
Hybensnegle
Hyben er sunde, og så har den før de sunde bær kommer nogle fine pink roser, som også kan bruges i mad. Som her i hybensnegle
Ditte Christina Lustrup har udgivet en fin bog om hyben, både hvor du bliver klogere på vitaminbomben men også får inspiration til at lave mad med både bærerne og blomsterne. Vi har været så heldige at få fingrene i opskriften på hybensnegle, som er aktuel lige nu, hvor de blomstrer på deres højeste.

Lækre snegle med en skøn smag af hyben og vanilje, drysset med hakkede hasselnødder og tørrede hybenroser.
Der bliver cirka 11 styk.
Det skal du bruge
Ingredienser25 gram gær
1 spiseske ahornsirup
2 deciliter lunken vand
1 1⁄2 spiseske olivenolie
1⁄4 teske kardemomme
1⁄4 teske salt
350 gram hvedemel
Fyld:
150 gram hyben, udkernede
150 gram ahornsirup
1 teske vaniljepulver
150 gram plantesmør
en håndfuld hakkede hasselnødder
tørrede hybenroser
Indeholder gluten
Sådan gør du
Opløs gæren i ahornsirup og vand. Tilsæt olivenolie, kardemomme lidt hvedemel og salt. Kom resten af hvedemelet i lidt ad gangen, indtil du har en fast, smidig dej.
Ælt dejen i cirka 5 minutter. Lad den hæve i en skål dækket med et fugtigt viskestykke i 30 minutter.
Blend hyben, ahornsirup, vanilje og smør med en stavblender.
Rul dejen ud til et rektangel på cirka 35 x 45 centimeter og fordel fyldet på dejen på nær de sidste 5 centimeter af toppen.
Rul dejen til en lang pølse og skær den ud i stykker à cirka 4 centimeter.
Tag den yderste snip dej af hvert stykke og fold den ned, så den dækker bunden af sneglen. Dette hjælper til at fyldet ikke løber ud under bagningen.
Læg sneglene på en bageplade med bagepapir og giv dem et tryk, så de flader lidt ud. Lad dem efterhæve i 15 minutter.
Drys med hakkede hasselnødder og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 °C i 20-25 minutter.
Drys med tørrede hybenroser før servering.

Sådan ser bogen ud:
Køb bogen her: Muusmann Forlag
Læs også: