Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: Danmark vinder guld i de paraolympiske lege og andre morgennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

 

Danmark vinder guld til paraolympisk OL

Peter Rosenmeier vandt søndag aften sin anden PL-guldmedalje i karrieren, og den første til Danmark under dette Paraolympisk OL 2016, da han tog sejren hjem i bordtennis. Det skriver DR.

Peter Rosenmeier slog verdensranglistens nummer et, Alvaro Varela, i fem sæt. Men det var kun på et hængende hår, for flere gange var danskeren ved at kunne tage en sølvmedalje med hjem i stedet for guld.

– Hold kæft en frustrerende kamp. Det kommer egentligt aldrig rigtigt til at køre, og det et helvedes spil, vi får, når vi spiller mod hinanden. Der var godt nok mange gange undervejs, hvor jeg var sikker på, at det var forbi, siger Peter Rosenmeier.

Han har nu vundet medalje i hvert eneste OL, han har deltaget i – to bronze og to guld.

Peter Rosenmeier vinder guld i bordtennis til paraolympisk OL. (Foto: Polfoto)
Peter Rosenmeier vinder guld i bordtennis til paraolympisk OL. (Foto: Polfoto)

Frankrig anholder 15-årig for at planlægge terrorangreb i Paris

En 15-årig dreng er blevet arresteret, fordi han er mistænkt for at planlægge et nært forestående angreb i Paris. Det skriver Reuters.

I følge Reuters er drengen IS-sympatisør og har været i kontakt med flere andre grupperinger, der har planlagt angreb på Frankrig.

I følge Ekstra Bladet har Frankrig lige nu 15.000 radikaliserede på deres overvågningsliste.

To anholdt efter fund af bil fyldt med gasflasker i Paris. Frankrig er i højt beredskab efter flere terrorangreb rundt om i landet. (Foto: Polfoto)
Frankrig opruster efter flere forsøg på terror er blevet afværget. (Foto: Polfoto)

Facebook tillader alligevel foto fra Vietnamkrigen

Efter en norsk avis og Norges statsminister gik i skarp kritik af Facebook i fredags, har det sociale medie valgt at tillade et ikonisk krigsfoto fra Vietnam igen. Det skriver Ritzau.

Sagen startede i august, da norsk forfatter og journalist Tome Egelang testede Facebooks regler for nøgenhed og lagde billedet op. Det blev slettet, og det satte en lavine af norske delinger i gang.

Til sidst brugte avisen Aftenposten sin forside til et åbent brev til Facebook-stifter Mark Zuckerberg, hvori avisen anklagede ham for at misbruge sin magt.

Men nu er billedet altså kommet op igen.

– Grundet dets status som et ikonisk billede af historisk betydning overtrumfer værdien af at tillade deling af billedet værdien af at beskytte fællesskabet ved at fjerne det. Så vi har besluttet at genindsætte billedet på Facebook de steder, vi ved, det er blevet fjernet, skriver en talsperson for Facebook i en mail til bureauet.

mark zuckerberg
Mark Zuckerberg blev anklaget for magtmisbrug i åbent brev efter sletninger fra Facebook af ikonisk foto fra Vietnam-krigen. (Foto: Polfoto)

 

· Mere fra samme kategori ·