Læs også:

Close
Notre Dame bombeangreb

MY MORNING NEWS: Tre kvinder sigtes for at planlægge bombeangreb og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores praktikant heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste morgennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Paris: Tre kvinder sigtes for at planlægge bombeangreb

Tre kvinder i alderen 19, 23 og 39 år er blevet sigtet for at stå bag flere terrorrelaterede sager i Paris. De blev anholdt mandag, skriver Metroxpress.

Kvinderne er blandt andet sigtet i sagen om bilen, der den 4. september blev fundet indeholdende syv gascylindere, nær Notre Dame-katedralen. De mistænkes også for at stå bag et angreb på en togstation nær Paris. De to yngste skulle i følge anklagemyndigheden have planlagt mord på franske betjente.

De anklagede skulle efter sigende være IS-sympatisører.

Lørdag blev en fjerde kvinde også anholdt, blandt andet på baggrund af Notre Dame-sagen. Kvinden har udtalt, at hun sammen med den 23-årige prøvede at sætte ild til bilen, da en betjent kom forbi.

Samme dag blev en 15-årig dreng anholdt under mistanke for planlagt for terrorangreb.

Notre Dame
Frankrig har på nuværende tidspunkt 15.000 radikaliserede på deres overvågningsliste, i følge Ekstra Bladet. (Foto: Polfoto)

Endnu en dansk medalje til PL

Sen mandag aften var der igen en dansker på medaljepodiet under de Paraolympiske Lege, skriver TV 2.

Denne gang var det svømmeren Jonas Larsen, der svømmede sig til en bronzemedalje i 150 meter medley. Den blev sikret med over fem sekunder til fjerdepladsen.

Det er den anden medalje, Danmark har vundet under de Paraolympiske Lege, efter Peter Rosenmeier i går vandt guld i bordtennis over verdensmesteren.

Tillykke til begge medaljetagere!

Jonas Larsen PL
24-årige Jonas Larsen vandt bronze i 150 meter medley mandag aften. (Foto: Polfoto)

Mere end 500 elever bliver taget ud af tyrkiske skoler

Elever og forældre på 14 danske friskoler er plaget af trusler, hvilket nu får forældrene til at trække deres børn ud af skolerne, skriver DR.

De 14 skoler er kommet på en liste over såkaldte “Terrorskoler”, som beskyldes for at være tilhængere af den tyrkiske Gülen-bevægelse. Bevægelsen mistænkes for at være involveret i kupforsøget i Tyrkiet, der fandt sted denne sommer.

Øverst på listen, som florerer på de sociale medier, står der “Tag ansvar for dit fædreland, red dine børn fra Fethullah Gülens terrorskoler!”.

Skolelederne fortæller, at det primært er andre med tyrkisk baggrund, der truer med at stemple forældrene som Gülen-tilhængere, hvilket vil give dem problemer, når de rejser til Tyrkiet.

– Forældrene, der har børn gående på skolen, får opringninger fra folk, der siger, at der kan ske deres børn noget. De siger, at de er bange for, at deres pas bliver inddraget, hvis de rejser til Tyrkiet og så videre. Og jeg kan jo ikke love dem, at det ikke sker, fortæller skoleleder Cömert Kucukakin fra Salix Skole i Valby til DR.

Kombinationen af listen, trusler og hærværk mod skolerne har resulteret i, at hele 505 børn er blevet taget ud af skolerne.

Friskole
Liste over “Terrorskoler” får forældre til at melde deres børn ud af skolerne. (Foto: Polfoto)

Læs også:

Anna skippede gymnasiet og blev chef i Magasin. (Foto: Privat)

Skippede gymnasiet og blev chef i Magasin

boligblogger

Kom indenfor i superbloggerens stilede storbyhjem

· Mere fra samme kategori ·