Læs også:

Close
edderkopper, araknofobi, medfødt, genetisk, frygt, angt, panik, babyer, pupiller, flygt, kæmp, billeder, forskning, videnskab, test, dyr, frygt,

NEWS: Skræk for edderkopper er medfødt

Nyheder  | 

Skræk for edderkopper er medfødt · Ny rapport fastslår: Danske unge er mentalt sunde · Dansk restaurant modtager stor ære · Første containerboliger til studerende sættes op i dag · Østrigsk politi ransager Lego-butik efter burkaforbud · Gruppe tæsker og stikker mand ned · Forgiftet familie søgte hjælp flere gange · Apple Pay kommer til Danmark

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Skræk for edderkopper er medfødt

Hvis du er bange for ederkopper, er der ikke nødvendigvis, fordi du har haft en traumatiserende oplevelse med dem som barn, som du har lykkelig glemt. Det kan være genetisk. Ny forskning viser nemlig, at panisk angst for slanger og edderkopper er medfødt og har ligget i vores genetiske kode i millioner af år. Det skriver Tech Times.

Ved at vise billeder af først blomster og fisk og siden slanger og edderkopper til 32 babyer, der i gennemsnit var seks måneder gamle, har forskere vist, at der er en naturlig reaktion ved pupillerne, hvis størrelse afspejler mængden af et særligt “kæmp eller flygt-stof” i hjernen. Jo større pupil, jo mere stress og angst.

Der var en klar reaktion ved babyerne, når de så billeder af edderkopper, men også slanger gav et betydeligt udslag i pupillernes størrelse. Til gengæld var der næsten ingen målelig forskel ved blomster og havdyr. Derfor konkluderede forskerne, at frygten var genetisk, for babyer i så lille en alder, kan ikke nå at lære frygten for slanger og edderkopper endnu.

edderkopper, araknofobi, medfødt, genetisk, frygt, angt, panik, babyer, pupiller, flygt, kæmp, billeder, forskning, videnskab, test, dyr, frygt,
Ny forskning viser, at skræk for edderkopper er medfødt. (Foto: All Over)

Ny rapport fastslår: Danske unge er mentalt sunde

En ny rapport fastslår, at langt de fleste danske unge har en høj grad af mental sundhed. Undersøgelsen er den største nationale kortlægning nogensinde af unges mentale sundhed, som Statens Institut for Folkesundhed har fortaget for Sundhedsstyrelsen.

Den er foretaget blandt 75.025 unge på ungdomsuddannelser og viser, at syv til otte ud af ti drenge og knap seks ud af ti piger på landets gymnasier, har en høj grad af mental sundhed. Det skriver Politiken.

– Drengene ligger lidt bedre end pigerne, men der er ikke en kæmpe forskel. De fleste unge har en god mental sundhed. De har det godt med forældre, skole og venner. De har en høj tro på, at de kan klare det, de sætter sig for. De har et godt liv hele vejen rundt, siger professor, dr.med. Janne S. Tolstrup, Statens Institut for Folkesundhed på SDU.

Rapporten fastslår også, at mindre end 5 procent af drengene og omkring 10 procent af pigerne på ungdomsuddannelserne har lav grad af mental sundhed med lav tilfredshed med livet, ensomhed, lavt selvværd og flere psykiske symptomer. Ifølge Mille Pedersen, projektleder for mental sundhed i Sundhedsstyrelsen, er der blevet skabt et forkert billede af de unges mentale trivsel.

– Mange unge er trætte af at blive udpeget som pressede, sårbare og uden mental styrke. Rapporten viser, at langt, langt de fleste unge har en rigtig god mental trivsel. Men også, at et lille mindretal har det rigtig skidt med omfattende indre og ydre udfordringer af mental, social og sundhedsmæssig karakter, siger hun.

Læs også: Direktør i GirlTalk: Unge glemmer, at de har værdi, selv om de er uperfekte

veninder, hygge, pyjamas party, afslapning, grin, sjov
De fleste unge har det mentalt godt, fastslår ny rapport. (Foto: All over)

Dansk restaurant modtager stor ære

De kan godt være stolte på den københavnske restaurant Era Ora. Christianshavner restauranten med det italienske spisekort er nemlig blevet kåret til det bedste italienske spisested uden for Italien. Det er det italienske madmagasin Gamero Rosso, der har udpeget den danske Michelinrestaurant til verdens bedste uden for Italien. Verdens bedste, simpelthen. Det skriver Politiken.

På Facebook skriver ejeren Elvio Milleri:

– Prisen er det højeste, vi har opnået gennem 34 år.

Era Ora åbnede i 1983 og fik sin Michelinstjerne i 1997, som den har holdt fast i lige siden.

era ora, michelin, michelinrestaurant, michelinstjerne, italiensk, bedste uden for italien, københavn, mad, elvio millieri, pris, hæder, italien, italiensk mad
Italienske Elvio Milleri siger, at prisen er den største for hans restaurant Era Ora. (Foto: /ritzau/)

Første containerboliger til studerende sættes op i dag

De første københavnske containerboliger, der skal afhjælpe problemet med hjemløse studerende, sættes op i denne uge. De studerende får nøglen i næste uge. Det er firmaet CPH Village, der i dag har fået den formelle tilladelse til at opstille 84 toværelses containerboliger med plads til 164 studerende, hvor af fire containerboliger bliver til personer med handikap. Det skriver Politiken.

– De studerende får nøglen 1. november, men først hen i november er containerne helt klar til indflytning. Vi har en plan om at bygge i alt 2.000 containerboliger rundt omkring i København. Der er masser af grunde i København, hvor der ikke er aktuelle planer om nybyggeri. Her kan der lige så godt bo studerende, mens vi venter på de permanente, siger stifter og medejer af CPH Village Frederik Noltenius Busck, der har trukket lod blandt 2.231 ansøgninger.

Se også: Huslejen på private studieboliger er eksploderet

bolig, studenterbolig, boligmangel studenter, studerende, container, containerby, containerbolig, cph village, bolig,
Firmaet CPH Village vil indrette billige boliger til studerende i containere på Refshaleøen i København. Stifter og medejer Frederik Noltenius Busck viser modeller af de billige boliger frem. (Foto: /ritzau/)

Østrigsk politi ransager Lego-butik efter burkaforbud

Østrig har indført et forbud mod burkaer, og det har kastet landet ud i nogle mærkværdige og uforudsete dilemmaer. Dette gik ud over en Lego-butik, der solgte ninjafigurer. Politiet mødte op i legetøjsbutikken, fordi de havde modtaget en klage om, at en person overtrådte burka-forbuddet.

Det var dog ikke en burkaklædt person, men en kvinde, der var klædt ud som en Lego-ninja med tildækket mund, der mødte politiet i butikken. Kvinden fik ikke en bøde, da hun valgte at tage dragtens hoved af, og politiet forklarede på Twitter, at de så gennem fingre med det, da kvinden bar dragten som en del af hendes arbejde.

Tidligere på måneden så politiet dog ikke gennem fingre med det, da en mand var klædt ud som en haj. Han fik en bøde, fordi han ikke tog hajens hovede af. De mærkelige episoder sker efter Østrig  i maj vedtog en skærpende lov mod burkaklædte kvinder. Loven er et forbud mod tilsløring og forsøger at være religiøst neutral. Det skriver mediet Kronen Zeitung og Berlingske.

Se mere: Lego lancerer ny temaserie, der handler om seje kvinder i NASA

lego, lego-ninja, ninja, politi, anholdelse, østrig, burke, burkaforbud, burkalov,
Østrigs nye burkalov førte til, at politiet rykkede ud til en kvinde klædt ud som Lego-ninja. (Foto: LEGO)

Ung mand tæsket og stukket ned af stor gruppe personer på Nørrebro

En 24-årig mand er mandag aften blevet udsat for et brutalt overfald af en gruppe på 8-10 personer på Nørrebro i København. Det skriver Ritzau.

Overfaldet skete på Tagensvej ud for nummer 183 omkring klokken 18. Selv om manden fik flere knivstik, er hans tilstand ifølge lægerne stabil og uden for livsfare. Det er endnu for tidligt at sige, om overfaldet har noget med en bandekonflikt at gøre, men den overfaldne er ikke umiddelbart kendt i bandesammenhæng.

region hovedstaden, regionerne, læger, sygeplejersker, ambulancer, sundhedspersonale, akut, meningitis, smitsom meningtis, død, sygdom,
Ung mand blev overfaldet af en stor gruppe mænd på Nørrebro i København. (Foto: Polfoto)

Forgiftet familie søgte hjælp flere gange før børns død

Fredag i sidste uge døde to børn, efter en hel familie var blevet forgiftet. Nu viser det sig, at flere familiemedlemmer allerede følte sig syge om mandagen, og søgte hjælp adskillige gange i løbet af ugen, men at det først var torsdag, at alvoren gik op for myndighederne. Det skriver TV2.

15-årige Naomi, var den, der først havde stærke symptomer. Lægerne troede dog at det var en maveinfektion. Anden gang Naomi blev tilset troede lægen, at der var tale om en blærebetændelse, også selvom hun kastede op og havde diarre. Det var først da Naomi fik vejrtrækningsproblemer, at lægerne opdagede, at flere børn viste tegn på forgiftning. Torsdag aften døde Naomi og et yngre barn.

Familien fra Haslev befinder sig stadigvæk på Rigshospitalet, hvor de behandles for forgiftning, og to døtre blandt andet har fået organtransplantationer. Det er stadig ikke endeligt fastslået, hvad der gjorde familien syge. Ifølge politiet er der ikke noget, der tyder på en forbrydelse.

Læs mere: To børn døde, efter familie på 12 blev forgiftet

svampeforgiftning, svampe, forgiftning, læge, politi, død, omkommet, afhørt
En forgiftet familie fra Haslev søgte flere gange lægehjælp, før to børn torsdag døde, og resten af familien blev indlagt. (Foto: /ritzau/)

Apple Pay kommer til Danmark

Nordea og Jyske Bank giver nu sine kunder i Danmark, Sverige og Finland adgang til den mobile betalingstjeneste Apple Pay. Det skriver TV2.

Apple Pay fungerer ved, at et kreditkort knyttes til en app, som herefter kan bruges til at betale med. Det kan bruges ved betalingsterminaler, der har symbolet for Apple Pay eller kontaktløse kortbetalinger. Derudover kan kunderne bruge Apple Pay i mange apps og online.

Mobilen har overhælet computeren
Nu rykker Apple Pay ind på det danske marked. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·