Læs også:

Close
nemo, præsident, emmanuel macron, elyseepalæet, brigitte macron, tradition, frankrig, politik, tis, gadekryds, officielle begivenheder, billeder, hund, kæledyr

NEWS: Præsidenthund stjæler fokus

Nyheder  | 

Præsidenthund stjæler fokus · Anna Mee Allerslev er ude af politik og efterlader radikal valgkamp usikker · Nadim er ny ambassadør i kamp mod vold · Forgiftet familie: Vi har ikke plukket svampe · DR må låne penge af staten, for danskerne skylder milliarder i licens · 22-årig stukket tre gange · Mand skudt foran Netto i Søborg – muligvis banderelateret · Prins Harry på charmeoffensiv på Vesterbro

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

nemo, præsident, emmanuel macron, elyseepalæet, brigitte macron, tradition, frankrig, politik, tis, gadekryds, officielle begivenheder, billeder, hund, kæledyr
Præsidenthund stjæler fokus med dårlige manerer her til et møde mellem Macron og den tyske udenrigsminister Sigmar Gabriel. (Foto: /ritzau/)

Præsidenthund stjæler fokus med dårlige manerer

Det er en tradition i Frankrig, at præsidenten har en hund boende i præsidentboligen, Elyséepalæet. Derfor fik Emmanuel Macron og hustruen Brigitte Macron gadekrydset Nemo, som de hentede på et hundeinternat, da de skulle flytte ind i palæet i maj i år.

Hunden er kendt for at lave skøre ting, og har gjort sig bemærket ved flere officielle lejligheder, hvor den ofte er med ved Macrons side. Den er derfor også med på en del billeder fra officielle arrangementer.

Nu har en video fanget Nemo under et møde med tre ministre, hvor den går rundt i lokalet for til sidst at gå hen til pejsen, hvor den letter bagbenet og tisser, skriver The Guardian.

Det er ikke kun Macrons hund, der er fuld af narrestreger. Den tidligere præsident Nicholas Sarkozys hund brugte de gamle, historiske møbler i palæet som tyggelegetøj endda i en sådan grad, at man brugte flere tusinde euro på at restaurere møblerne.

https://www.youtube.com/watch?v=MvSkQavkLck

 

Anna Mee Allerslev er ude af politik og efterlader radikal valgkamp usikker

Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Anna Mee Allerslev, valgte i går at trække sig fra borgmesterposten, som leder for de radikale i borgerrepræsentationen i København samt fra det kommende kommunalvalg. Hendes navn vil stadig være at finde på stemmesedlen til kommunalvalget, men det er kun af rent tekniske årsager, hun vil ikke genopstille.

Hun ønsker ikke at skade sit parti ved det kommende kommunalvalg, og derfor trækker hun sig nu.

– Jeg siger farvel og tak til politik fra i dag, sagde Anna Mee Allerslev til pressemødet.

https://www.youtube.com/watch?v=V75_W1o6RRs

Allerslev trækker sig efter en sag, hvor hun lånte Rådhuset gratis til sin bryllupsreception – en service andre skal betale 65.000 kroner for – og efter, at hun lånte gratis lokaler i Øens Murerfirma – et firma, der ofte laver opgaver for Københavns Kommune – til hendes 30 års fødselsdag.

Siden er kritikken haglet ned over den radikale politiker både fra partiet og udenfor, og flere partifæller har trukket deres støtte af den tidligere spidskandidat tilbage.

Hun har siden betalt for leje af lokalerne på Rådhuset og har bedt om en regning for lån af lokalerne i Øens Murerfirma. Allerslevs exit efterlader Radikales valgkamp vaklende, uden en spidskandidat og en halvridset ry efter borgmesterens sager med lånte lokaler, selvom hendes intention med at forlade politik har været, at hendes personlige sager ikke skulle skade partiet.

Læs mere: Efter lokale-sag: – Nogle gange ville jeg ønske, at vi ikke var blevet gift

Se også: Borgmester fik gratis bryllupslokale af kommunen og Københavnsk borgmester i ny sag om brug af gratis festlokaler

michael gatten, anna mee allerslev, radikale, politik beskæftigelses- og integrationsminister, bryllup, rådhuset, leje af lokaler, penge, økonomi, anklager, støtte, kommunalvalg, kommunalpolitik, stemmeseddel, valg
Den radikale integrations- og beskæftigelsesborgmester i København, Anna Mee Allerslev, trækker sig som borgmester. Allerslev har været i stormvejr, efter at det kom frem, at hun havde holdt sin bryllupsreception på Rådhuset uden at betale for leje af lokalerne. Til højre ses den Radikale Michael Gatten.(foto: /ritzau/)

Nadia Nadim er ny ambassadør i kampen mod vold

Nadia Nadim er ny ambassadør for Bryd Tavshedens nye informationskampagne: No Name, som er specielt rettet mod børn, unge, og kærestepar i familier med ikke-vestlig etnisk baggrund. 

– Jeg har – som de fleste andre fra de fremmede kulturer – oplevet opdragelsesvold på nært hold – både i Afghanistan og i Danmark. Og jeg ved, hvor stor betydning denne form for vold kan have for barnet resten af livet. Det gælder både den fysiske vold i form af lussinger eller klask i numsen. Men også psykisk vold, som er mere subtil. For det giver ikke synlige mærker på kroppen, men kan give alvorlige skader og ar på sjælen.

Ifølge Nadim er oplysning afgørende for at stoppe opdragelsesvold. Fodboldspilleren mener også, at det er essentielt for god integration, at familier med ikke-vestlig baggrund bliver oplyst om, at såkaldt opdragelsesvold er forbudt, ulovligt og strafbart i Danmark, og samtidig er det nødvendigt for at beskytte børn og unge mod at lide fysisk og psykisk overlast i deres nye hjemland.

– Problemet er, at forældrene gør, som de selv er opdraget til. Og det er ikke accepteret i Danmark. For al vold er vold. Og det vil jeg som ambassadør for Bryd Tavsheden meget gerne være med til at sætte en stopper for, siger Nadim.

Læs mere om foreningen og den nye kampagne på www.brydtavsheden.dk.

Forgiftet familie: Vi har ikke plukket svampe

To børn er døde, og to er levertransplanteret efter en congolesisk familie forsøgte at få lægehjælp til deres datter fra mandag til torsdag. Den eksakte dødsårsag er endnu ikke fastslået, men flere har peget på forgiftning de seneste dage.

Det har været antaget, at den congolesiske familie formentlig er blevet forgiftet af fluesvampe. Det afviser begge forældre dog kategorisk, over for Politiken. I stedet fortæller de, at de har spist oksekød og champignon fra Netto og Squash fra Menu, men ingen svampe fra naturen.

Familien forsøgte at få hjælp fra Næstved Sygehus, Lægecenter Haslev og lægevagten i Region Sjælland. De har alle offentligt meldt ud, at de har undersøgt deres respektive del af forløbet, og mener ikke, at de bærer skyld eller ansvar for, at det gik så galt.

Læs også: Forgiftet familie søgte hjælp flere gange før børns død

Læs mere: To børn døde, efter familie på 12 blev forgiftet

svampeforgiftning, svampe, forgiftning, læge, politi, død, omkommet, afhørt
En forgiftet familie fra Haslev søgte flere gange lægehjælp, før to børn torsdag døde, og resten af familien blev indlagt. (Foto: /ritzau/)

DR må låne penge af staten, for danskerne skylder milliarder i licens

DR skal ifølge Kulturministeriet have en statsgaranti på 500 millioner kroner til sikring af lån og kassekredit, fordi danskerne skylder 1.4 milliarder kroner i licens. Mange af pengene menes dog at være tabt, så det er reelt kun omkring 700 millioner kroner, der kan inddrives. Det skriver Ritzau.

Statsgarantien skal bruges til sikring af lån og kassekredit, så DR fortsat kan betale sine regninger og likviditeten ikke går i minus. Det er især SKAT’s fejlfyldte EFI-system, som har gjort det svært at inddrive blandt andet licens og parkeringsbøder. Det forventes at DR’s likviditet forværres frem til 2019, hvor skattevæsnet igen formår at inddrive licensen på normalvis.

Danmarks største it-skandale: Forstå sagen om Skat og EFI på få minutter

mary consolata namagambe, undskyldning, etik, licens, licenspenge, debat, diskussion
DR må låne penge af staten, fordi danskerne ikke betaler licens. (Foto: /ritzau/)

22-årig stukket tre gange

Efter et større skænderi og slagsmål mellem omkring ti mænd i krydset mellem Skjoldsvej og Frodesvej i det vestlige Odense, blev en 22-årig mand blev sent onsdag aften stukket tre gange flere steder på kroppen og måtte køres på OUH. Det skriver TV2.

Et vidne ringer til politiet og fortæller om slagsmålet, men gruppen er væk, da politiet kommer. Derefter får de en anmeldelse om, at en person er blevet kort på OUH af sine venner, og at manden er blevet stukket med en kniv.

Politiet møder den 22-årige og to kammerater på hospitalet. De er alle kendt af politiet i forvejen.

– Det er muligvis banderelateret. Men det er svært at sige, når vi ikke kender modparten. Men motivet er muligvis banderelateret, siger vagtchef ved Fyns Politi, Anders Furbo Therkelsen.

ambulance, akut, akuttelefonen, 1813, sygdom, tal, dødsfald
Ung mand ramt af knivstik under masseslagsmål i Odense. (Foto: Polfoto)

Mand skudt foran Netto i Søborg – muligvis banderelateret

Omkring klokken 22.30 blev en 34-årig mand ramt af skud i torso. Manden stod ude foran Netto på Søborg Hovedgade, da to-tre køretøjer kom forbi, bremsede op og affyrede omkring 10 skud mod ham og en anden mand. Det skriver DR.

– Efterfølgende har køretøjerne forladt stedet, og i løbet af natten har der været to tilfælde af afbrændinger af biler i henholdsvis Brønshøj og ved Bispeengbuen i København. De afbrændinger kan have relation til skyderiet på Søborg Hovedgade, siger vicepolitiinspektør Peter Malmose.

Den 34-årige er stabil og uden for livsfare, og politiet vil ikke afvise, at skyderiet har relation til nogle af de konflikter, som foregår i rocker- og bandemiljøet.

politi, blå blink
En 34-årig mand blev ramt af skud i maven, da forbipasserende skød efter ham og en anden på Søborg Hovedgade. (Foto: /ritzau/)

Prins Harry på charmeoffensiv på Vesterbro

Den britiske prins Harry er på charmeoffensiv i de europæiske lande som skal sikre båndene mellem Storbrittanien og de andre EU-lande efter Brexit. Det skriver Ritzau.

Nu er turen kommet til København. I går besøgte Harry Vesterbro i København, hvor han besøgte KPH Innovation House, der er et fællesskab for virksomheder, der arbejder med sociale, kulturelle og miljømæssige initiativer. Derefter besøgte han Game Denmark, der er en indendørs facilitet for gadeidræt. Han har også besøgt dronning Margrethe og spist street food.

I dag skal den engelske prins med det karakteristiske røde hår mødes med prins Joachim, og besøge veterancentret på Svanemøllens Kaserne. Prinsen har selv gjort tjeneste i Afghanistan to gange, hvoraf den første gang var i 2007-2008 i Helmand.

Læs også: NEWS: I dag er det 20 år siden prinsesse Diana døde

prins harry, storbritannien, england, brexit, besøg, dronning margrethe, prins joachim, besøg, charmeoffensiv, royal, kongelig, besøg
Prins Harry er på charmeoffensiv i København. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·