Læs også:

Close
studerende, studie, optage, kvote, kvotienten, videregående uddannelse, unge, studie, studerende, drømmestudie, afslag, optaget, ansøger, uddannelsesministeriet

NEWS: 91.539 ansøgere har i nat fået svar om deres drømmestudie

Nyheder  | 

91.539 ansøgere har i nat fået svar om deres drømmestudie · Game of Thrones-skuespiller åbner bageri · MTV dropper kategorier baseret på køn · Der kan være vand på Månen

Vi har samlet dagens væsentligste, sjove og skæve nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

91.539 ansøgere har i nat fået svar om deres drømmestudie

Natten til fredag kunne danske håbefulde unge få at vide, om de er blevet optaget på deres drømmeuddannelse.

65.165 studerende fik et ja til deres drømmestudie. 21.395 ansøgere har fået et afslag. Der er dog stadig mange uddannelser, hvor der er ledige studiepladser og mange ledige standby-pladser. En standby-plads er sikkerhed for, at man får en plads på studiet næste år.

Ikke optaget på drømmestudiet? Dette kan du gøre

Undervisningsministeriet sidder klar til at chatte med skuffede, unge mennesker fredag fra klokken 09-18. På Uddannelsesministeriets hjemmeside, vil man de kommende dage kunne se, hvilke uddannelser der stadig har ledige pladser.

Antallet af optagede ansøgere er faldet for første gang i flere år. Sidste år fik 66.440 en plads på deres drømmestudie på en videregående uddannelse, altså 1.275 flere end i år, hvilket svarer til et fald på to procent. Faldet skyldes blandt andet, at færre har søgt ind på en uddannelse og samtidig at uddannelserne har reduceret antallet af pladser.

Ifølge Politiken er IT-Universitetet i København, årets højdespringer med 24 procent flere nye studerende, der bliver optaget, sammenlignet med sidste år. IT-Universitetet er dermed uddannelsesstedet med størst vækst. På SDU er optaget på it-uddannelserne også steget med 20 procent, mens universitetets samlede optag er faldet med fire procent.

studerende, studie, optage, kvote, kvotienten, videregående uddannelse, unge, studie, studerende, drømmestudie, afslag, optaget, ansøger, uddannelsesministeriet
91.539 ansøgere har i nat fået svar om deres drømmestudie. (Foto: /ritzau/)

Game of Thrones-skuespiller åbner bageriet “You Know Nothing John Dough”

I Game of Thrones er han bedst kendt som Hot Pie, den madglade og nok også den sødeste karakter i serien. Det eneste Hot Pie ønsker, er at give Arya Stark noget lækkert brød, og det ønske har nu bevæget sig fra tv-skærmen og ud i virkeligheden.

Skuespiller Ben Hawkey, der spiller Hot Pie, har nemlig åbnet et Game of Thrones inspireret bageri, og fans vil påskønne navnet – You Know Nothing John Dough – der leger med den efterhånden ikoniske one liner, som John Snows vilde kærlighed Ygritte siger til the king of the north om og om igen.

Bageriet ligger i London, og brødet vil komme til kunderne via brødleverancer.

– Hot Pies ulvebrød er en fanfavorit, og folk spørger mig altid, hvad opskriften er. Den kan jeg ikke dele, men nu kan folk prøve dem selv. De behøver ikke engang gå ned ad den farlige King’s Road for at få fat i det. Brødet kommer til dig, siger Ben Hawkey til High Snobiety.

Se også: Brace yourself: Her er de mest populære personer i Game of Thrones

https://www.instagram.com/p/BWqKTMpBvHX/

MTV sløjfer kønnede kategorier til prisshow – igen

Der vil ikke være en pris for den bedste mandlige kunstner, og den bedste kvindelige kunstner ved dette års MTV’s Video Music Awards den 27. august 2017. I stedet vil der kun være én pris og det er Årets Kunstner. Det skriver The Guardian.

Det skal ikke være kønnet, der afgører vinderen, men talentet, mener MTV. Det er ikke første gang, at MTV dropper kønsbaserede priser, også ved deres tv- og filmpriser i maj, blev der givet en statuette til årets bedste skuespiller, hvor både kvinder og mænd var nominerede, og sejren gik til Millie Bobby Brown og Emma Watson.

stranger things, millie bobbie, brown, stranger things, emma watson, mtv, mtv awards, priser, køn, ligestilling, anerkendelse,
Milli Bobbie Brown – Kendt fra serien Stranger Things – var den ene af to vindere af MTV’s første ikke-kønnede pris. (Foto: All Over)

Ny forskning: Månen kan indeholde store mængder vand

Et nyt studie fra Brown University har givet forskere håb om, at der måske kan være store mængder vand på vores grå nabo, Månen. Det skriver The Guardian.

Hvor vandet kommer fra, tør forskerne endnu ikke sige, og der er altså ikke tale om en springende kilde, som vi kender dem her på Jorden. Vand på Månen er ekstremt vigtigt, af flere årsager. Det giver mulighed for at skabe drikkevand på en eventuelt kommende månebase, og så kan det også hjælp mennesket med at tage de næste skridt ud i det uendelige univers.

For hydrogenet i vand kan nemlig bruges til brændstof, og det kombineret med Månens lave tyngdekraft vil det gøre det billigere og lettere at sende astronauter videre ud i rummet.

måne, månen, vand, forskning, videnskab, rum, rummet, universet, rumrejser, astronauter, månebase, fremtiden,
Forskere har måske fundet store mængder vand på Månen. (Foto: /ritzau/)

Dagens billede

spanien, taxi, pirattaxi, demonstration, røgbomber
En demonstrant fyrer røgbomber af under en demonstration mod pirattaxaer i Spanien. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·