Læs også:

Close
got, game of thrones, westeros, hbo, hbo nordic, serier, jon snow, daenerys targaryan, arya stark, sansa stark, tyrion lannister, cersei lannister, jamie lannister, jon snow, magi, middelalder, drager, ild, targaryan, stark, lannister, cuponation,

Brace yourself: Her er de mest populære personer i Game of Thrones

Kultur  | 

Game of Thrones er tilbage, og en ny undersøgelse viser, hvem du elsker at følge, og hvem du slet ikke gider bruge din tid på. Særligt én person overrasker

Den længeventede fortsættelse, og snarlige slutning, på en af de mest populære serier nogensinde er her endelig. Vi kan ikke komme uden om det: Den allersidste sæson af Game of Thrones er nu i gang.

Hvem ender med at sidde på jerntronen? Hvem dør? Hvem overlever? Spørgsmålene er mange.

I anledning af den nye sæson har CupoNation foretaget en undersøgelse om populariteten på de forskellige Game of Thrones-karakterer.

got, game of thrones, westeros, hbo, hbo nordic, serier, jon snow, daenerys targaryan, arya stark, sansa stark, tyrion lannister, cersei lannister, jamie lannister, jon snow, magi, middelalder, drager, ild, targaryan, stark, lannister, cuponation,
Hvem vil vi vide mere om, og hvem er vi ligeglade med? (Foto: HBO Nordic)

Undersøgelsen har målt karakterernes og de forskellige familiers popularitet på antallet af Google-søgninger samt på de sociale medier. På de sociale medier er både karakter-profilerne samt skuespillernes profiler regnet sammen.

Læs også: Tre danskere med i nye Vikings-afsnit: Vikingemuseet ville være misundelige

De mest populære personer

Lad os starte med det vigtigste: Seer-favoritterne. Dem, man håber overlever.

Det er måske ikke så overraskende, at Ned Starks uægte søn (eller er han!?), bastarden Jon Snow, kommer ind på en førsteplads med 9.532.000 søgninger.

Mænd vil være som ham, kvinder vil have ham. Hvis ikke ham, så i det mindste hans absolut fantastiske sorte lokker – der er så on point, at de har deres egen kontrakt!

got, game of thrones, westeros, hbo, hbo nordic, serier, jon snow, daenerys targaryan, arya stark, sansa stark, tyrion lannister, cersei lannister, jamie lannister, jon snow, magi, middelalder, drager, ild, targaryan, stark, lannister, cuponation,
Jon Snow er den klare publikumsfavorit. (Foto: HBO Nordic)

På andenpladsen finder vi den hårdtslående Arya Stark, Jons fægtende lillesøster, med 4.707.000 søgninger. Lille af statur, men absolut ikke i ånden, er Arya ikke sky for at slå en mand eller to ihjel, når hun skal tage hævn over dem, der slog hendes familie ihjel eller forrådte dem.

got, game of thrones, westeros, hbo, hbo nordic, serier, jon snow, daenerys targaryan, arya stark, sansa stark, tyrion lannister, cersei lannister, jamie lannister, jon snow, magi, middelalder, drager, ild, targaryan, stark, lannister, cuponation,
Arya Stark har overlevet serien ved at gemme sig i underverdenen. (Foto: HBO Nordic)

På tredjepladsen finder vi vores alle sammens ynglingsdragetæmmer, Daenerys Targaryan, med 4.691.000 søgninger.

Vil hun samle kongerigerne i Westeros og regere over dem alle? Eller vil hun gå op i røg sammen med sine bevingede kæledyr? Ingen ved det, alle taler om det.

Læs også: Disse internationale serier og film har danske skuespillere på rollelisterne

got, game of thrones, westeros, hbo, hbo nordic, serier, jon snow, daenerys targaryan, arya stark, sansa stark, tyrion lannister, cersei lannister, jamie lannister, jon snow, magi, middelalder, drager, ild, targaryan, stark, lannister, cuponation,
Daenerys Targaryan har været igennem en vild udvikling gennem serien. (Foto: HBO Nordic)

En overraskende femteplads

Lidt overraskende kommer Khal Drogo ind på en femteplads, som den mest søgte karakter i Game of Thrones.

Borset fra nogle optrædener i Daenerys’ visioner og drømme i senere sæsoner er Khal Drogo faktisk kun med i første sæson. Den brutale kriger (der ikke har problemer med at dræbe, voldtage og slås, som en kriger af hestefolket skal) er både en hingst, når det handler om at lede sit folk og især, når det handler om sexytime med hustruen Daenerys.

got, game of thrones, westeros, hbo, hbo nordic, serier, jon snow, daenerys targaryan, arya stark, sansa stark, tyrion lannister, cersei lannister, jamie lannister, jon snow, magi, middelalder, drager, ild, targaryan, stark, lannister, cuponation,
Se lige en flotter fyr, ham Drogo er! (Foto: HBO Nordic)

Drogos popularitet i søgningerne kan skyldes, at han i Game of Thrones er en rigtig badass og sweetheart på samme tid.

Det kan også skyldes, at skuespilleren bag Drogo, Jason Momoa, har fået kultstatus på nettet, fordi han er enorm, er sindssygt vild, når han træner, og fordi han bare virker som en virkelig flink fyr.

https://www.youtube.com/watch?v=9fceSXiZqVA

Se også: Vikings, Westworld og Sherlock: Danske skuespillere er populære som aldrig før

De mindst populære figurer

I bunden af listen over de mindst populære blandt de mere centrale karakterer (de helt perifære karakterer er ikke medregnet, er løgridderen Davos Seaworth med kun 227.900 søgninger.

Over ham ligger den loyale væbner Podrick Payne med kun 254.200 søgninger, og den mest populære af de mindst populære er den skaldede eunuk Lord Varys med 335.100 søgninger.

got, game of thrones, westeros, hbo, hbo nordic, serier, jon snow, daenerys targaryan, arya stark, sansa stark, tyrion lannister, cersei lannister, jamie lannister, jon snow, magi, middelalder, drager, ild, targaryan, stark, lannister, cuponation,
Er der nogle af karakterernes placering, der overrasker dig? (Foto: CupoNation)

De mest populære familier

De allermest populære familier, baseret på antallet af følgere på de sociale medier, kommer nok ikke bag på så mange. Langt størstedelen af de levende hovedpersoner i Game of Thrones kommer nemlig fra disse familier.

Brace yourself; Stark-familien kommer ind på en førsteplads med 19.372.211 følgere på de sociale medier. Det er måske ikke så underligt.

got, game of thrones, westeros, hbo, hbo nordic, serier, jon snow, daenerys targaryan, arya stark, sansa stark, tyrion lannister, cersei lannister, jamie lannister, jon snow, magi, middelalder, drager, ild, targaryan, stark, lannister, cuponation,
Ned Stark. Den bedste af os alle og en evig kilde til memes. (Foto: HBO Nordic)

Den retskafne Ned med sin stærke hustru Catelyn, deres børn, Robb, Sansa, Arya, Brandon, Rickon og ikke mindst Neds bastard, sønnen, som vi ikke helt ved, hvor kommer fra, Jon Snow, har fra første sekund været den gode undtagelse i en verden af magtliderlige og sværdsvingende mennesker.

Også selv om familien er blevet voldsomt reduceret gennem årene.

got, game of thrones, westeros, hbo, hbo nordic, serier, jon snow, daenerys targaryan, arya stark, sansa stark, tyrion lannister, cersei lannister, jamie lannister, jon snow, magi, middelalder, drager, ild, targaryan, stark, lannister, cuponation,
Tyrion Lannister er en af de mest populære karakterer i serien, men kommer ind på en sjetteplads, når det handler om søgninger. (Foto: HBO Nordic)

På en flot andenplads med 12.205.782 følgere kommer den ildspyende og dragetæmmende familie, Targaryan. Populariteten må nok i høj grad tilskrives Daenerys, der har udviklet sig fra en underkuet lillepige til stolt, stærk og højtelsket khaleesi og dragemoder.

got, game of thrones, westeros, hbo, hbo nordic, serier, jon snow, daenerys targaryan, arya stark, sansa stark, tyrion lannister, cersei lannister, jamie lannister, jon snow, magi, middelalder, drager, ild, targaryan, stark, lannister, cuponation,
Vil Targaryan-familien igen få magten over Westeros? (FOTO: HBO Nordic)

Rosinen i pølseenden er (selvfølgelig) familien Lannister med 6.316.595 følgere. Selv om de er småonde, er det svært ikke at knuselske familien, der elsker at svine hinanden til, imens de drikker vin, knalder med deres søskende og i det hele taget bare altid er EKSTRA.

Fik du set: Danske Ida fra Vikings: Jeg har bedt min familie om ikke at se første afsnit

got, game of thrones, westeros, hbo, hbo nordic, serier, jon snow, daenerys targaryan, arya stark, sansa stark, tyrion lannister, cersei lannister, jamie lannister, jon snow, magi, middelalder, drager, ild, targaryan, stark, lannister, cuponation,
Lannister-familien er en samling bombastiske personligheder. (Foto: HBO Nordic)

De mindst populære familier

Den tvivlsomme ære i at indtage førstepladsen som den absolut mindst fulgte familie i Game of Thrones-universet, går til Arryn-familien med 5.740 følgere på de sociale medier.

Den lave popularitet kan måske skyldes, at familiens overhoved i øjeblikket er en 11-årig sadistisk mama’s boy med hang til at smide folk ud gennem et hul i gulvet. Det kan også skyldes, at familien er en af dem med absolut mindst skærmtid i serien.

got, game of thrones, westeros, hbo, hbo nordic, serier, jon snow, daenerys targaryan, arya stark, sansa stark, tyrion lannister, cersei lannister, jamie lannister, jon snow, magi, middelalder, drager, ild, targaryan, stark, lannister, cuponation,
“I want to see the bad man fly”. Lorteunge. Måske er det derfor, at familien i The Vale ikke er den mest populære. (Foto: HBO Nordic)

Frey-familien er heller ikke særligt populære med kun 7.128 følgere. Det kan skyldes, at Frey-familien forrådte deres allierede gennem mange år, Tully-familien, som Catelyn Stark kommer fra. Det er også Frey-familien, der sørger for, at mange af os fik mareridt efter det legendariske afsnit “The Red Wedding”.

got, game of thrones, westeros, hbo, hbo nordic, serier, jon snow, daenerys targaryan, arya stark, sansa stark, tyrion lannister, cersei lannister, jamie lannister, jon snow, magi, middelalder, drager, ild, targaryan, stark, lannister, cuponation,
Frey-familien forrådte Robb Stark og slog ham, hans hustru, en stor del af Stark-familien samt støtter ihjel i den forfærdelige episode The Red Wedding. (Foto: HBO Nordic)

Den tredjemindst populære familie er Tully med 114.307 følgere. Tully-familien er bundet sammen med Stark-familien gennem Ned og Catelyns ægteskab. Familiens relativt lave følgerantal hænger nok mest sammen med, at mange af hovedkaraktererne i seriens sidste afsnit ikke kommer fra den familie.

Læs også: Vikings i virkeligheden: Den sande historie om Ragnar Lothbrok

got, game of thrones, westeros, hbo, hbo nordic, serier, jon snow, daenerys targaryan, arya stark, sansa stark, tyrion lannister, cersei lannister, jamie lannister, jon snow, magi, middelalder, drager, ild, targaryan, stark, lannister, cuponation,
Der er stor forskel på, hvor mange, der følger familierne i Westeros på de sociale medier. (Foto: CupoNation)

· Mere fra samme kategori ·