Læs også:

Close
Italienske-kødboller middelhavskost opskrift bog

Opskrift: Italienske kødboller i tomatsause med bønner og kikærter

Mad  | 

Elsker du italiensk mad – og kødboller, så har vi reddet din dag, for her får du den lækreste og lidt sundere udgave af italienske kødboller

Den tager lidt tid at lave, men lav til flere dage. Retten kan også fryses ned. Opskriften har vi været så heldige at få  fra bogen Nordisk Middelhavskost.

Opskriften er til fire portioner

Italienske-kødboller middelhavskost opskrift bog
Så er der serveret ægte italienske kødboller. (Foto: Sarah Sanctuart Williams)

Kødboller: Det skal du bruge

Ingredienser

450 gram hakket oksekød • 1 teske salt • 1 æg • 1 deciliter grovvalsede havregryn • ½ deciliter mælk • 1 stort løg, revet groft på et rivejern • 1 fed hvidløg, fintrevet • 3 kviste frisk timian eller rosmarin eller 1 teske tørret • 1 teske stødt muskatnød • 1 knivspids tørret chili • Salt og peber

Kødboller: Sådan gør du

Indstil ovnen på 180 grader varmluft.

Rør alle ingredienserne sammen i en skål.

Lad farsen trække 10 minutter. Form farsen til 16 kødboller, og læg dem i et ildfast fad.

Bag dem i ovnen i cirka 15 minutter. Du kan alternativt stege dem på panden i olie 2-3 minutter på hver side.

Italienske-kødboller middelhavskost opskrift bog
Det ser både sundt og lækkert ud. (Foto: Sarah Sanctuart Williams)

Tilbehør: Det skal du bruge

Ingredienser

2-3 spiseskeer ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie • 600-800 gram grønne bønner, kan erstattes med broccoli-buketter • 250 gram kikærter, forkogte (svarer til 1 dåse forkogte kikærter) • 2-3 spiseskeer sojasauce, for eksempel tamari • Lidt saltflager • 1 stor håndfuld bredbladet persille, hakket groft

Tilbehør: Sådan gør du

Varm olivenolie op på en pande.

Tilsæt bønnerne, og steg dem drysset med salt ved middelhøj varme 8-10 minutter.

Tilsæt forkogte kikærter efter fem minutter, og steg dem med.

Tilsæt soja og salt og vend det hele sammen med persillen.

Tomatsauce: Det skal du bruge

Ingredienser

1 stort løg, finthakket eller revet groft på et rivejern • 2 fed hvidløg, finthakket eller revet fint på et rivejern • 2 spiseske ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie • ½ teske karry • 1 stor håndfuld friske basilikumblade, grofthakket, kan erstattes med 1 teske tørret urt • ½ æble, finthakket • 2 dåser hakkede tomater • 1 stor tomat, finthakket, hvis tomater er i sæson • Lidt salt og peber

Tomatsauce: Sådan gør du

Svits løg og hvidløg i en gryde med olivenolie og karry.

Tilsæt basilikum-blade og æblet, og lad det stege med 4-5 minutter.

Tilsæt hakkede tomater, og lad saucen simre under låg cirka 15 minutter. Smag saucen til med salt og peber.

Bland kødbollerne i tomatsaucen i et fad eller i en gryde.

 

Velbekomme …

Bogen ser således ud:

nordisk middelhavskost - bog

 

Læs også:

White omelet

White-omelet nordimajbritt louring engell, alice apel hartvig,  antiinflammatorisk, antiinflammatorisk kost, danmark, diabetes, fedme, fibre, frk skrumps nordiske middelhavskost, fødevarer, havregryn, hjerte- og karsygdomme, inflammation, kål, kost, livsstil, livsstilsomlægning, mad, middelhavet, naturligt sukker, norden, nordisk, nordisk middelhavskost, overvægt, råvarer, rugbrød, sundhed, sygdomme, tarme, velværesk middelhavskost omelet

· Mere fra samme kategori ·