Læs også:

Close
mark zuckerberg

MY EVENING NEWS: Norsk avis i kamp mod Facebook og andre aftennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste aftennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Norge i  kamp mod Facebook

En norsk avis har skrevet et åbent brev til Facebooks stifter Mark Zuckerberg, efter han har censureret artikel med ikonisk Vietnam-billede. Det skriver Aftenposten.

– Jeg synes, at du misbruger din magt, og på en måde har jeg svært ved at tro, at du har tænkt det igennem.

Sådan lyder kritikken fra avisen, som de har valgt at publicere på forsiden i dagens avis.

Chefredaktør Espen Egil Hansen mener, at det er meget problematisk, at Facebook har fjernet avisens indlæg med det ikoniske billede, hvor den ni år gamle Kim Phuc kommer løbende nøgen efter et napalm-angreb under Vietnam-krigen.

Se og Hør-sagen gik i gang uden store afsløringer

Alle de tiltalte i Se og Hør-sagen var i retten i dag, og særligt tys-tys-kildens vidnesbyrd var mange spændte på. Det var kilden, der er anklaget for at have skaffet sig adgang til kendtes oplysninger hos Nets og solgt dem videre til ugebladet. Men de mange, der ventede på en forklaring fra kilden, var kommet forgæves. Det skriver Politiken.

– Min klient har indtaget den holdning, at han ikke ønsker at udtale sig i sagen, som det står nu. Det er den ret, man har som tiltalt til ikke at udtale sig, sagde advokat Michael Juul Eriksen.

Derefter ville retten fremskynde kildens kontaktperson på Se og Hør Kasper Kopping, så afhøringen kunne begynde. Men det ville han ikke gå med til. Qvortrup tilbød at stille op, selvom han ikke havde alle bilag med. Men det tilbud afviste dommeren.

Sådan sluttede den første dag i retssagen om Se og Hør-sagen uden én eneste vidneforklaring.

Se og Hør-sagen sendte chokbølger gennem Danmark, da det kom frem, at mediet havde betalt en medarbejder i PBS for at komme med dankortoplysninger på kendte. (Foto: Polfoto)
Se og Hør-sagen sendte chokbølger gennem Danmark i 2014, da det kom frem, at mediet havde betalt en medarbejder i PBS for at komme med dankortoplysninger på kendte. (Foto: Polfoto)

 

· Mere fra samme kategori ·