Læs også:

Close
medarbejdere ansatte arbejde job work (Foto: Unsplash)

NEWS: Midlertidig trepartsaftale indgået som værn mod massefyringer

Nyheder  | 

Midlertidig trepartsaftale indgået som værn mod massefyringer · Endnu en coronasmittet er død i Danmark · Masker og håndsprit stjålet fra sygehus med syge coronapatienter · Nedlukning af landets jobcentre · Gærfabrik melder ud til danskerne om fortsat stort lager · Antallet af dødsannoncer vokset fra en til 10 sider · Katy Perry fortæller i video sin døende bedstemor om graviditet · Drukspillet beerpong var skyld i smitte af coronavirus · Kinesiske læger smider maskerne ved lukning af nødhospital · Dagens video: Italienere i karantæne synger sammen fra deres altaner

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Midlertidig trepartsaftale indgået som værn mod massefyringer

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har indgået en midlertidig trepartsaftale om en lønkompensationsordning for fyringstruede lønmodtagere. 3Fs forbundsformand roser aftalen, der betyder, at tusindvis af lønmodtagere, der ellers ville være fyret, kan beholde deres job, indtil COVID-19-krisen er i bedring.

Aftalen gælder for lønmodtagere på de private virksomheder, der er særligt hårdt ramt økonomisk som følge af COVID-19-krisen. Her bliver der tale om virksomheder, der ellers står overfor at skulle varsle afskedigelser af minimum 30 procent af deres medarbejdere eller flere end 50 ansatte.

For fuldtidsansatte vil den statslige lønkompensation månedligt udgøre 75 procent af de samlede lønudgifter til de omfattede medarbejderes løn. Dog maksimalt 23.000 kroner om måneden. For timelønnede kan lønkompensationen udgøre 90 procent, men maksimalt 26.000 kroner per måned for en fuldtidsansat, der bliver omfattet af ordningen. Den midlertidige kompensationsordning vil gælde fra 9. marts til 9. juni 2020. Det skriver 3F.

medarbejdere ansatte arbejde job work (Foto: Unsplash)
En midlertidig trepartsaftale er indgået omkring lønkompensationsordning der sikrer fyringstruede lønmodtagere. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: ‘Bløde værdier’ vægter højere end høj løn

Endnu en coronasmittet er død i Danmark

Der er tale om en ældre person, som var indlagt med flere alvorlige sygdomme og smittet med coronavirus, der døde søndag på Herlev Hospital. Det oplyser Region Hovedstaden. Lørdag døde en 81-årig også på Herlev Hospital, der ligeledes var smittet med coronavirusset og også havde flere alvorlige sygdomme.

Ifølge Sundhedsstyrelsen risikerer op mod 580.000 danskere i et realistisk scenarie at blive smittet med coronavirus i første bølge af virusset i foråret. Ud af de smittede vurderes 11.000 at skulle på sygehuset, og 2.900 vil få behov for intensiv behandling.

Søndag er 864 personer konstateret smittet med coronavirus i Danmark. Det reelle antal smittede vurderes at være markant højere. Det hænger sammen med, at de danske myndigheder torsdag ændrede strategi i kampen mod corona. Fokus er nu på at finde de mest syge og svage patienter, og derfor er strategien, at det kun er dem, der testes. Det skriver Jyllands Posten.

Læs også: Få svar på 7 populære spørgsmål om corona-virusset, der bekymrer dig

Nedlukning af landets jobcentre

Regeringens seneste tiltag for at stoppe spredningen af COVID-19 lukker også landets jobcentre ned, og medarbejdere sendes hjem. Jobcentrene vil køre med et nødberedskab, så det ikke får konsekvenser for folks ydelser. A-kasserne opfordres til at følge samme linje.Et nødberedskab i landets jobcentre vil sikre, at borgere i Danmark fortsat kan søge om og modtage offentlige ydelser.

Lukningen af jobcentrene betyder imidlertid, at beskæftigelsesindsatsen suspenderes i en midlertidig periode. Alle planlagte samtaler aflyses, aktiveringstilbud sættes i bero, og der bliver ikke igangsat nye tilbud. Det betyder også, at borgerne i den kommende tid ikke skal leve op til kravet om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet, og de fastholder deres ydelse som hidtil. Det skriver Beskæftigelsesministeriet.

jobcenter, jobcenteret, kommunen, jobsøgning, ledig, dagpenge
Landets jobcentre lukker nu også ned og medarbejdernes sendes hjem. (Foto: /ritzau/)

Læs også: Rædselshistorier og mærkelige oplevelser fra jobcenteret

Masker og håndsprit stjålet fra sygehus med syge coronapatienter

På Rigshospitalet i København er der forsvundet flere beskyttelsesmasker og håndsprit. Tyverierne er blandt andet sket på Infektionsmedicinsk Afdeling, hvor der indlagt flere personer, som er alvorligt syge på grund af coronavirus. Det oplyser Jens Lundgren, der er professor på Infektionsmedicinsk Afdeling.

– Vi er virkelig chokerede over, at folk også hugger de her beskyttelsesmasker, som vi bruger, når vi skal behandle patienterne, siger han til TV 2 Lorry.

Han har ikke kendskab til, hvor meget der præcist er blevet stjålet. Men han oplyser, at det drejer sig om flere kasser med beskyttelsesmasker og en række dispensere med håndsprit. Det skriver TV2.

Læs også: NEWS: Kunstskat til en værdi af syv millarder kroner er blevet stjålet fra museum

Gærfabrik melder ud til danskerne om fortsat stort lager

Hvis man i løbet af de kommende uger får lyst til friskbagt brød, kommer man ikke til at mangle gær. Sådan lyder garantien fra De Danske Gærfabrikker A/S, efter forbrugere onsdag aften gik på indkøb og tømte supermarkederne for blandt andet gær til bagning.

– Vi har råvarer på lager til stort set resten af året. Uanset, hvilken gærtype vi laver, så skal man bruge sukker. I vores tilfælde har vi for ganske nylig købt hele vores årsforbrug, så vi løber først tør engang til efteråret, så der er ingen grund til panik, siger Nicolai Jensen, administrerende direktør for De Danske Gærfabrikker A/S.

 Til gengæld er lagrene nu støvsuget for såkaldt tørgær med længere holdbarhed. MenNicolai Jensen forventer, at der igen vil være langtidsholdbart tørgær på lager til april. Det skriver DR.

Læs også: Hybensnegle

Antallet af dødsannoncer vokset fra en til 10 sider

Normalt indeholder avisen L’Eco d’ Bergamo højst en side med dødsannoncer og nekrologer, men i de seneste dage har avisen måtte anvende over 10 sider. I Bergamo, der med sine omkring 120.000 indbyggere ligger i Lombardiet, som er den hårdest corona-ramte region i Italien, er der alene i den sidste uge registreret over 150 dødsfald i relation til pandemien.

Antallet af smittede og døde i regionen stiger stadig, og presset på sundhedsvæsenet er enormt. Det har ifølge den britiske avis The Telegraph blandt andet ført til, at ældre patienter, der er over 80 år eller patienter, der har et generelt dårligt helbred, ikke vil blive tilbudt behandling på regionens sygehuse. Det skriver Jyllands Posten.

Læs også: NEWS: Medicinfirmaer indgår milliard-forlig efter over 400.000 er døde

Katy Perry fortæller i video sin døende bedstemor om graviditet

Ann Pearl Hudson døde søndag i en alder af 99 år. Hendes barnebarn, Katy Perry, takkede hende for at være den der ‘startede det hele’. Hun har nu delt en video, hvor hun fortæller sin hospitalsindlagte bedstemor om sin graviditet.
I et Instagram opslag skrev Katy Perry om bedstemorens død, og postede flere billeder samt en video, hvor hun afslører at hun og hendes folovede Orlando Bloom venter barn.

“I’m going to tell you that I’m going to have a baby,” siger popstjernen til bedstemoren. “I’m pregnant, grandma! Katy is finally pregnant, she’s the last one, but I have a baby inside me and I wanted to tell that to you”.  Det skriver Huffpost.

Drukspillet beerpong var skyld i smitte af coronavirus

På Rigshospitalet i København har man modtaget patienter, der sandsynligvis er blevet smittet med coronavirus efter at have deltaget i arrangementer, hvor de har spillet beer-pong. Det fortæller Jens Lundgren, der er professor på Infektionsmedicinsk Afdeling på Rigshospitalet. Han forklarer, at de smittede er unge, som har haft bordtennisbolde i munden under drikkelegen.

Set i lyset af sundhedsmyndighedernes råd og anbefalinger til, hvordan man undgår at smitte med coronavirus, er Jens Lundgren noget forarget over, at de unge ikke passer på sig selv og hinanden.

– Nu må folk simpelthen lige hanke op i sig selv. Vi prøver at få styr på fornuften her i landet, og man må sige, at det her er topmålet af tankeløshed. Man skal tænke sig om, siger han. Det skriver TV2.

Læs også: NEWS: 19 personer omkommet efter at have drukket alkohol

Kinesiske læger smider maskerne ved lukning af nødhospital

En efter en smider sundhedspersonalet deres ansigtsmasker. Med hårde midler har Kina nemlig brudt smittekurven. I en video viser læger deres glæde over nyheden.

Scenen stammer fra en viral video fra byen Wuhan i Kina, hvor det verdensompændende udbrud af coronavirus startede i december. Nu – tre måneder senere – markerer de kinesiske læger og sygeplejerske, at de har brudt smittekurven. Dermed har de kunnet lukke det sidste af de 16 nødhospitaler, som landet på få uger byggede op fra grunden for at behandle og indlægge de mange patienter.

I videoen viser læger deres glæde over nyheden, hvor der i sangen i baggrunden lyder et “farvel og tak” til personalet fra det sidste lukkede hospital, Fangzhou i Wuhan. Det er nogle af dem, man ser vinke til kameraet. Det skriver TV2.

Læs også: COVID-19: Sådan skal du forholde dig

Dagens video: Italienere i karantæne synger sammen fra deres altaner

· Mere fra samme kategori ·