Læs også:

Close
job karriere mødelokale mand (Foto: PR)

NEWS: ‘Bløde værdier’ vægter højere end høj løn

Nyheder  | 

‘Bløde værdier’ vægter højere end høj løn · Sverige har verdens første genbrugsshoppingcenter · Gravide tilbydes gratis kighostevaccine · The Body Shop er blevet B Corp-certificeret · Det svenske kongehus ændres · Dagens billede: Der er ikke efterårstemperaturer i USA

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

‘Bløde værdier’ vægter højere end høj løn

Ny undersøgelse viser, at ‘bløde værdier’ er vigtigere end høj løn – bare ikke i IT-branchen. Gode kolleger og et trygt arbejdsmiljø vejer tungt blandt arbejdsmarkedets mest eftertragtede kandidater, viser ny undersøgelse. IT-branchen er dog undtagelsen, hvor bløde værdier viger for ønsket om høj løn.

Arbejdsmarkedets mest eftertragtede kandidater går mindre op i løn end et trygt arbejdsmiljø, gode kolleger og mangfoldighed på arbejdspladsen, når de vælger ny arbejdsgiver. Det slår det internationale rekrutterings- og vikarbureau, Academic Work Denmark, fast i rapporten ”YPAI 2019”, der lanceres ved et event, der afholdes den 8. oktober i Grand Teatret i København. Tilmeldingen foregår online, og det er gratis at deltage. Du kan tilmelde dig her

Rapporten kortlægger, hvilke faktorer de såkaldte ”young professionals” prioriterer ved valget af arbejdsgivere i Danmark. Målgruppen er ikke aldersbestemt, men er karakteriseret ved at være eftertragtede af vidensbaserede virksomheder for deres store engagement, forståelse for at udvikle sig og deres IT-kundskaber, der er nødvendige i et digitaliseret samfund.

job karriere mødelokale mand (Foto: PR)
Kun IT-branchen vægter løn højere. (Foto: PR)

Læs også: Politikere kræver bedre løn til fodboldpiger

Sverige har verdens første genbrugsshoppingcenter

I Eskilstuna har de fundet nøglen til en bæredygtig forretningsmodel for genbrug. Umiddelbart ligner ReTuna et hvilket som helst andet shoppingcenter i en middelstor provinsby. Her er tøjforretninger, møbelbutikker, en cykelforretning, en blomsterbutik, en boghandel og en café blandt de i alt 14 butikker fordelt på to planer. Men det er ikke til at opstøve nyproducerede mærkevarer, for her er alt brugt før eller upcyclet, altså gamle ting lavet om til nye.

De fleste ting, der bliver solgt i ReTuna-butikker, bliver doneret af Eskilstunas indbyggere. Folk på vej til byens genbrugscentral bliver nemlig automatisk ledt forbi shoppingcentrets lager. Ved centret står ansatte klar til at modtage og sortere byens aflagte skatte. Derefter kan bilerne fortsætte til affaldscontainerne. Sidste år blev der solgt brugte sager for mere end otte millioner danske kroner i centeret. For centerchef Anna Bergstrøm er det vigtigt, at genbrug også er bæredygtigt rent økonomisk.

– Vi regner også vores omsætning i, hvordan vi mindsker mængden af affald, da det er vores største mål. Vi redder jorden og lever af det, forklarer centerchef Anna Bergstrøm. Det skriver DR.

Gravide tilbydes gratis kighostevaccine

Efter Danmark er ramt af kighosteepidemi tilbydes gravide nu gratis vaccine. Det skriver Ritzau. Tilbuddet om vaccine gælder fra 1. november og varer i tre måneder, hvorefter epidemien forventes at være ovre. Det er  sundhedsminister Magnus Heunicke (S), der midlertidigt indfører gratis kighostevaccine til gravide.

Vaccinen kan forhindre alvorlig sygdom, og erfaringer fra udlandet viser ifølge Sundhedsministeriet, at cirka 80 procent af børn under 26 måneder, som får kighoste, bliver indlagt. En forebyggende vaccination kan forhindre alvorlig sygdom, som kan have dødelig udgang.

gravid mave efterår kvinde (Foto: Unsplash)
Nu tilbydes gravide vaccine. (Foto: Unsplash)

Læs også: Nyuddannede får spørgsmål om graviditetsplaner til jobsamtalen

The Body Shop er blevet B Corp-certificeret

The Body Shop er blevet B Corp-certificeret og tilslutter sig dermed en global bevægelse af bæredygtige virksomheder, som alle har et fælles mål om at gøre en forskel for mennesker og jorden. B Corp-certificering tildeles til virksomheder, der lever op til højere standarder både socialt og miljømæssigt.

Vi er glade for, at The Body Shop er blevet en del af B Corp-bevægelsen på dette afgørende tidspunkt for vores globale økonomi. De bliver en del af et samfund af ledere, der skaber en ny økonomi, der fungerer for alle – en, der er inkluderende, bæredygtig og afbalancerer formål og overskud. Verden har brug for flere mærker som The Body Shop, der skaber reel langsigtet værdi for sine kunder, lokalsamfund, ansatte, leverandører og miljøet sammen med sine aktionærer, udtaler Anthea Kelsick, Chief Marketing Officer at B Lab.

body shop B Corp-certificering (Foto: PR)
The Body Shop har fået B Corp-certificering. (Foto: PR)

Det svenske kongehus ændres

Sveriges kong Carl Gustaf har besluttet, at prinsesse Madeleines og prins Carl Philips børn ikke længere tilhører kongehuset. Det kom frem i en pressemeddelelse fra det svenske kongehus mandag morgen med titlen ‘Forandringer i kongehuset’.

Her lyder det, at prinsesse Madeleines tre børn – Leonore på fem år, Nicolas på fire år og Adrienne på et år – og prins Carl Philips to børn – Alexander på tre år og Gabriel på to år – vil dermed have færre pligter i kongehuset fremadrettet.

Det blev slået fast, at ændringen i praksis betyder, at børnene mister deres adgang til den årlige apanage og altså fremover udelukkende skal forsørges økonomisk af deres forældre. Derudover bliver bevillingen til prinsesse Madeleine og prins Carl Philip også sænket.

På trods af dette lagde hofmarskallen stor vægt på, at der samtidig fjernes et stort ansvar fra deres skuldre.

–  Jeg synes, man skal være opmærksom på, at der også er begrænsninger, der følger med den kongelige titel. Jeg tror, ​​at både prinsen og Madeleine byder børnene velkommen til en friere rolle, sagde hofmarskallen, der også forklarede, at beslutningen er taget af den kongelige familie i fællesskab. Børnenes titler bliver fremadrettet hertug og hertuginder.

Læs også: Prins Carl Philip er blevet far

Dagens foto: Der er ikke efterårstemperaturer i USA

· Mere fra samme kategori ·