Læs også:

Close
england, prinsesse Elizabeht, diana, prinsesse diana, prinsesse diana af wales, prins charles, prins william, prince harry, død, paparazzi, dodi al-fayed, henri paul, pont d'alma, paris, biluheld, ulykke, død, omkommet, landesorg, folkets prinsesse

NEWS: I dag er det 20 år siden prinsesse Diana døde

Nyheder  | 

I dag er det 20 år siden prinsesse Diana døde · Alvorlig regnefejl i Københavns klimamål · Kæmpe parti laks trækkes tilbage · Kritik af regeringens skattereform: Tallene er pyntet · Foto-serie med Kim Kardashian giver ballade

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

I dag er det 20 år siden prinsesse Diana døde

Verden gik i kollektiv sorg, da nyheden om, at den højt elskede engelske prinsesse Diana var død i en bilulykke i tunnelen Pont d’Alma i Paris, den 31. august 1997.

Prinsessen, der havde haft en højtprofileret skilsmisse fra den engelske kronprins Charles, så endelig ud til at have fundet lykken i rigmanden Dodi Al-Fayed. Han havde endda købt en ring til Diana, på parrets tur til Frankrig.

england, prinsesse Elizabeht, diana, prinsesse diana, prinsesse diana af wales, prins charles, prins william, prince harry, død, paparazzi, dodi al-fayed, henri paul, pont d'alma, paris, biluheld, ulykke, død, omkommet, landesorg, folkets prinsesse
Diana året før hun døde. (Foto: /ritzau/)

Den 30. august 1997 skulle parret spise middag på The Ritz i Paris, men måtte flytte det op i en suite, da der var så mange paparazzier, at de ikke kan holde ud at sidde i hotellets restaurant. Hotellets sikkerhedsrepræsentant Henri Paul aftalte med parret, at de skulle snige sig ud af hotellets bagindgang, og at han skulle køre dem væk derfra.

Papparazierne ventede dog på parret, og bilen skyndte sig afsted. Henri Pall forsøgte at ryste fotograferne af bilen, og kørte ned gennem tunnellen Pont D’Alma med 150 kilometer i timen – det var tilladt at køre 50.

england, prinsesse Elizabeht, diana, prinsesse diana, prinsesse diana af wales, prins charles, prins william, prince harry, død, paparazzi, dodi al-fayed, henri paul, pont d'alma, paris, biluheld, ulykke,
Dodi og Dianas romance var jagtet vil af tabloidpressen. (Foto: All Over)

På vej ned i tunnellen mistede Henri Paul kontrollen over bilen og ramte tunnellens væg. Sammenstødet sendte bilen over i den anden side af tunnellen og ind i den 13. betonpille, der næsten skar motoren midt over. Derefter roterede bilen 180 grader og blev kastet over mod betonvæggen på modsatte side.

Til alt held var den første på stedet en forbipasserende læge. Han konstaterer hurtigt, at ingen i bilen havde sikkerhedsseler på. Dodi Al-Fayed og Henri Paul er døde. Den tredje mand i bilen var i live, men en stor del af hans kæbe var revet af. Diana var også i live, men havde svært ved at trække vejret og var kun delvist ved bevidsthed.

england, prinsesse Elizabeht, diana, prinsesse diana, prinsesse diana af wales, prins charles, prins william, prince harry, død, paparazzi, dodi al-fayed, henri paul, pont d'alma, paris, biluheld, ulykke,
Bilen som prinsesse Diana og Dodi Al-Fayed forulykkede i var totalsmadret. (Foto: /ritzau/)

Rundt om bilen stod otte-12 paparazzifotografer og tog billeder af den hårdt sårede Diana. Da politiet ankom, anholdte de omgående otte af fotograferne og konfiskerede alle deres billeder. Flere af dem var allerede i gang med at sælge deres fotos til den britiske tabloidpresse for omkring 2,5 million kroner.

Diana fik hjertestop flere gange på vej til hospitalet, og døde til sidst klokken 04.00 om natten af indre kvæstelser og sendte især England, men også resten af verden i en dyb sorg. Mange mente, at det var de jagtende paparazzier, der var skyld i prinsessens død, men billeder beviste, at de ikke var der, da ulykken skete.

diana, prinsesse diana, prinsesse diana af wales, prins charles, prins william, prince harry, død, paparazzi, dodi al-fayed, henri paul, pont d'alma, paris, biluheld, ulykke,
Den 6. september 1997 blev Diana begravet. Prins Charles, prins Harry, jarl Charles Spencer, prins William og prins Philip ser kisten blive båret ind i Westminster Abbey. (Foto: /ritzau/)

Senere viste det sig, at Henri Paul havde en promille på 1,75, og altså tre gange mere end han måtte have, da han kørte galt med bilen.

Flere programmer og dokumentarer er siden lavet om “Folkets Prinsesse” som hun blev kaldt efter sin død. Også i aften på 20 års dagen, vil der være dokumentarer og film om prinsessen i flow-tv.

england, prinsesse Elizabeht, diana, prinsesse diana, prinsesse diana af wales, prins charles, prins william, prince harry, død, paparazzi, dodi al-fayed, henri paul, pont d'alma, paris, biluheld, ulykke, død, omkommet, landesorg, folkets prinsesse
Prinsessen rørte manges hjerter og mindet om hende lever videre. (Foto: /ritzau/)

Alvorlig regnefejl i Københavns klimamål

En regnefejl betyder, at hovedstadskommunen skal reducere trafikkens CO2-udledning med 70 procent mere end antaget. Det skriver Politiken.

Kommunen kan ikke nøjes med at fjerne en udledning på 78.000 tons CO2 årligt fra vejene som hidtil beregnet, hvis et mål om en CO2-neutral hovedstad i 2025 skal nås. I stedet skal udledningen fra trafikken ned med 136.000 tons om året. Det er 70 procent mere end hidtil planlagt.

Regnefejlen kommer især til at gå ud over bilisterne, siger teknik- og miljøborgmesteren Morten Kabell (E).

bil, biler, bilsalg, danmark, regeringen, afgift, afgifter, bilafgift, penge, økonomi, skat, moms, bilkøb, salg, i stå, bremse,
Alvorlig regnefejl i Københavns klimatal kan blive dyrt for bilisterne. (Foto: /ritzau/)

Kæmpe parti laks trækkes tilbage

En kæmpe mængde røget og gravad laks kaldes tilbage efter listeria-fund. Fisken er solgt i Netto, Føtex, Bilka og Salling.

– Fødevarestyrelsen har desværre konstateret for høje listeriaværdier i røget laks, og derfor tilbagekalder vi samtlige produkter fra den berørte virksomhed, siger Carina Jensen, kvalitetschef i Dansk Supermarked, i en pressemeddelelse.

Har du købt laks i pakker fra mærkerne ØGO, Levevis, Bådsmand eller Premieur i Netto, skal du ikke spise det.

Det samme gælder laks solgt i Bilka, Føtex og Salling solgt under mærkerne Princip, Levevis, Budget og XXL.

Har du købt produkterne skal du enten smide det ud eller levere det tilbage til butikken, hvor du kan få pengene tilbage, også uden en bon.

Dansk Supermarked understreger, at der ikke nødvendigvis er listeria i alle de tilbagekaldte pakker med laks, men da det potentielt kan være der, skal den store mængde fisk smides ud. Det skriver Ritzau.

tarme, humør, helbred, overvægt, hjernen, sindet, psyken, kroppen, kvindekroppen, sundhed, mentalt helbred, laks, omega 3, fedt
Et kæmpe parti laks trækkes tilbage efter fund af listeria. (Foto: All Over)

Kritik af regeringens skattereform: Tallene er pyntet

Skatteeksperter mener, at regeringen sminker de tal, som skal give skattelettelser med den nye skattereform. Regeringen har lagt regnestykkerne åbent frem og forsøger ikke at skjule noget med dens nye udspil til skattelettelser, siger finansminister Kristian Jensen (V). Det skriver DR.

Enhedslisten mener, at der er tale om så stor talfusk, at de vil have statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i samråd og forklare sig.

– Nu åbner vi op for spørgsmål, og så kan Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og alle mulige andre stille alle de spørgsmål, de vil og bede om alle de regnestykke og familietyper, de ønsker. Det svarer vi på, for vi har intet at skjule, siger Kristian Jensen.

skat, efi, efi-systemet, it-system, danmarks største it-skandale, svindel, penge, skattepenge, skattegæld, gæld inddrivelse, restancer, statsrevisorerne, ministre, skatteminister, milliarder kroner, kroner, milliarder, it, kmd, csc, fejl
Kristian Jensen (V) er åben for oppositionens spørgsmål om den nye skattereform. (Foto: Polfoto)

Foto-serie med Kim Kardashian giver ballade

Det kan godt være, at amerikanerne ikke har nogle kongefamilier, alligevel er der ikoner, der er tæt på at være royale for amerikanerne. En af de ikoner er Jackie O. præsident John F. Kennedys hustru.

At man skal være varsom med at kopiere ikoner har Kim Kardashian erfaret, efter hun har lavet en fotoserie i magasinet Interview sammen med sin datter North, hvor Kim poserer som det amerikanske stilikon. Det skriver Berlingske.

Billederne har overskriften “Amerikas nye førstedame” og i artiklen konkluderer journalisten Janet Mock, at Kim Kardashian West er beviset på Den Amerikanske Drøm.

Noget kunne tyde på, at det er en mening journalisten står lidt alene med, for en lang række vrede kommentarer på nettet viser, at mange ikke beundrer realitydronningen, og at sammenligningen viser manglende respekt for Jackie Kennedy. Billederne får også kritik for, at gøre realitystjernens hud mørkere end den er i virkeligheden og kritiserer hende for at forsøge at være sort.

· Mere fra samme kategori ·