Læs også:

Close
Facebook

NEWS: Facebook, Instagram og WhatsApp gik ned på samme tid

Nyheder  | 

Facebook, Instagram og WhatsApp gik ned på samme tid · VUC lukker i otte byer · Kunstig intelligens kan hjælpe forældre med at beskytte børn mod digitale trusler · Italiensk mad er det bedste i verden · Her kører de mest hensynsløse bilister · Dagens billede: A Star Is Born kommer i biografen – igen

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Facebook, Instagram og WhatsApp gik ned på samme tid

Havde du problemer med at uploade billeder af din avokadomad, som du fik til morgenmad i går? Så er du ikke den eneste. I går oplevede folk over hele verden nemlig, at både Facebook, Instagram og Whatsapp gik ned. Og så endda på samme tid.

På Instagram kunne feeded ikke opdatere. På Instagram loggede nogle brugere på til tomme feeds, imens andre ikke kunne synes godt om vennernes updates. Og brugere af WhatsApp havde problemer med at sende samt modtage beskeder.

Selv kunne Facebook ikke skrive på deres egen side, så de var nødt til løbende at lave opdateringer på Twitter om fejlen i stedet. De afviser, at der var tale om et cyberangreb. Det skriver The New York Times.

Læs også: Hun droppede Snapchat og så faldt aktien otte procent

VUC lukker i otte byer

Undervisningsstedet for voksne ‘VUC’ lukker i otte danske provinsbyer til sommer. Det betyder, at mange i provinsbyerne må se langt efter et kursus og voksenuddannelse. Der er tale om VUC i Hirtshals, Ebeltoft, Brovst, Grindsted, Frederiksværk, Rudkøbing, Frederikssund og Varde.

De lukker og slukker efter mange års økonomiske besparelser. Desuden er der 25 andre undervisningssteder, som er truet af lukning grundet store besparelser på de seneste års finanslove.

– Konsekvensen af, at VUC-afdelingerne lukker er, at mennesker ude i landområderne har dårligere muligheder for at uddanne sig. De her – ofte unge mennesker – er generelt dårligere stillet. De er mindre tilbøjelige til at flytte sig. Så uddannelsessvigtet vil givetvis blive dyrere på lang sigt, siger næstformand i Gymnasieskolernes Lærerforening, Anders Kristian Bærholm. Det skriver Avisen.dk.

VUC, uddannelse, skole, studie, bøger, lære, læring, læse, ipad, teknologi, bog, bøger, læse
VUC lukker i otte byer. (Foto: Pexels)

Læs også: Ikke optaget på drømmestudiet? Dette kan du gøre

Kunstig intelligens kan hjælpe forældre med at beskytte børn mod digitale trusler

Det er en udfordring for moderne forældre at finde balancen mellem at lade børn bruge internettet i deres hverdag og samtidig sikre sig, at børnenes færden online er sikker. Nyt værktøj fra IT-sikkerhedsvirksomheden Bitdefender identificerer mobning, pædofili og forsøg på økonomisk svindel og giver forældre besked, så de kan tale med deres børn om situationen.

Det er et program, der via kunstig intelligens og algoritmer scanner børnenes digitale samtaler og gør forældrene opmærksomme på eventuelle farer. Programmet identificerer, om barnet bliver mobbet eller mobber selv, er i dialog med fremmede, opgiver kreditkortoplysninger, eller om barnet sender eller modtager private billeder. Programmet giver forældrene besked på computer eller smartphone, og så er det er op til forældrene at afgøre, hvordan de vil reagere på informationerne.

Softwaren bør dog kun fungere som den første forsvarslinje for familien, forklarer Bogdan Botezatu, der er ekspert i IT-sikkerhed hos Bitdefender. Det vigtigste redskab er stadig konstruktiv dialog med barnet om deres digitale tilstedeværelse. Det skriver Bitdefender i en pressemeddelelse.

Tastatur, it, computer, teknologi, online
Kunstig intelligens kan hjælpe forældre med at beskytte børn mod digitale trusler. (Foto: Pexels)

Læs også: Rimmel lancerer global kampagne mod digital mobning

Italiensk mad er det bedste i verden

En international YouGov-undersøgelse med mere end 25.000 mennesker i 24 lande viser, at pizza og pasta er blandt det mest populære mad i verden.

YouGov spurgte folk, hvilke af 34 nationale køkkener de havde prøvet, og om de kunne lide maden eller ej, og her var italiensk mad det mest populære. Det italienske køkken havde en gennemsnitlig popularitetsscore på 84 procent i de 24 adspurgte lande.

Italienerne selv er de største fans af deres eget køkken, som indtager en patriotisk førsteplads med 99 procent af italienerne, der værdsætter deres eget køkken. Andre store tilhængere omfatter spanierne (94 procent af dem, der har prøvet maden, siger, at de kan lide den) og franskmændene (92 procent), mens kineserne (59 procent) er dem, der er mindst imponerede over det italienske køkken.

Andenpladsen efter det italienske køkken går til det kinesiske køkken, som havde en gennemsnitlig score på 78 procent på tværs af de adspurgte lande. Verdens tredje mest populære køkken er det japanske med en gennemsnitlig score på 71 procent på tværs af de 24 lande. I bunden af listen er det peruvianske køkken med en gennemsnitlig score på kun 32 procent. Med kun en anelse flere point ligger det finske køkken. Det skriver YouGov.

Pizza, mad, italiensk, aftensmad, sulten, ovn, stenovn, madlavning
Italiensk mad er det bedste i verden. (Foto: Pexels)

Læs også: Opskrift: Italienske kødboller i tomatsause med bønner og kikærter

Her kører de mest hensynsløse bilister

I en ny undersøgelse, foretaget af Mikonomi.dk, konkluderes det, at de mest hensynsløse bilister kører i Københavns Vestegns Politikreds. I undersøgelsen er der fokus på, hvor fartgrænser og vigepligter oftest ikke overholdes, hvor bilister kører alt for tæt på hinanden og hvor der overhales til fare eller ulempe og så videre.

Undersøgelsen viser blandt andet, at dobbelt så mange på Vestegnen kører over for rødt sammenlignet med landsgennemsnittet mens de mest betænksomme bilister kører på Midt- og Vestsjælland. Bilisterne der kører på Vestegnen er dog ikke de værste, da der i Københavns Politikreds faktisk sker 5,43 anmeldelser per tusinde indbygger.

Derudover er der flere anmeldelser af bilister, der overhaler til fare eller ulempe for andre på Vestegnen i forhold til landsgennemsnittet. I gennemsnit på landsplan er der 190 anmeldelser af overhalinger til fare eller ulempe, hvilket svarer til, at der sker 0,47 anmeldelser per tusinde indbygger over 18 år. På Vestegnen er der derimod 236 anmeldelser af dette, som svarer til 0,72 anmeldelser per tusinde indbygger.

De mest betænksomme bilister kører derimod i Midt- og Vestsjællands Politikreds. De ender i toppen af undersøgelsen, da bilisterne her er gode til at overholde fartgrænserne og vigepligter. Det skriver Mikonomi.dk.

Ny undersøgelse: Her kører de mest hensynsløse bilister i 2019
Ny undersøgelse: Her kører de mest hensynsløse bilister i 2019. (Foto: Mikonomi)

Læs også: Danske bilister i tvivl: Ved ikke, hvornår man må køre over for gult

Dagens billede: A Star Is Born kommer i biografen – igen

Snart kommer den populære film ‘A Star Is Born’ i biografen igen. Denne gang i en længere udgave med nye scener og nyt musik. Yay, vi glæder os!

Læs også: Lady Gaga reagerer på rygterne om hende og Bradley Cooper

· Mere fra samme kategori ·