Læs også:

Close

MORNING NEWS: Piger i Offensimentum-gruppen rangordnes på netside uden at vide det

Nyheder  | 

Ny hjemmeside rangordner piger fra Facebook-gruppe · Svage elever får dårlige tilbagemeldinger · Trumps svigersøn skal rådgive præsidenten · Jamie Oliver tager konsekvensen af Brexit

Så er det igen tid til MORNING NEWS. Det er, som altid, nyhedsredaktør Camilla Falkenberg, der har valgt morgenens største overskrifter ud til dig.

 

Piger i Offensimentum-gruppen rangordnes på ny netside uden at vide det

På en ny hjemmeside, der hedder kridellerkran.com, bliver piger, der er medlemmer af Facebook-gruppen Offensimentum, rangeret ud fra, hvor godt de ser ud. Det skriver Berlingske.

Pigerne ved det ikke selv, at deres billeder bliver vurderet af flere tusinde andre unge, og nu har Nanna Bonde, landsformand for SF Ungdom, meldt siden til polititiet.

– For mig handler det om samtykke. Det handler om, at de her piger ikke har givet tilladelse til, at en flok drenge – går jeg ud fra – rater deres billeder ud fra deres udseende og kalder dem krid eller kran, lækker eller klam, så vidt jeg har forstået, siger hun og fortsætter:

– Jeg ville selv synes, at det var en meget grænseoverskridende oplevelse, og bare fordi man har en profil på Facebook eller er medlem af en bestemt Facebook-gruppe, så giver man altså ikke tilladelse til, at andre må tage ens personlige oplysninger på den måde.

Vi har tidligere skrevet om Facebook-gruppen Offensimentum, hvor de unge deler nøgenbilleder med hinanden af andre unge. Læs mere om det her: Nøgenbilleder: Piger er lige så slemme til at dele som drenge

Politianmeldelse af hjemmesiden Kridellerkran.comI dag har jeg været i kontakt med politiet for at anmelde hjemmesiden…

Geplaatst door Nanna Bonde op maandag 9 januari 2017

 

Svage elever får dårlige tilbagemeldinger

En ny ph.d. har vist, at gymnasieelever med dårlige karakterer får tynde tilbagemeldinger fra underviserne, og udvikler sig mindst fagligt. Det skriver Politiken.

Tit får gymnasielever røde streger under fejl, en karakter og måske en kommentar med fra lærerne, når de får en opgave tilbage. Den måde at vurdere opgaver på viser sig nu at være særligt dårlig for de elever, der får karakteren 00 til 4.

Feedbacken til de elever er nemlig overvejende negativ, og består sjældent af råd til forbedringer i fremtidige opgaver, hvorimod 12-tals elever stort set kun får positive tilbagemeldinger.

– De, der får en lav karakter, får ikke mange kommentarer, der er møntet på noget fremadrettet. De overlades til at starte forfra hver gang uden at vide, hvad de skal gøre, fordi de fortrinsvist får negativ feedback. Men de, der får 12, får meget ros, siger Anne Smedegaard, ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab under Københavns Universitet, der står bag Ph.D.’en.

Svage elever får dårlige tilbagemeldinger. (Foto: Polfoto).

Trumps svigersøn skal være nær rådgiver

Den kommende amerikanske præsident Donald Trump har udpeget sin svigersøn, Jared Kushner, som sin seniorrådgiver.

Kushner, der er gift med Trumps datter Ivanka Trump, skal rådgive Donald Trump om handelsaftaler og Mellemøsten. Det skriver DR.

Trumps svigersøn, Jared Kushner, skal være særlig rådgiver for den kommende præsident. (Foto: Polfoto)

Kendis-kok Jamie Oliver lukker restauranter på grund af Brexit

Kendiskokken Jamie Oliver tager konsekvensen af Brexit og lukker seks af sine restauranter i Storbritannien. Det skriver BBC.

Helt specifik vil lukningerne ramme kæden “Jamie’s Italian Restaurant”, hvor seks restauranter lukker. Det sker blandt andet, fordi prisen på italienske ingredienser stiger, fordi pundet er faldet i værdi efter briterne stemte sig ud af EU.

Den engelske kendis-koks italienske kæde har 28 restauranter uden for Storbritannien og planlægger at åbne 22 mere.

Brexit får Jamie Oliver til at lukke seks restauranter i Storbritannien. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·