Læs også:

Close
dronningen, dronning margrethe, design, mode, fashion, regntøj, farverigt, farver, voksdug, kreativ, regnfrakke, modesans, design, sydvest

NEWS: Dronningen vækker opsigt i eget design

Nyheder  | 

Dronningen vækker opsigt i eget design · Sejr til fodboldkvinderne · LTF opruster blandt børn · Livstid på tale efter syreangreb · Trump kommenterer Frankrigs førstedames krop

Vi har samlet dagens væsentligste, sjove og skæve nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

dronningen, dronning margrethe, design, mode, fashion, regntøj, farverigt, farver, voksdug, kreativ, regnfrakke, modesans, design, sydvest
Dronningen vækker opsigt i eget design. (Foto: /ritzau/)

Dronningen vækker opsigt i regnfrakke af eget design

Dronning Margrethe var ikke til at undgå, da hun deltog ved ringrideroptoget ved Gråsten Slot i weekenden. Majestæten var nemlig trukket i en sydvest af eget design, og den stak ud i de ellers mørke toner, som de fleste danskere iklæder sig.

Sydvesten er en farverig blomstret sag med store gule lommer, krave og hat til. “Stoffet” er en voksdug, som dronningen har købt i England for mange år siden.

Dronningens lillesøster Anne-Marie har tidligere afsløret, hvad hun synes om hendes storesøsters design.

– Jeg ville eksempelvis aldrig kunne bruge den der voksdug-agtige, blomstrede regnfrakke, hun har, men den er sjov, og den passer lige til hende. Fordi hun er, som hun nu er, siger hun ifølge TV2.

dronningen, dronning margrethe, design, mode, fashion, regntøj, farverigt, farver, voksdug, kreativ, regnfrakke, modesans, design, sydvest
Dronningen har selv designet regnfrakken, der er lavet af en voksdug. (Foto: /ritzau/)

Danske foldboldkvinder vinder over Belgien

De danske fodboldkvinder skulle kæmpe for det, men vandt 1-0 over Belgien i deres første kamp i EM i fodbold.

Kun syv minutter inde i første halvleg scorede Sanne Troelsgaard kampens eneste mål, i en kamp som kommentatorerne, ifølge DR, kalder en flot start på Danmarks første EM for kvindefodbold.

Læs også: Klumme: Hvorfor bliver kvindelige fodboldspillere ikke taget seriøst?

Se også: Flere piger spiller fodbold, men dropper sporten, når de bliver teenagere

fodbold, kvindefodbold, sport, em, europamesterskaberne, kroppen, motion, sundhed, elitesport
Sanne Troelsgaard bragte Danmark foran 1-0 og videre i EM. (Foto: /ritzau/)

 

Loyal to Familia skruer op for rekrutteringen på Nørrebro

Banden Loyal to Familia (LTF), der holder til på Nørrebro gør ifølge politiet en stor indsats for at rekruttere børn og unge i lokalområdet. Det skriver Berlingske.

Siden nytår har Københavns Politi og SSP-samarbejdet i København talt med 61 børn og unge på Nørrebro helt ned i ni års alderen, som de frygter har været i kontakt med banden LTF.

– Vi har oplevet en eskalering i forhold til rekrutteringen til LTF, og vi har forsøgt at være så meget på som overhovedet muligt, siger Tommy Laursen, sekretariatschef i SSP København, til Berlingske.

Mange af børnene, som politiet har talt med kommer fra ressourcesvage familier, og har ældre brødre, der allerede er en del af LTF.

Ud over samtaler med børnene, forsøger myndighederne at komme problemet til livs gennem gruppeforløb med forældrene, fritidsaktiviteter for børnene og opfølgning på deres uddannelsesforløb.

ltf, loral to familie, bande, bandemedlemmer, rekruttering, børn, unge, københavns politi, ssp, familier, storebrødre, bandemiljø, nørrebro
Banden Loyal To Familia forsøger at rekruttere børn og unge. (Foto: /ritzau/)

Britiske myndigheder overvejer livsstid efter syreangreb

Når ofrene for syreangreb skal lide resten af livet, bør gerningsmændene også. Det mener den britiske indenrigsminister, Amber Rudd, efter fem mennesker blev ofre for syreangreb i det østlige London torsdag aften.

– Syreangreb er en forfærdelig forbrydelse, der har en ødelæggende virkning på ofrene, både fysisk og følelsesmæssigt, skriver Amber Rudd i et indlæg i The Sunday Times om angrebene.

En 16-årig mand er sigtet i forbindelse med angrebene, der fandt sted inden for et tidsrum på 70 minutter, hvor han kørte op på siden af ofrene på en knallert og smed væsken i hovedet på dem. Drengen er sigtet for 15 lovovertrædelser. Det skriver CNN.

London har oplevet en voldsom stigning i antallet af syreangreb de seneste år. I 2015 havde politiet 166 sager med syreangreb, i 2015 var det steget til 261, og i 2016 var tallet oppe på 454 sagerifølge Londons politi. Myndighederne anslår, at mere end 400 syreangreb fandt sted i de første seks måneder af 2017.

Læs mere: Fem personer indlagt efter syreangreb i London

syre, syreangreb, acid, acid attack, politi, london, knallert, livstid, krimi, gerningsmand
Britiske myndigheder overvejer livstidsstraffe efter fem syreangreb i London. (Foto: /ritzau/)

Trump til Frankrigs præsidentkone: “Du holder dig godt”

Hen over weekenden besøgte Donald og Melania Trump det franske præsidentpar Emmanuel og Brigitte Macron, og pudsige optrin fra mødet har trukket flere overskrifter.

Blandt andet har Trumps kommentarer til Macrons 24 år ældre hustru, 64-årige Brigitte Macron vakt opsigt. I en video fra BBC kan det ses, hvordan Trump siger til Brigitte;

– Du er i så god form. Hun er i så godt fysisk form. Smuk, kommenterede den amerikanske præsident om den franske førstedame.

Den amerikanske præsident kom i modvind under valgkampen for udtrykket “grab them by the pussy”, og præsidentens tidligere og efterfølgende kommentarer om kvinders udseende har flere gange vakt kritik.

Lær mere om Brigitte Macron: Derfor er det franske valg vigtigt for dig

 

 

· Mere fra samme kategori ·