Læs også:

Close
hidden figures, nancy grace roman, margaret hamilton, sally ride, mae jemison, lego, nasa, kvinder, ligestilling, forbilleder, idol, karriere, matematik, forskning, ingeniør, videnskab, mary johnson, rummet, rumforskning, rumrejser, legetøj,

NEWS: Lego lancerer ny temaserie, der handler om seje kvinder i NASA

Nyheder  | 

Lego lancerer serien Kvinder i NASA · Ny app finder og beskytter dine nøgenbilleder på telefonen · Danmark giver millioner til rohingya-flygtninge · Teenager angreb med økse i Schweiz · Mand angreb flere med kniv i München · #MeToo-kampagnen er skabt af en anden kvinde for 10 år siden

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Lego lancerer serien Kvinder i NASA

Som led i en mere inkluderende samling legetøj, vil den danske legetøjsgigant Lego lancere et nyt temasæt, der hedder Kvinder i NASA. Det skriver Lego i en pressemeddelelse.

Det er designeren og forskningsskribenten Maia Weinstock, der står bag ideen med kvinder i rumforskning, og hendes store personlige interesse i rumforskning, samt den historie, der er forbundet med kvinder både i NASA, men også indenfor videnskabelige fag, inspirerede Weinstock til at skabe sin serie.

hidden figures, nancy grace roman, margaret hamilton, sally ride, mae jemison, lego, nasa, kvinder, ligestilling, forbilleder, idol, karriere, matematik, forskning, ingeniør, videnskab, mary johnson, rummet, rumforskning, rumrejser, legetøj,
Lego lancerer ny temaserie, der handler om seje kvinder i NASA. (Foto: LEGO)

– Indenfor forskning, ingeniører og teknologi har kvinder historisk ikke været anerkendt for deres ofte revolutionerende arbejde. Vi har også set, at når piger opmuntres til at søge mod fag som matematik, teknologi, forskning og ingeniørarbejde, så er det mere sandsynligt, at de søger mod de fag, når de skal gøre karriere, siger Maia Weinstock.

Sammen med designerne Tara Wike og Gemma Andersen har de skabt fire NASA-kvinder; Nancy Grace Roman, Margaret Hamilton, Sally Ride og Mae Jemison. Katherine Johnson, der hjalp den første mand til Månen, har ikke ønsket at medvirke i projektet.

– Mit mål med projektet er at sætte fokus på en fantastisk gruppe af kvinder, der har gjort skelsættende arbejde for NASA. Min drøm er at vide, at det første menneske på Mars – eller den ingeniør eller forsker, der hjalp hende dertil – legede med Legos Kvinder i NASA som barn og blev inspireret til at søge en karriere indenfor det felt på grund af legetøjsserien, slutter Weinstock.

Se mere: Gør dig selv en tjeneste og se Hidden Figures

Læs også: Opfindere, forskere og genier: Disse seje kvinder ændrede verden

hidden figures, nancy grace roman, margaret hamilton, sally ride, mae jemison, lego, nasa, kvinder, ligestilling, forbilleder, idol, karriere, matematik, forskning, ingeniør, videnskab, mary johnson, rummet, rumforskning, rumrejser, legetøj,
Legos nye serie om seje kvinder kommer i handlen i november 2017. (Foto: LEGO)

Ny app finder og beskytter dine nøgenbilleder på telefonen

Selv om nøgenbilleder burde være en privat ting, så har sager herhjemme og i udlandet vist, at nøgenbilleder er alt andet end private i nogle tilfælde og kan ende på internettet og blive delt på sociale medier mellem mennesker, det aldrig var meningen skulle se billederne.

For at undgå det, har de to universitetsstuderende Jessica Chiu og Y.C. Chen meldt sig ind i kampen om privatlivet på internettet og udviklet appen Nude, der finder alle dine nøgenbilleder – og beskytter dem.

Appen tjekker dine billeder på din telefon. Er der billeder, hvor appen opdager meget bar hud, flytter den billedet og låser det inde, hvorefter det kun kan tilgås af personen, der kender koden til appen. Samtidig slettes billedet fra den oprindelige placering og eventuelle backup i skyen. Det skriver mediet Quartz og Berlingske.

Se også: Nøgenbilleder: Piger er lige så slemme til at dele som drenge

Læs mere: SEND NUDES: 12 ting, du kan svare, når han beder om nøgenbilleder

Antallet af sager om nøgenbilleder, der deles på nettet, er steget de seneste år. (Foto: Polfoto)

Danmark giver ekstra millioner til rohingya-flygtninge

Mere end en halv million rohingyaer er flygtet til Bangladesh på grund af forfølgelse i deres hjemland Myanmar gennem de seneste par måneder.

Drab, voldtægter, anholdelser, nedbrænding af huse og meget mere er det, rohingyaerne flygter fra i hobetal. Situationen er overordentlig kritisk, og der er behov for støtte til de mange flygtninge, mener udviklingsminister Ulla Tørnæs (V). Derfor giver Danmark nu 32 millioner kroner til FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR), der hjælper de nødlidende.

Derudover har Danmark lovet at give 32 millioner kroner mere i løbet af efteråret eller i 2018.

– Vi er i øjeblikket vidner til verdens hurtigst voksende flygtningekrise. Derfor er der et kolossalt behov for, at vi bakker op omkring Bangladesh’ regering. Der er tale om helt akut humanitær bistand i form af akut beskyttelse, registrering, men der er selvfølgelig også tale om husly, mad, vand, sundhedsydelser og psykosocial støtte, siger ministeren ifølge Ritzau.

Se mere: Billeder fra verdens hurtigst voksende flygtningekatastrofe: Myanmars forfulgte rohingyaer

Læs også: Amnesty i ny rapport: Systematisk drab og voldtægt på rohingyaer

muslimsk, burma, Aung San Suu Kyi, religion, buddhisme, islam, muslimer, myanmar, bangladesh, rohingya, flygtninge, voldtægt, militær, oprør, flygtning, katastrofe, afbrænding, voldtægt, anholdelse, amnesty international, fn, etnisk udrensning, menneskerettigheder, bådflygtninge, 969-bevægelsen, munke, buddhisme, militant, nationalistisk,
Abdul Kareem bærer sin mor, Alima Khatoon, over grænsen til Bangladesh. (Foto: /ritzau/)

 

Teenager angreb forbipasserende med økse i Schweiz

Søndag angreb en 17-årig teenager kunder på et posthus og en tankstation i byen Flums i Schweiz med en økse. Flere personer blev såret. Den formodede gerningsmand forsøgte at flygte fra politiet, men blev anholdt. Han kommer fra Letland, er ikke kendt af politiet og handlede tilsyneladende alene. Politiet har meldt ud, at der ikke er tale om et terrorangreb. Det skriver Ritzau.

politi, blå blink
En teenager angreb flere med en økse i Schweiz. (Foto: /ritzau/)

Mand angreb flere med kniv i München

Lørdag morgen angreb en person flere mennesker omkring Paulaner Platz og Rosenheimer Platz i München med en kniv. Fem mænd og en enkelt kvinde blev såret under angrebet, og gerningsmanden forsøgte at stikke to andre personer ned, dog uden held.

Efter angrebene flygtede den mistænkte gerningsmand. Efter en menneskejagt anholdt politiet en person, men er ikke sikker på, at han er den rigtige.

– Vi har anholdt en person, som ligner beskrivelsen fra vidner, men vi kan ikke bekræfte, at det er angrebsmanden, siger talsmand Marcus da Gloria Martins ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det er uklart, hvad gerningsmandens motiv er. Det skriver Ritzau.

munchen, münchen, tyskland, kniv, angreb, knivangreb, sårede, ofre, gerningsmand, anhold, politi
Flere er sårede efter en person angreb tilfældige med en kniv i München. (Foto: /ritzau/)

#MeToo-kampagnen er skabt af en anden kvinde for 10 år siden

De seneste uger er flere skuespillerinder og skuespillere gået sammen om at anklage Hollywood-produceren Harvey Weinstein for en lang række seksuelle overgreb. Det fik skuespillerinden Alyssa Milano til at starte kampagnen #MeToo, som skulle vise, hvor mange kvinder, der egentlig har prøvet seksuel chikane eller overgreb af den ene eller anden art.

Kampagnen har på rekordtid spredt sig på sociale medier og over hele verden, og Alyssa Milano er blevet rost for initiativet, men nu viser det sig måske, at ideen ikke er helt ny eller udtænkt af skuespillerinden. Det skriver The Huffington Post.

En kvinde ved navn Tarana Burke siger nemlig, at hun er den originale skaber af #MeToo-kampagnen. Burke har grundlagt ungdomsorganisationen Just Be Inc. og skabte #MeToo i 2007, lang tid for hashtags var en ting. Burke, der er sort, har fortalt Ebony Magazine, at hun skabte kampagnen for at række ud til ofre for seksuelle overgreb i underpriviligerede miljøer.

– Det var ikke skabt for at blive en viral kampagne eller et hashtag, som er her i dag og glemt i morgen. Det var et slogan, som skulle bruges fra overlever til overlever for at lade folk vide, at de ikke var alene, og at en bevægelse for radikal heling var mulig og var ved at ske, fortæller Burke.

– Det, der sker nu er kraftfuldt, og jeg hilser det og de kvinder, der har fortalt, velkommen, men styrken i #MeToo har altid ligget i, at det kan være en samtalestarter eller hele samtalen – men det talte til os, siger Burke.

Alyssa Milano har efterfølgende tweetet, at hun blev gjort bekendt med, at Burkes #MeToo-kampagne eksisterede, og har siden linket til den.

Læs også: #MeToo – kvinders overfaldshistorier trender på sociale medier

Dagens billede

and, natur, dyr, flod, tyskland, dagens billede, dukkert
En and tager en dukkert i Bragach-floden i Tyskland. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·