Læs også:

Close
flyt, flytte hjemmefra, studiebolig, studerende, husleje, huslejepriser, huslejestigning, penge, økonomi, bolig, studiebolig,

NEWS: Huslejen på private studieboliger er eksploderet

Nyheder  | 

Huslejen er eksploderet i private studieboliger · Texas hårdt ramt af Harvey · VM-guld til Danmark · SAS-piloter varsler strejke · 1.500 Uber-chauffører sigtet før afgørende dom · Der er babynyheder i det svenske kongehus

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Huslejen på private boliger til studerende er eksploderet

En kortlægning viser, at en ungdomsbolig på det private marked koster over 5.000 kroner om måneden, hvis den ligger i København. Det skriver Politiken.

Det er prisportalen Moneybanker, der har undersøgt huslejepriserne til studerende i landets studiebyer. Kortlægningen viser, at en ungdomsbolig på 39 kvadratmeter i det almene byggeri i København fås for godt 2.900 kroner om måneden. En tilsvarende ungdomsbolig på det private markedet har dog en noget højere gennemsnitspris, nemlig mere end 5.300 kroner månedligt.

I Aarhus koster en privat ungdomsbolig i gennemsnit mere end 4.300 kroner om måneden, mens den almene kan fås for cirka 2400 kroner.

Ifølge direktør i Moneybanker, Mads Hvidbjerg, er problemet, at der er for få almene ungdomsboliger til rådighed i landets studiebyer. Der er 3.343 almene ungdomsboliger i Københavns Kommune, mens der i Aarhus er 6.827.

– Kommer du for eksempel fra Jylland uden nogen relation til boligmarkedet i København, og dine forældre ikke kan købe en lejlighed til dig, så vil du være henvist til at bo dyrt eller langt fra dit studiested, siger han.

Læs også: Har du styr på reglerne? Tusinder får bøde af at melde flytning for sent

flyt, flytte hjemmefra, studiebolig, studerende, husleje, huslejepriser, huslejestigning, penge, økonomi, bolig, studiebolig,
Huslejen på private boliger til studerende er eksploderet. (Foto: All Over)

Texas hårdt ramt af Harvey

Tusinder af mennesker blev søndag evakueret i Texas, efter den tropiske storm Harvey ramte delstaten og efterfølgende har forårsaget store oversvømmelser.

Kraftig regn har erstattet stormen og det forventes at regne frem til onsdag – der kan falde over 100 centimer regn på de tre dage. Det er ifølge DR mere end der falder i Danmark på to år.

texas, orkan, tropisk storm, storm, natur, naturkatastrofe, miljø, klima, overvsømmelse, oversvømmelser, texas, usa, houston, harvey, regn, storm, orkan, evakuering, døde,
Overvsømmelser er allerede voldsomme i Texas, der forventes at få over 100 centimeter regn frem til onsdag. (Foto: /ritzau/)

Texanerne har måtte forlade deres hjem i al hast, og mere end 2000 indbyggere i Houston har ringet til alarmcentralen for at blive reddet ud af deres biler og huse.

Omkring 250 motorveje indtil videre er blevet lukket i delstaten som følge af stormen, og at omkring 3000 hjemmeværnsfolk er aktiveret.

Ifølge TV2 er to mennesker er indtil videre omkommet, og myndighederne forventer, at dødstallet vil stige.

Nasa udgav billeder af Harvey oppe fra rummet.

https://www.instagram.com/p/BYOzEg5Bgr7/?taken-by=nasa

VM-guld til Danmark

Viktor Axelsen kan nu kalde sig verdensmester i badminton efter sin sejr over Lin Dan. Det skriver DR.

– Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige. Jeg er pissehamrende glad lige nu. VM-guld lyder fuldstændig vildt. At kunne sige man er verdensmester, har jeg stadig ikke fattet. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige andet end fedt og glad og tak. Alt er bare godt lige nu, siger Viktor Axelsen.

Viktor Axelsen er den tredje danske herresingle, som formår at vinde et verdensmesterskab. Flemming Delfs og Peter Rasmussen er de to andre.

vm. badminton, viktor axelsen, sport, mester, guld, verdensmester, verdens bedste, dansker,
En tydelig påvirket dansk VM-mester i badminton, Viktor Axelsen. (Foto: /ritzau/)

SAS-piloter varsler strejke

SAS-piloter varsler konflikt fra mandag 11. september kl. 00.01. Det sker efter tre pilotforeninger truer med strejke, da forhandlinger om ny overenskomst er gået i hårdknude. Det skriver branchemediet Check-in.dk.

Ifølge mediet ønsker SAS større fleksibilitet, blandt andet, at piloterne på kort- og mellemdistanceruter accepterer fleks- og deltidsordninger, en udvidet sommerferieperiode, og at en særlig julerotation bliver fjernet.

– Vi oplever, at SAS står meget stejlt på nogle krav, og at der ikke har været nogen fremdrift i forhandlingerne i meget lang tid. Derfor har vi følt, at vi ikke kom nogen vegne, hvorfor vi har set konfliktvarslet som et nødvendigt og lovligt skridt til at komme i dialog, siger René Arpe, formand for Dansk Pilotforening, til Check-in.dk.

strejke, sas, sas-piloter, overenskomst, overenskomstforhandlinger, rettigheder, arbejdsrettigheder, pilot, fly, flyve, strejke, strejkevarsling, varsling, fagforening
SAS-piloter varsler strejke til september. (Foto: All Over)

1.500 Uber-chauffører sigtet før afgørende dom

Over de seneste måneder har Københavns Politi sigtet 1.500 Uber-chauffører, og når Københavns Byret afsiger en dom i fire sager mod tidligere Uber-chauffører mandag eftermiddag, kan det få konsekvenser for de mange sigtede tidligere chauffører. Det skriver DR.

Anklageren kræver de fire mandlige chauffører idømt bøder på henholdsvis 590.000, 130.000, 70.000 og 45.000 kroner.

De 1.500 sigtelser kommer efter Skat fik udleveret fra Holland med navne på Uber-chauffører, som blev videregivet til politiet. Skattelisten havde flere danske navne end de 1.500 sigtede, men politiet valgt at koncentrere sig om de 1.500 med størst indtjening på Uber-kørsler.

Læs også: Uber-chef tager orlov efter en stribe skandaler

Pirattaxi nej tak
Sagen om fire chaufførers mulige dom og bøder for pirattaxakørsel kan blive afgørende for 1.500 andre chauffører. (Foto: Polfoto)

 

Svenske prinsesse Madeleine er gravid

Prinsesse Madeleine og hendes mand, Chris O’Neill venter deres tredje barn. Det forventes, at den svenske prinsesse føder i marts 2018. Det royale par har allerede børnene prinsesse Leonore på tre år og toårige prins Nicolas. Det skriver TV2.

madeleine, sverige, prinsesse madeleine, sverige, royal, baby
Madeleine venter sit tredje barn. (Foto: /ritzau/)

Dagens billede

I weekenden var der VM i faldskærmsdisciplinen Swoop Freestyle. Kort og godt gik det ud på, at blive smidt ud fra en helikopter i 1.500 meters højde og ramme Søerne med 150 kilometer i timen.

https://www.instagram.com/p/BYTa4S9D2EU/?taken-by=wearenorrebro

· Mere fra samme kategori ·