Læs også:

Close
kylie jenner, snapchat, opdatering, influencer, aktiefald, aktie, fald, dropper, opdatering, teknologi, kritik, klager, snap inc.

NEWS: Hun droppede Snapchat og så faldt aktien otte procent

Nyheder  | 

Hun droppede Snapchat og så faldt aktien otte procent · Liste på nettet opfordrer til drab på danske politikere · Efter gentagne tyverier gemmer butik nu sin Nutella · USA i oprør efter skoleskyderi · Amnesty International: Det bliver en kamp at værne om ytringsfriheden i 2018 · Gigantisk studie fastslår: Medicin mod depression virker · Svømmehaller må lukke på grund af afføring i vandet · Dagens billede: Dronning Elizabeth til modeshow

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Hun boykottede Snapchat og så faldt aktien

Hvis du er træt af Snapchats nye opdatering, er du langt fra den eneste. Reality-stjernen Kylie Jenner tweetede forleden om, hvordan hun ikke åbnede Snapchat længere efter appens meget kritiserede opdatering.

– Sååå, er der andre, der ikke åbner Snapchat længere? Eller er det bare mig… Ugh, det her er så sørgeligt, skrev Jenner til sine 24,5 millioner følgerne på Twitter.

Jenner er en af de største influencers på Snapchat, og derfor har hendes boykot haft betydning for aktiemarkedets tiltro til det sociale medie. Under et døgn efter, at Kylie Jenner udsendte sit tweet var Snap Inc.’s aktie nemlig faldet med otte procent. I kroner og ører er det et fald på over en milliard dollars.

Ud over Jenner har 1,2 millioner vrede brugere sat deres navn på en underskriftssamling, hvor de beder Snap Inc. om at trække deres opdatering tilbage. Snap Inc. har lovet, at der er en ny opdatering på vej – i første omgang til iPhones og senere til Android, som skulle gøre den nye version nemmere at bruge. Det skriver TV2.

kylie jenner, snapchat, opdatering, influencer, aktiefald, aktie, fald, dropper, opdatering, teknologi, kritik, klager, snap inc.
Hun droppede Snapchat og så faldt aktien otte procent. (Foto: Ritzau Scanpix)

Liste på nettet opfordrer til drab på danske politikere

På en række hjemmesider opfordrer en eller flere ukendte gerningsmænd til at tage til Danmark, for at opsøge og dræbe en lang række danske politikere, kongefamilien og andre kendte danskere. Det skriver DR.

Listen er meget detaljeret og viser blandt andet videoer af statsministerens boliger, samtidig med, at der gives anvisninger til, hvordan man finder hans – og andre danske politikeres – familiemedlemmer. I et af tilfældene vises der, hvordan man kan se ind i boligen til en af de udpegede personer, hvis man står på et bestemt sted.

– Det gør jo virkelig indtryk, når man i den grad går i detaljer. Det her er jo en brugervejledning, kan man roligt sige, siger Venstres retsordfører Preben Bang Henriksen.

Magnus Ranstorp, som leder terrorforskningen ved det svenske forsvarsakademi, mener, at opslaget er en direkte opfordring til terror mod specifikke mål.

– Og det er meget alvorligt, siger Magnus Ranstorp.

Kongefamilien er også nævnt på listen, hvor der blandt andet står, at dronningen kun bor få hundrede meter fra statsministeren. Hertil er der også en detaljeret video, som viser en plan over den kongelige residens.

Opslaget, der ligger flere steder på nettet, er blevet anmeldt flere gange til PET og siderne, hvorpå listen ligger. Flere af siderne er nu blevet blokeret, men ikke alle.

angreb, hacker, hackerangreb, ransom ware, ransomware, virus, angreb, sikkerhed, cyberangreb, cybersikkerhed,
En eller flere ukendte gerningsmænd opfordrer til at tage til Danmark, for blandt andet at dræbe en række danske politikere. (Foto: Polfoto)

Efter gentagne tyverier gemmer butik nu sin Nutella

Flere Fakta-butikker oplever, at store partier af Nutella forsvinder fra hylderne. Mængderne er så voldsomme, at butikkerne er sikre på, at der må være tale om organiseret kriminalitet, og de har derfor fjernet det populære smørepålæg fra hylderne. Det skriver TV2.

– Vi har et samarbejde med de jyske politikredse om formodede østeuropæiske tyvebander, som kommer ind i et supermarked tre-fire personer, helt umaskerede, og tager, hvad de kan have i hænderne, og kører det ud af landet, fortæller vicepolitiinspektør Per Lydiksen Laursen fra Fyns Politi.

Mindst to Faktabutikker har har skiftet Nutellaen ud med et skilt på hylden, hvor der står, at du skal henvende dig til en medarbejder for at få fat i din Nutella.

– Vi har taget vores forholdsregler, så det er ikke længere et stort problem hos os. Jeg oplever dog kollegaer, der pågriber 10-20 personer i løbet af en uge, fortæller butikschef Lars Bach.

Læs også: Nutella-tilbud udløser blodige sammenstød i Frankrig

nutella, opskrift, ferrero, kritik, smag, farve, skummetmælkspulver, farve, smag, smørepålæg, chokolade
Fakta-butikker fjerner Nutella fra hylderne efter flere tyverier. (Foto: All Over)

USA i oprør efter skoleskyderi

USA er stadig i chok efter et skoleskyderi i Florida, og imens flere unge har demonstreret mod våbenloven i landet, er den amerikanske våbenlobby begyndt at svare igen.

En af sagerne, handler om to studerende, der har været meget offentlige i pressen omkring behovet for at ændre den amerikanske våbenlov. Konspirationsteoretikere på nettet påstår nemlig, at de to unge er skuespillere, og spreder videoer med teorien. YouTube er nu ved at slette de mange falske videoer. Det skriver AP News.

Flere af betjentene, der var til stede under skyderier undersøges lige nu, for deres ageren under angrebet. En 54-årig betjent er blevet suspenderet og har siden selv sagt op, fordi han ikke greb ind under skoleskyderiet i Florida. Videooptagelser fra skoleskyderiet har vist, at betjenten blev uden for skolens bygninger, mens massakren udspillede sig indenfor.

Også præsident Donald Trump er kommet i gevaldig modvind efter skyderierne. Særligt har et møde med ofrene for skoleskyderiet vakt opsigt, for Trump er kommet til at vise en talepapir frem til kameraerne, hvor der står ting, han skal huske, eksempelvis at sige til ofrene “jeg hører, hvad du siger”. Det skriver Euronews.

Præsidenten har foreslået, at fjerne våbenfri zoner på skolerne, bevæbne lærerne og specialtræne dem, fjerne anordninger, der gør almindelige våben til automatvåben og gøre mere for behandling af psykisk sygdom. Det skriver DR.

https://twitter.com/oliviamunn/status/966537571504476161

Amnesty International: Det bliver en kamp at værne om ytringsfriheden i 2018

Amnesty International kalder til kamp for ytringsfriheden i en ny rapport. Det skriver Politiken.

– 2017 var et år, hvor statsledere rigtig mange steder har slået hårdt ned på ytringsfrihed, forsamlingsfrihed og pressens frihed. Vi har set over 300 dræbte menneskerettighedsforkæmpere og et bemærkelsesværdigt højt antal fængslede journalister, siger Trine Christensen, der er Amnesty Internationals danske generalsekretær.

Organisationen konkluderer, at hvis verdens befolkninger vil have ret til at sige højt, hvad de mener, må de være villige til at se deres regeringer i øjnene og kræve det uden at lade blikket vige. Det var der da også ekstraordinært mange, der gjorde. Millioner gik på gaden i 2017 og protesterede for retfærdighed og rettigheder. #MeToo fremhæves som en succesfuld bevægelse, og senest er amerikanske skoleelever gået på gaden i protest mod regeringens mangel på initiativer til at forhindre skoleskyderier.

– Vi har set flere mennesker engagere sig, gå på gaden, blive en del af en bevægelse eller på anden vis gribe pennen. For eksempel gik rigtig mange mennesker, som aldrig har været med i demonstrationer før, på gaden i forbindelse med kvindemarchen i USA, siger Trine Christensen.

I Europa og Centralasien kritiserer Amnesty regeringerne for at bruge terrorbekæmpelse som en undskyldning for at indføre politik, der kraftigt reducerer folks rettigheder. For eksempel i Frankrig, hvor en undtagelsestilstand blev brugt til at forhindre folk i at samles offentligt. Også herhjemme kritiseres Danmark for at forlade FN’s kvoteflygtningeprogram.

Læs mere: Intet glemt – intet tilgivet: Demonstrationen for Ungdomshuset på Jagtvej 69

Se her: To dræbt under demonstrationer i Venezuela

Læs også: Forstå sagen: Hvad sker der med Spanien og Catalonien?

puigdemont, rajoy, regioner, historie, castillien, eu, demonstrationer, protest, valg, folkeafstemning, løsrivelse, franco, økonomi, bnp, penge, finanskrise, politivold, ulovligt, lovgivning, forfatning, spanien, catalonien, løsrivelse, selvstændighed, catalanere, spaniere, barcelona, madrid, centralregering, lokalregering, selvstyre, politik, indland, udland, eu
Store demonstrationer i Bruxelles skal råbe EU op overfor dem, der ønsker at løsrive Catalonien fra Spanien. (Foto: /ritzau/)

Gigantisk studie fastslår: Medicin mod depression virker

Onsdag blev den største samlede analyse af alle tilgængelige, troværdige depressionsstudier offentliggjort i et af verdens førende lægevidenskabelige tidsskrifter, The Lancet. Den viste, at antidepressiv medicin, der gennem årene er blevet beskyldt for at være både farlig og virkningsløs, faktisk virker. Det skriver Politiken.

– Alle antidepressiva var mere effektive end placebo (virkningsløse kalktabletter, red.) blandt voksne med moderat til svær depression, står der i konklusionen.

Det er et hold af britiske, japanske og amerikanske forskere, der har samlet 522 videnskabelige randomiserede, kontrollerede og sammenlignenlige studier, der tidligere har undersøgt medicinsk effekt ved moderat til svær depression blandt 116.477 forsøgspersoner. Forskerne har via avanceret statistik samlet konklusionerne fra studierne til én samlet konklusion og når frem til, at antidepressiv medicin virker fra en tredjedel bedre end kalktabletter til dobbelt så godt.

Studiet kaldes en metaanalyse og er den mest tungtvejende form for videnskab, der findes. Sådan siger Danmarks eneste professor i depression, dr.med., overlæge Poul Videbech, Center for Neuropsykiatrisk Depressionsforskning, Psykiatrisk Center Glostrup.

– Det er en gigantisk metaanalyse, det største og bedste studie, der nogensinde er lavet på mit område world wide. Det opsummerer den enorme mængde erfaringer og studier, som forskere har frembragt gennem årene. Så nu har vi det mest solide grundlag nogensinde til at fastslå, at selvfølgelig virker antidepressiva, og vi kan endda adskille de enkelte stoffers effekt og bivirkningsprofil. Det er meget vigtigt, siger Poul Videbech.

depressiv, depression antidepressiv, medicin, studie, videnskab, forskning, gennembrud
Gigantisk studie fastslår: Medicin mod depression virker. (Foto: Ritzau Scanpix)

Svømmehaller må lukke på grund af afføring i vandet

16 ud af 17 svømmehaller i hovedstadsområdet oplevede sidste år at måtte lukke bassiner ned mindst én gang på grund af afføring eller opkast i vandet. Det er oftest uheld, begået af de mindste, og selvom det ikke er med vilje, så er det et stort problem for svømmehallernes brugere.

Svømmehallerne skal nemlig lukke bassinerne ned og foretage en grundig rengøring, der kan tage op til 32 timer. Det går ud over kunder, klubber, og svømmehal. Det skriver DR.

Læs også: Svømmehaller må bruge mere klor mod beskidte badegæster

Se også: Træt af redigerede kroppe? Gå en tur i svømmehallen

svømmehal, motion, idræt, hygiejne, vask, sæbe, klor, blufærdig, nøgen, bakterier,
Folk er heller ikke gode nok til at vaske sig, inden de hopper i baljen. (Foto: Polfoto).

 

 

Dagens billede: Dronning Elizabeth til modeshow

dronning elizabeth, anna wintour, vogue, mode, modeshow, første gang
Den engelske dronning Elizabeth var til sit første modeshow nogensinde, og ingen mindre end modedronningen Anna Wintour holdt majestæten med selskab. (Foto: Ritzau Scanpix)

· Mere fra samme kategori ·