Læs også:

Close
vaccine, vaccination, vaccinationer, sygdom, mæslinger, hpv, børnesygdomme, smittefare, smitte, børn, voksne, sundhed, samfundet, vaccinenægtere, antivaccine, vaccinemodstand, vaccinestøtter, egoisme, sundhed, kroppen, forældre, børn, piger, forskning, forskere, medicin, danmark, who, flok, flok-immunitet, hpv-vaccine

NEWS: De første HPV-vaccinerede kvinder er kræftfri 12 år senere

Nyheder  | 

De første HPV-vaccinerede kvinder er kræftfri 12 år senere · Drab på 16-årig er ikke tilfældigt, men ikke banderelateret · Spillerforeningen har nu kontaktet DBU · Kraftig eksplosion smadrer entré på politistation i Sverige · Terrorister mister deres selvudnævnte hovedstad ·Amnesty i ny rapport: Systematisk drab og voldtægt på rohingyaer · Dagens billede

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

De første HPV-vaccinerede kvinder er kræftfri 12 år senere

For 12 år siden fik en række kvinder HVP-vaccinen som et forsøg. Nu viser nye undersøgelser, at ingen af kvinderne, der deltog i forsøget, har fået svære celleforandringer eller livmoderhalskræft relateret til de typer af HPV, som vaccinen beskytter imod.

Undersøgelsen er baseret på resultater fra mere end 2000 kvinder fra Danmark, Island, Norge og Sverige, skriver Kræftens Bekæmpelse i en pressemeddelelse.

Kvinderne var de første, der fik vaccinen, som led i de forsøg, der førte til, at vaccinen blev godkendt.

– Det er den længste opfølgning vi har i forhold til HPV-vaccinen, og disse kvinder er vaccineret omkring fire år, før vaccinen blev tilgængelig for resten af befolkningen. Derfor er det et glædeligt budskab til dem, der efterfølgende har valgt at lade sig selv eller deres børn vaccinere, siger professor, overlæge, dr. med. Susanne Krüger Kjær, forskningsleder hos Kræftens Bekæmpelse og på Rigshospitalet.

Se også: HPV: Ny indsats skal fjerne misforståelser og få flere til at blive vaccineret

vaccine, vaccination, vaccinationer, sygdom, mæslinger, hpv, børnesygdomme, smittefare, smitte, børn, voksne, sundhed, samfundet, vaccinenægtere, antivaccine, vaccinemodstand, vaccinestøtter, egoisme, sundhed, kroppen, forældre, børn, piger, forskning, forskere, medicin, danmark, who, flok, flok-immunitet, hpv-vaccine
Tilsltuningen til HPV-vaccinen har været farettruende lav i Danmark, men er på vej op igen. (Polfoto)

Drab på 16-årig er ikke tilfældigt, men ikke banderelateret

Den 16-årige dreng, der mistede livet mandag aften var ikke kendt af politiet i forvejen. Politiet mener ikke, at drengens død er banderelateret, til gengæld er de ret overbeviste om, at drengens drab ikke var tilfældigt. Det skyldes blandt andet, at området ved Ragnhildsgade på Nørrebro, hvor drengen boede, er meget oplyst, og fordi drengen er blevet ramt af seks skud på tæt hold.

– Han kommer hjem lige omkring klokken 21 i aftes (mandag, red.). Der bliver han passet op af tilsyneladende tre gerningsmænd, der råber ham an. Han bliver skudt foran sin egen opgang. Vi vurderer ikke, at det er en tilfældig person, som er blevet passet op, siger efterforskningsleder Hans Erik Raben til TV2.

Ligesom Københavns Politi opfordrer overborgmesteren også eventuelle vidner til at melde sig hos politiet. Vidner kan kontakte Københavns Politi på telefon 33141448.

Læs mere: 16-årig dræbt af skud i København

drab, krimi, politi, 16-årig, død, skud, skudt, skuddræbt, klos hold
Venner mindes den 16-årige, der mistede livet, da han blev skudt på tæt hold af tre gerningsmænd. (Foto: /ritzau/)

Spillerforeningen har nu kontaktet DBU

Spillerforeningen og DBU har længe ligget i konflikt om en ny landsholdsaftale for kvindelandsholdet og U21-herrelandsholdet, og de seneste meldinger lyder, at parterne er tættere på hinanden, hvad angår detaljer, end de har været længe.

Tirsdag kom det eller frem, at hvis ikke der blev fundet en løsning på konflikten, så ville DBU aflyse Danmarks deltagelse i VM i kvindefodbold. Derfor tog Spillerforeningens direktør tirsdag aften kontakt DBU, og spillerne håber nu, der snart sker noget i forhandlingerne.

Hvis ikke, så vil DBU onsdag formiddag meddele det svenske fodboldforbund, at Danmark ikke stiller hold til kampen på fredag,

– Jeg håber det da, for det ville være i alles interesse, at vi får styr på det her. Det vil ødelægge så meget for dansk kvindefodbold, hvis vi ikke får den her aftale i hus, så det må være i alles interesse, at vi får styr på det og får spillet den vigtige kamp på fredag, siger spilleren Theresa Nielsen til DR.

Se også: Kvindelandsholdet modtager hæder for ligestillingskamp

Læs også: Politikere kræver bedre løn til fodboldkvinderne

fodbold, fodboldkvinder, em, kvindefodbold, kvinder, sport, kroppen, kvindekroppen, sport, mesterskaber, ligestilling, løn, politikere, dbu, sponsor, sponsorater, løn, bonus, sammenligning, lønninger
De danske fodboldkvinder har haft en forrygende sommer og vil lønnes derefter, DBU er dog ikke klar til at smide pengene efter holdet. (Foto: /ritzau/)

Kraftig eksplosion smadrer entré på politistation i Sverige

Ingen kom heldigvis til skade, da en eksplosion smadrede indgangspartiet til en politistation i den svenske by Helsingborg. Det er dog stadig en meget alvorlig sag.

– Hele indgangen er blæst væk. Vinduerne er knust, og der er skader på selve dørene også, siger Lennart Linderos, vagtchef ved redningstjenesten i det nordvestlige Skåne i følge Ritzau.

Hvad der har udløst eksplosionen er stadig uklart, og bombeteknikere og retsmedicinske eksperter er ved at undersøge sagen nærmere.

politi, blå blink
En stor eksplosion har sprængt vinduerne på og indgangspartiet til politistation i den svenske by Helsingborg. (Foto: /ritzau/)

 

Terrorister mister deres selvudnævnte hovedstad

Det ser ud til, at terrorbevægelsen Islamisk Stat har mistet kontrollen med den syriske storby, Raqqa, der siden 2014 har været bevægelsens selvudnævnte hovedstad. Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder i følge TV2.

Det er den primært kurdiske milits, Syriens Demokratiske Styrker, der har fortrængt IS fra de sidste bastioner i Raqqa. De sidste steder, der var kontrolleret af IS-krigere, var et af byens hospitaler og byens stadion.

Selvom Islamisk Stat nu har mistet sin stat betyder det ikke nødvendigvis, at organisationen er ved at blive bekæmpet, vurderer Kristian Søby Kristensen, forsker i sikkerhedspolitik og strategi ved Center for Militære Studier på KU.

– Ideen om Islamisk Stat, altså ideologien bag den her bevægelse, som både var i stand til at være en terrororganisation og samtidig prøve at lege en stat, den er der stadig. Så jeg tror, at det her paradoksalt nok kan lede til, at IS tager væk fra dér, hvor de tidligere havde deres territorium, og vil prøve på at forfølge deres mål ved det, som sådan nogle organisationer også kan. Nemlig begå terror.

raqqa, islamisk stat, is, terror, terrororganisation, befriet, frihed,
Islamisk Stats selvudnævnte hovedstad Raqqa er blevet befriet fra terrororganisationen. (Foto: /ritzau/)

Amnesty i ny rapport: Systematisk drab og voldtægt på rohingyaer

I en ny rapport fremlægger Amnesty International bevis for, at rohingya-muslimer bliver dræbt og uddrevet i Myanmar – også kendt som det tidligere Burma.

Mere end 530.000 rohingya-muslimer er i løbet af knap to måneder flygtet fra Myanmar på flugt fra landets sikkerhedsstyrker, hvor de bliver systematisk forfulgt, dræbt, voldtaget, anholdt og deres landsbyer brændt ned.

Det er ikke første gang, at Amnesty International fortæller om massedrabene og uddrivelsen, men det er første gang, at der er helt nye beviser for overgrebene. Beviserne er et miks af hundredvis af interviews med rohingyaer, læger, førstehjælpsmandskab, journalister og embedsmænd fra Bangladesh. Derudover er der også billeder og satellitfotos.

Vi har tidligere skrevet om rohingyaernes forfølgelse her på MY DAILY SPACE. Vi har også samlet en masse billeder fra masseflugten.

Du kan se det hele og læse mere om sagen her: Billeder fra verdens hurtigst voksende flygtningekatastrofe: Myanmars forfulgte rohingyaer.

muslimsk, burma, Aung San Suu Kyi, religion, buddhisme, islam, muslimer, myanmar, bangladesh, rohingya, flygtninge, voldtægt, militær, oprør, flygtning, katastrofe, afbrænding, voldtægt, anholdelse, amnesty international, fn, etnisk udrensning, menneskerettigheder, bådflygtninge, 969-bevægelsen, munke, buddhisme, militant, nationalistisk,
En pige holder et hvil, mens hun er ved at være et mindre barn gennem Palangkhali-flygtningelejren i Bangladesh. (Foto: /ritzau/)

Dagens billede

england, irland, ophelia, orkan, natur, naturkatastrofe, storm, bølger, klima, miljø
En kvinde står ved havnen i Penzanze i Cornwall i det sydvestlige England. Her bruses bølgerne op af de sidste krampetrækninger fra orkanen Ophelia, der har hærget England og Irland. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·