Læs også:

Close
Brexit (Foto: Pixabay)

NEWS: Efter timelange forhandlinger: Brexit udsat igen

Nyheder  | 

Efter timelange forhandlinger: Brexit udsat igen · Stop med at tage billede af legende børn – stresspanel klar med 12 råd · Joachim B. har fået svar på chokolade-spørgsmål · Hårde krav til danske pandaer – skal indtjene mindst 100 millioner kroner · Hotel Herman K præmieres af Københavns Kommune · Dagens billede: Michelle Obama i dansk design

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Efter timelange forhandlinger: Brexit udsat igen

Det står nu klart efter det ekstraordinære EU-topmøde i Bruxelles onsdag aften, at briterne får lov til at blive i EU lidt endnu. Det betyder, at briterne ikke længere risikerer at ryge ud af EU fredag uden aftale.

– De 27 EU-lande og Storbritannien er blevet enige om en fleksibel forlængelse indtil den 31. oktober. Det giver Storbritannien yderligere seks måneder til at finde den bedst mulige løsning, lyder det fra Donald Tusk, der er formand for Det Europæiske Råd.

Målet er nu, at Storbritannien skal forlade EU senest den 31. oktober, og det har den britiske premierminister, Theresa May, nikket ja til.

Med denne “fleksible forlængelse” har Storbritannien også mulighed for at forlade EU-samarbejdet tidligere, hvis det britiske parlament kan godkende den skilsmisseaftale, som Theresa May har forhandlet på plads med EU.

Men briterne har nu også fået ekstra tid til at genoverveje hele deres brexit-strategi, understreger Donald Tusk.

– Indtil den 31. oktober har Storbritannien også mulighed for at trække artikel 50 (der sætter rammerne for brexit, red.) tilbage og aflyse brexit. Det skriver DR.

Brexit (Foto: Pixabay)
Den nye aftale lyder, at Storbritannien skal forlade EU seneste den 31. oktober. (Foto: Pixabay)

Læs også: EU’s Juncker: Vi har mistet tålmodigheden med briterne

Stop med at tage billede af legende børn – stresspanel klar med 12 råd

Onsdag udgav regeringens stresspanel en rapport med 12 konkrete anbefalinger til ændringer, der kan gøre vores samfund mindre stresset. Og her er det især de digitale vaner, der er i fokus.

Forældreintra har stået for skud, hvor de helst ser helt bortskaffelse af det, samt lave en regel om, at det offentlige kun må sende beskeder til eBoks to gange om ugen. I de resterende råd er der også fokus på forældrenes, skolernes og techvirksomhedernes ansvar for vores digitale sundhed.

En af de 12 anbefalinger lyder på, at børnene skal have lov til at lege i fred, uden at der bliver taget billeder af dem.

– Børn har ret til at lege og færdes i fred i institutioner og i det offentlige rum uden andres konstante fotodokumentation af, hvad de laver, skriver stresspanelet blandt andet i rapporten. De mange delte fotos kan let bringe forældrene, der kigger, i en tilstand af bekymring over barnets tilstand. Ser barnet glad eller ked ud af det. Og hvorfor er barnet ikke med på flere billeder?

Et andet af stresspanelets råd handler om tech-virksomhederne. Panelmedlemmet Imran Rashid fortæller, at en stor del af de sociale medier er opbygget, så vi bliver afhængige af dem.

– Jo flere gange de kan distrahere dig og gøre dig til en dårligere far for dine børn, jo flere penge tjener de. Som samfund kan vi ikke være tjent med, at der er firmaer, der lever af at distrahere os og prikke os på skulderen hele tiden. Det skriver TV2.

Her er overskrifterne på stresspanelets 12 anbefalinger:

 1. Drop Forældreintra
 2. Man skal holde fri, når man har fri
 3. ‘Livsmestring’ på skoleskemaet
 4. Det offentlige må ikke forstyrre midt om natten
 5. Lad dagpengeudøvere lave frivilligt arbejde
 6. Digital seksualitet skal på skoleskemaet
 7. Gør overgangen til at være studerende lettere
 8. Kommuner skal fastholde folk på arbejdsmarkedet
 9. Lav folkehuse, hvor generationer kan mødes
 10. Læger skal have vejledning om forebyggende stressbehandling
 11. Tag færre billeder af børn
 12. Tech-industrien må ikke misbruges vores tid

Læs hele stresspanelets anbefalinger på TV2 nyheder.

Her er stresspanelets 12 råd. (Foto: Pixabay)
Her er stresspanelets 12 råd. (Foto: Pixabay)

Læs også: 10 ting, der betyder meget for en, der har depression

Joachim B. har fået svar på chokolade-spørgsmål

Skal der betales chokoladeafgift af en Sarah Bernhardt-kage? Sådan lød spørgsmålet for et par uger siden fra Liberal Alliances Joachim B. Olsen til skatteminister Karsten Lauritzen (V) og siden har spørgsmålet fået stor opmærksomhed på det sociale medie Twitter. Chokoladeafgiften giver nemlig hovedbrud hos mange bagere, der har svært ved at vurdere, om kagerne skal beskattes, men nu er der kommet svar.

– Man skal holde tungen lige i munden, når man skal navigere i de gamle regler, skriver han blandt andet.

Årsagen til, at skatteministeren skal tage stilling til afgiftsniveauet på den bestemte kage, skyldes en utilfredshed hos Joachim B. Olsen. Liberal Alliances skatteordfører mener, at den nuværende chokoladeafgift er en ”regeljungle af kafkaske dimensioner”.

Chokoladeafgiften blev indført i 1922 som en skat på luksusvarer, men den har vist sig at være meget svær at finde rundt i for erhvervsdrivende som eksempelvis bagere, mener Dansk Erhverv. Af den juridiske vejledning fra skattevæsnet fremgår det, at der eksempelvis skal betales chokoladeafgift af flødeboller, fordi de delvist består af skum. Men Sarah Bernhardt-kager er ikke nævnt.

I svaret skriver Karsten Lauritzen, at Sarah Bernhard-kagen ikke er afgiftspligtig ”i chokoladeafgiftslovens forstand”, fordi den ikke delvist består af skum, men af creme. Også selvom der er chokolade i cremen. Cremen frikender altså umiddelbart Sarah Bernhardt-kagen for chokoladeafgift, men der er et men. Produkter overtrukket med chokolade er nemlig omfattet af chokoladeafgiften, og da Sarah Bernhardt-kagens ydre består af chokoladeovertræk, ser det alligevel ud til, at der skal betales afgift.

Men Karsten Lauritzen vil ikke besegle Sarah Bernhardt-kagens afgiftsskæbne. Han skriver, at det kommer an på en konkret vurdering af blandt andet opskrifterne, og han vil ikke svare på, hvor meget skum der skal piskes i en creme, før blandingen bliver anset som skum i stedet for creme. Det skriver TV2.

Svar på chokolade-spørgsmål, der ikke rigtig giver svar. (Foto: Unsplash)
Hold tungen lige i munden – her er et svar, der ikke rigtig giver svar. (Foto: Unsplash)

Læs også: 6 mega gode grunde til at spise mere chokolade

Hårde krav til danske pandaer – skal indtjene mindst 100 millioner kroner

I Københavns Zoo mener man, at pandaerne vil give flere besøgende og dermed være med til at tjene nogle af de investerede penge hjem.

I går aftes indviede dronning Margrethe København Zoos nye pandaanlæg og der er store forventninger til de to sorthvide bjørne Mao Sun og Zing Er. De skal nemlig indbringe mere end 100 millioner kroner de kommende år, hvis investeringen skal tjene sig selv hjem.

Det skal ske ved et stigende billetsalg, øget salg af årskort og større salg i havens spisesteder. Og det mener København Zoos kommercielle direktør, Christian Higraff, nok skal kunne lade sig gøre.

– Pandaerne er med til at sætte fokus på Zoo. Vi får helt nye målgrupper i tale, siger han.

De to nyankomne pandaer har givet enorm medieomtale de seneste par uger, og haven budgetterer med, at bjørnene vil løfte det årlige besøgstal fra 1,2 millioner med 180.000 ekstra personer det første år.

– Der er kun få zoologiske haver i verden, der har pandaer, og dermed vil vi også blive interessante for turister i en helt anden grad, end vi har været vant til, siger Christian Higraff.

København Zoo opgiver ikke et fuldstændigt regnskab over, hvor meget man har investeret i pandaerne. Men alene lejen til Kina løber op i omkring 100 millioner kroner over de næste 15 år. Dertil kommer udgifter til drift af en bambusplantage ved Vordingborg samt omkostninger til et utal af ture til Kina og andre zoologiske haver med pandaer i de ni år, forarbejdet har stået på. Derimod er udgifterne til stjernearkitekten Bjarke Ingels 160 millioner kroner dyre pandaanlæg dækket af eksterne sponsorer. Det skriver TV2.

To pandaer kommer til Danmark (Foto: Unsplash)
De nye pandaer i Københavns Zoo skal indtjene mindst 100 millioner kroner. (Foto: Unsplash)

Læs også: Pandaerne kommer til København

Hotel Herman K præmieres af Københavns Kommune

Den femstjernede luksus boutiquehotel Hotel Herman K har netop vundet Københavns Kommunes Bygningspræmiering. Prisen hædrer hotellet arkitektur, og det er den fremadstormende hotelkæde Brøchner Hotels, der står bag hotellet, som bidrager til at udvikle København som attraktiv by.

I mere end 100 år har Københavns Kommune hædret smuk arkitektur med den såkaldte Bygningspræmiering. Siden 1902 har Kommunen nemlig uddelt priser til smukke bygninger, bymiljøer og anlæg, og i år går en af priserne til Brøchner Hotels femstjernede luksus boutiquehotel, Herman K, som åbnede i juni 2018 i den tidligere transformerstation på Bremerholmen ved Magasin.

Prisen har udover at hylde arkitekturen til formål at støtte op om bygninger, som byens borgere kan have gavn og glæde af. Netop derfor er Brøchner Hotels, særligt stolt af prisen:

– Hos Brøchner Hotels er det vores mål at drive hoteller med omtanke som indebærer, at vores hoteller ikke kun er for de overnattende gæster, men også er for københavnerne og skaber liv i byen. Derfor er det en vigtig anerkendelse og blåstempling fra Københavns Kommune om, at vi bidrager til at gøre København til en attraktiv by. Med Hotel Herman K har vi haft fokus på at skabet et luksus boutique hotel der bidrager til byen, ved blandt andet at lave en bar og lounge samt et restaurantsamarbejde med Kadeau, der har åbnet Roxie, siger Søren Brøchner Mortensen, ejer af Brøchner Hotels.

Københavns Kommune præmierer inden for kategorierne: Nybygninger/tilbygninger, Restaurering/ombygning, Nyindretning og Bymiljøer. I år vinder Hotel Herman K inden for kategorien Renovering/ombygning. Det skriver Brøchner Hotels i en pressemeddelse.

Hotel Herman K præmieres af Københavns Kommune. (Foto: Brøchner Hotels)
Hotel Herman K præmieres af Københavns Kommune. (Foto: Brøchner Hotels)

Dagens billede: Michelle Obama i dansk design

Michelle Obama gæstede i tirsdags Danmark, som det første land på sin bog-tour rundt i Europa. Her strålede hun på scenen i Royal Arena i det flotte lyserøde sæt fra Stine Goya!

https://www.instagram.com/p/BwEbePuo_-s/?fbclid=IwAR31zR-PT-9QrW_bur20_yse-ZxyB8ti8RYDgKSCahcQNoVV2iW1kYyAcdM

· Mere fra samme kategori ·