Læs også:

Close
fodbold, fodboldkvinder, em, kvindefodbold, kvinder, sport, kroppen, kvindekroppen, sport, mesterskaber, ligestilling, løn, politikere, dbu, sponsor, sponsorater, løn, bonus, sammenligning, lønninger

NEWS: Politikere kræver bedre løn til fodboldkvinderne

Nyheder  | 

Politikere kræver bedre løn til fodboldkvinder · Neymar sælges måske for 4 milliarder · Forskere ændrer menneskedna for første gang · Endnu en mand skudt i ballen · Danskere smittes med farlig feber

Vi har samlet dagens væsentligste, sjove og skæve nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Politikere kræver bedre løn til fodboldkvinderne

Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne er forargede over de lave lønninger til kvindelige fodboldspillere. Det skriver TV2.

– Det er nogle superseje kvinder, som lige har spillet sig i semifinalen, og forhåbentlig vinder de i morgen. Jeg synes, de fortjener lidt bedre end det, siger Socialdemokraternes ligestillingsordfører, Yildiz Akdogan.

De seneste uger er det det danske kvindelandshold i fodbold, der har fyldt i overskrifterne. I morgen spiller de EM-semifinale mod Østrig, og trods de flotte resultater er de kvindelige spilleres lønvilkår meget anderledes end mændenes.

Læs også: Danske foldboldkvinder vinder over Belgien

Se mere: Danske fodboldkvinder sejrer igen

Se også: De danske fodboldkvinder sikrede sig plads i kvartfinalerne ved EM

fodbold, fodboldkvinder, em, kvindefodbold, kvinder, sport, kroppen, kvindekroppen, sport, mesterskaber, ligestilling, løn, politikere, dbu, sponsor, sponsorater, løn, bonus, sammenligning, lønninger
Danmark vinder 2-1 over Tyskland under EM i Holland. (Foto: /ritzau/)

Kvinderne fik en bonus – men ikke løn – for deres udtagelse til EM. Bonussen lød på 25.709 kroner pr. spiller, da de gik videre til kvartfinalen, derudover fik de 30.567 kroner da de slog Tyskland og røg i semifinalen.

Til sammenligning modtog de mandlige landsholdsspillere mindst 800.000 kroner hver – uanset, hvor meget de spillede, og hvor meget de vandt. Derudover fik mændene også bonus for hver kamp de vandt eller spillede uafgjort i.

– Jeg synes, det kan virke lidt ironisk, at det er kvinderne, der scorer målene og mændene, der scorer kassen. Det er kvinderne, der er i kæmpe fremdrift, så jeg håber snart, at sponsorerne vågner op, og begynder at se, hvad de kan, siger Dansk Folkepartis Merete Dea Larsen, som er medlem af Ligestillingsudvalget.

DBU forklarer, at lønforskellene skyldes, at der er færre tv- og sponsorindtægter og andre indkomster i kvindefodbold, men at det er noget, man arbejder på nu.

Læs også: Klumme: Hvorfor bliver kvindelige fodboldspillere ikke taget seriøst?

Se også: Flere piger spiller fodbold, men dropper sporten, når de bliver teenagere

fodbold, fodboldkvinder, em, kvindefodbold, kvinder, sport, kroppen, kvindekroppen, sport, mesterskaber, ligestilling, løn, politikere, dbu, sponsor, sponsorater, løn, bonus, sammenligning, lønninger
Politikere efterspørger bedre løn til fodboldkvinderne. (Foto: /ritzau/)

Medier: Samlet pris for Neymar nærmer sig 4 milliarder

Det kan godt være, at politikerne synes, at de danske fodboldkvinder skal have en bedre løn, der ligner fodboldmændenes, men hverken de danske fodboldkvinder eller -mænd kan matche den løn, FC Barcelona-spilleren Neymar får.

Lige nu skriver flere medier, blandt andre TV2, at stjernespilleren er ved at blive solgt til klubben Paris Saint-Germain, hvor blandt andre Zlatan spiller. Prisen for Neymar skulle eftersigende være mere end 1.65 milliarder kroner. Det er dog kun købet.

Kigger man på den samlede pris, som Paris-klubben skal betale for spilleren i de fem år han spiller i klubben kommer beløbet op på knap 4 milliarder kroner.

neymar, barcelona, fc barcelona, paris saint-germain, paris, fodbold, sport, transfer, transfervindue, pris, penge, salg, løn,
FC Barcelona er måske ved at sælge Neymar til Paris Saint-Germain og priser lyder samlet på 4 milliarder. (Foto: /ritzau/)

Forskere fjerner hjertelidelse fra foster

For første gang nogensinde, fjerner forskere en fremtidig hjertelidelse fra foster, og første gang, at man succesfuldt har ændret noget i et menneskes dna.

Forsøget kan ifølge forskerne vise sig at være et stort gennembrud for ændring af dna, og forskningen kan potentielt bruges på op mod 10.000 sygdomme. Det skriver DR.

neymar, barcelona, fc barcelona, paris saint-germain, paris, fodbold, sport, transfer, transfervindue, pris, penge, salg, løn,
Forskere har for første gang nogensinde kunne ændre menneskets dna. (Foto: All Over)

24- årig skudt i ballen

For anden aften i træk er en person blevet ramt af skud i København. Offeret er en 24-årig mand, der blev ramt i ballen af skud. Skyderiet foregik i Københavns Nordvestkvarter ved krydset mellem Tomsgårdsvej-Tuborgvej og Frederiksborgvej. Det skriver Ritzau.

Det er anden aften i træk, at der er skyderier i København.

Læs mere: 30-årig mand ramt i ballen under skyderi i København

Læs også: Politi indfører visitationszone på grund af bandekonflikt

bande, bandekrig, banderelateret, bandemedlem, politi, skud, knallert, drive by, nørrebro, nørrebrogade, den røde plads, københavn, skyderi, skud, visitationszone, krimi,
I går var der også skyderi, hvor en 30-årig blev skudt i ballen. Her undersøger politiet gerningsstedet. (Foto: /ritzau/)

Danskere smittet med farlig feber

Sri Lanka er hårdt ramt af denguefeber, og mere end 100.000 personer er blevet smittet i 2017 og knap 300 har mistet livet. Også flere danskere er blevet smittet med sygdommen, der smitter via myg. Det skriver BT og Ritzau.

Det er Statens Serum Institut, der advarer om et voldsomt udbrud af sygdommen i Sri Lanka, der er et populært turistmål.

myg, sri lanka, smitte, sygdom, dengue, denguefeber, sygdom, sri lanka, turister, turistmål, smitte, danmark, danskere, statens serum institut, ferie, syg
Myg spreder denguefeber i Sri Lanka og flere danskere er smittede. (Foto: All Over)

Dagens billede:

england, kongelig, royal, prinsgemalen, prins philip, dronning elizabeth, pension, 96 år, gammel, ældre, træder tilbage, job,
Dronning Elizabeths mand Prins Phillip går på pension i dag. Han er 96 år gammel. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·