
Opskrift: Italienske kødboller i tomatsause med bønner og kikærter
Elsker du italiensk mad – og kødboller, så har vi reddet din dag, for her får du den lækreste og lidt sundere udgave af italienske kødboller
Den tager lidt tid at lave, men lav til flere dage. Retten kan også fryses ned. Opskriften har vi været så heldige at få fra bogen Nordisk Middelhavskost.
Opskriften er til fire portioner

Kødboller: Det skal du bruge
Ingredienser
450 gram hakket oksekød • 1 teske salt • 1 æg • 1 deciliter grovvalsede havregryn • ½ deciliter mælk • 1 stort løg, revet groft på et rivejern • 1 fed hvidløg, fintrevet • 3 kviste frisk timian eller rosmarin eller 1 teske tørret • 1 teske stødt muskatnød • 1 knivspids tørret chili • Salt og peber
Kødboller: Sådan gør du
Indstil ovnen på 180 grader varmluft.
Rør alle ingredienserne sammen i en skål.
Lad farsen trække 10 minutter. Form farsen til 16 kødboller, og læg dem i et ildfast fad.
Bag dem i ovnen i cirka 15 minutter. Du kan alternativt stege dem på panden i olie 2-3 minutter på hver side.

Tilbehør: Det skal du bruge
Ingredienser
2-3 spiseskeer ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie • 600-800 gram grønne bønner, kan erstattes med broccoli-buketter • 250 gram kikærter, forkogte (svarer til 1 dåse forkogte kikærter) • 2-3 spiseskeer sojasauce, for eksempel tamari • Lidt saltflager • 1 stor håndfuld bredbladet persille, hakket groft
Tilbehør: Sådan gør du
Varm olivenolie op på en pande.
Tilsæt bønnerne, og steg dem drysset med salt ved middelhøj varme 8-10 minutter.
Tilsæt forkogte kikærter efter fem minutter, og steg dem med.
Tilsæt soja og salt og vend det hele sammen med persillen.
Tomatsauce: Det skal du bruge
Ingredienser
1 stort løg, finthakket eller revet groft på et rivejern • 2 fed hvidløg, finthakket eller revet fint på et rivejern • 2 spiseske ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie • ½ teske karry • 1 stor håndfuld friske basilikumblade, grofthakket, kan erstattes med 1 teske tørret urt • ½ æble, finthakket • 2 dåser hakkede tomater • 1 stor tomat, finthakket, hvis tomater er i sæson • Lidt salt og peber
Tomatsauce: Sådan gør du
Svits løg og hvidløg i en gryde med olivenolie og karry.
Tilsæt basilikum-blade og æblet, og lad det stege med 4-5 minutter.
Tilsæt hakkede tomater, og lad saucen simre under låg cirka 15 minutter. Smag saucen til med salt og peber.
Bland kødbollerne i tomatsaucen i et fad eller i en gryde.
Velbekomme …
Bogen ser således ud:
Læs også: