen om sagen.

Læs mere: Erdogan vandt det tyrkiske valg – Trump lykønsker

Læs mere: Forstå krisen mellem Holland og Tyrkiet

Læs også: Dramatisk nat i Tyrkiet: flere døde i militært kupforsøg

nikolaj villumsen, erdogan, tyrkiet, danmark, valg, folkeafstemning, valgobservatør, kurdistan, kurdere, terrorstøtte, politik, udland, indland, europarådet, upartisk,
Den tyrkiske præsident Erdogan har set sig sur på den danske politiker Nikolaj Villumsen fra Enhedslisten. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·