Læs også:

Close
udskydelse af menstruation, blødning, pletblødning, spring over, kvindekroppen, cyklus

NEWS: Medicinfirmaer indgår milliard-forlig efter over 400.000 er døde

Nyheder  | 

Medicinfirmaer indgår milliard-forlig efter over 400.000 er døde · Brexit: Bercow afviser ny afstemning om Boris Johnsons aftale · Den 67-årig der mistænkes for indespærring af familie i kælder drev religiøs fitnessblog · Forsvundet otte-årig dreng fundet 160 kilometer væk · Dagens billede: Tornado pløjede sig igennem Dallas og bragte strømafbrud og ødelæggelser med sig

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Medicinfirmaer indgår milliard-forlig efter over 400.000 er døde

Et israelsk og tre amerikanske medicinalselskaber har indgået et forlig på 260 millioner dollar – cirka 1,7 milliarder kroner – i delstaten Ohio for deres rolle i den såkaldte opioid-epidemi. Den har gjort flere millioner amerikanere afhængige af den smertestillende medicin.

Medicinalvirksomhederne bliver i USA beskyldt for over en periode på 20 år at have gjort millioner af amerikanere afhængige af opioder og dermed have medvirket til, at over 400.000 er døde som følge af en overdosis. Og den anklage kan Mads Uffe Pedersen, professor ved Center for Rusmiddelforskning på Aarhus Universitet, godt følge rationalet i.

– Medicinalvarefirmaerne gik ud og påstod, at opioider ikke var afhængighedsskabende og fik så lægerne til at udskrive opioidpræparater til småting, man aldrig må udskrive så stærk medicin til, siger han.

Det betød, at et præparat, som kun bør gives til dødsyge personer med stærke smerter eller i et afgrænset tidsrum til patienter, der lige har gennemgået en operation, blev udskrevet med rund hånd. Det skriver TV2.

Læs også: NEWS: Populært håndkøbsmedicin kan forstyrre unge mænds hormoner

udskydelse af menstruation, blødning, pletblødning, spring over, kvindekroppen, cyklus
Flere medicinalfirmaer indgår millard-forlig efter flere millioner er blevet afhængige og over 400.000 er døde. (Foto: Pexels)

Brexit: Bercow afviser ny afstemning om Boris Johnsons aftale

Formanden for det britiske underhus har ikke tilladt en ny afstemning og debat mandag om Boris Johnsons brexit-aftale med EU.

Det britiske underhus’ formand John Bercow sagde mandag, at han ikke denne dag vil tillade ny debat og afstemning om Johnsons brexit-aftale. Han begrunder det især med, at der kun er gået to dage siden regeringen sidst anmodede om en afstemning. Bercows afgørelse betyder blot, at en ny afstemning er udskudt og altså ikke vil finde sted mandag. Regeringen kan derfor stadig arbejde videre med lovarbejde knyttet til brexit-aftalen, og aftalen kan komme til debat og afstemning senere.

– Når du træffer en afgørelse om disse ting, som er kontroversielle, så vil nogle være tilfredse, og andre vil være utilfredse, lød det fra Bercow.

Der var på forhånd en del tvivl om, hvordan forløbet ville blive mandag. For selvom Johnsons og hans regering gerne vil have en afstemning om brexit-aftalen, har Johnson været meget bastant om, at han ikke vil lade en afstemning finde sted, hvis der hægtes andre krav på aftalen. Det skriver Jyllands Posten.

Læs også: NEWS: Efter timelange forhandlinger: Brexit udsat igen

Den 67-årig der mistænkes for indespærring af familie i kælder drev religiøs fitnessblog

Den 67-årige mand, der er mistænkt for at have holdt sine fem børn indespærret på en gård i Holland i ni år, havde en omfattende tilstedeværelse på internettet. Manden står blandt andet bag et religiøst opslagsværk og en række Facebook-sider, hvor han uploadede træningsvideoer med hjemmelavede fitness-maskiner.

Selv om den 67-årige levede afsondret fra omverdenen og er sigtet for at isolere sine børn, lagde han kattebilleder, digte og religiøs kunst på nettet med jævne mellemrum.

Hans forskellige Facebook-profiler, blogs og hjemmesider ser ud til at have nået forskellige publikum alt efter, hvilket emne de beskæftiger sig med. Den mest succesfulde Facebook-profil ser ud til at være “guddommelig krops-træning”, hvor den 67-årige gav tips og tricks til mental og fysisk træning – den har mere end 3500 følgere.

Ind til videre er den 67-årige varetægtsfængslet i sagen og sigtet for at have bragt andres liv i fare. Det skriver TV2

Læs også: NEWS: 19 kvinder befriet fra opsporet nigeriansk ‘babyfabrik’

Forsvundet otte-årig dreng fundet 160 kilometer væk

En otte-årig dreng forsvandt lørdag eftermiddag på Strøget i Aarhus, men dukkede op i god behold tre timer senere i Esbjerg.

Det var i sandhed et usædvanligt forløb, der udspillede sig lørdag eftermiddag i Aarhus. En otte-årig dreng fra Esbjerg blev ved 15-tiden væk fra sin familie, og tre timer senere steg han alene af toget i Esbjerg.

– En familie fra Esbjerg er på shoppingtur i Aarhus, og ved 15-tiden bliver deres otte-årige dreng væk. Moderen ringer til os, og forinden har hun selvfølgelig sammen med faderen selv ledt efter drengen i nogen tid i området ved Strøget i Aarhus, fortæller vagthavende hos Østjyllands Politi.

– Vi sætter en større efterforskning i gang og efterlyser ham i busser og taxaer, og i starten har vi en idé om, at drengen vel er i nærheden i en butik, men vi kan ikke finde ham. Derefter overvejer vi muligheden for, at han måske kan have taget toget hjem til Esbjerg, da familien er kommet med tog. Derfor får vi en gren af familien til at vente på banegården i Esbjerg, og ved 18-tiden stiger drengen af toget i Esbjerg i god behold, fortæller vagthavende.

Hvordan en otte-årig dreng selv finder ud af at tage toget til Esbjerg, er et af mange spørgsmål, som politiet ikke kan besvare i den usædvanlige sag, men godt for alle er han nu genforenet med sin familie, skriver Jyllands Posten.

Læs også: NEWS: 13 atleter forsvundet ved stor international begivenhed

Dagens billede: Tornado pløjede sig igennem Dallas og bragte strømafbrud og ødelæggelser med sig

· Mere fra samme kategori ·