Læs også:

Close
studerende, studie, optage, kvote, kvotienten, videregående uddannelse, unge, studie, studerende, drømmestudie, afslag, optaget, ansøger, uddannelsesministeriet, research, søg næste år, guide, det kan du gøre, kvote 2, kvote 1,

Ikke optaget på drømmestudiet? Dette kan du gøre

Nyheder  | 

Det er rigtig træls, når du ikke bliver optaget på det studie, du drømmer om. Der er dog ikke nogen grund til panik, der er nemlig mange ting, du kan gøre

Natten til fredag sad tusindvis af håbefulde unge og ventede på svar på, om de er blevet optaget på lige netop det studie, de allerhelst ville. 91.539 havde ansøgt, 65.165 fik et ja, men desværre fik 21.395 også et nej.

Selv om det hele kan virke ret uoverskueligt, når du får et nej til studiet, så er der stadig en masse, du kan gøre.

Læs også: NEWS: 91.539 ansøgere har i nat fået svar om deres drømmestudie

studerende, studie, optage, kvote, kvotienten, videregående uddannelse, unge, studie, studerende, drømmestudie, afslag, optaget, ansøger, uddannelsesministeriet, research, søg næste år, guide, det kan du gøre, kvote 2, kvote 1,
21.395 fik nej til drømmestudiet. Er du en af dem, er der stadig masser, du kan gøre. (Foto: /ritzau/)

1: Træk vejret

Det første, du skal gøre er at trække vejret. Der er ingen, der har truffet gode beslutninger i panik.

Selv om det kan virke, som om hele din verden styrter sammen om ørene på dig, og de negative tanker kan begynde at pible frem, så stop dig selv, træk vejret. Sund dig, græd, blive vred, gør det, der skal til.

Når du er færdig, hanker du op i dig selv, for nu skal du smøge ærmerne op.

 

2: Tjek optagelisterne

Ligesom der er studerende, der får afslag af uddannelser, er der uddannelser, der får afslag af studerende.

Det betyder, at der i de kommende dage kan blive ledige pladser på studiet, eller på standby-listerne. Det kan jo være, at din drømmeuddannelse udbydes et andet sted i landet.

Du finder listerne på Uddannelses- og Forskningsministeriets side her.

studerende, studie, optage, kvote, kvotienten, videregående uddannelse, unge, studie, studerende, drømmestudie, afslag, optaget, ansøger, uddannelsesministeriet
91.539 ansøgere har i nat fået svar om deres drømmestudie. (Foto: /ritzau/)

3: Forbered dig på optagelse til næste år

Vil du bare ind på den uddannelse, så er der også ting, du kan gøre, hvis ikke der er plads.

Du kan søge om optagelse igen næste år, men så er det også afgørende, at du bruger dette år på at gennemresearche, hvad der skal til for at komme ind.

Skal du tage ekstra kurser? Skal du tage din eksamen igen for at forbedre dine karakterer? Kan et job i sabbatåret åbne døren til studiet?

Ring til studiet og Undervisningsministeriet, og tal med deres studievejledere. Kender du en, der er blevet optaget på studiet? Inviter dem på kaffe, og få deres input. Kan et højskoleophold gøre en forskel?

Alle kneb gælder.

 

4: Søg bredere

Undersøg, om du død og kritte skal have lige netop den uddannelse, du har søgt, for at få den karriere, du drømmer om.

Er der andre uddannelser, der minder om drømmestudiet? Uddannelsesstederne ser kun på, om du lever op til deres krav, de aner ikke, at du spiller på flere heste. Så søg løs.

 

Tag kontakt

Undervisningsministeriet sidder klar til at chatte med skuffede, unge mennesker fredag fra klokken 09-18.

På Uddannelsesministeriets hjemmeside vil man de kommende dage kunne se, hvilke uddannelser der stadig har ledige pladser.

studerende, uddannelse, uddannelsessystemet, universiteter, sdu, studerende, semester, udlandet, udsyn, udveksling, dannelse
Det skal nok gå alt sammen. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·