Læs også:

Close
bande, bandekrig, banderelateret, bandemedlem, politi, skud, knallert, drive by, nørrebro, nørrebrogade, den røde plads, københavn, skyderi, skud, visitationszone, krimi,

NEWS: 30-årig mand ramt i ballen under skyderi i København

Nyheder  | 

Mand skudt i ballen i København · Kvinde dræbt på åben gade i Sverige · Venezuelas oppositionsledere fængslet · USA forsøger at tale Nordkorea til fornuft · Trump og søn anklages for vildledning · Knap 500 anklages i tyrkisk kup-retssag

Vi har samlet dagens væsentligste, sjove og skæve nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

30-årig mand ramt i ballen under skyderi i København

En mand blev skudt i ballen, da to mænd på knallert skød og ramte mand, da han befandt sig på Nørrebro i København. Det skriver Ritzau. Politiet fik kontakt med offeret på Bispebjerg Hospital, og ifølge vagtchefen er offeret kendt fra bandemiljøet. Hvilken bande han er tilknyttet vil han dog ikke sige.

En udbrændt knallert blev fundet i nærheden af Fuglebakken Station, ikke langt fra Nørrebrogade, hvor der blev skudt. Politiet kan ikke med sikkerhed sige, om skyderiet er banderelateret.

Det er den tredje skudepisode på Nørrebro på en uge. Fredag aften affyrede to mænd på knallert flere skud i Mjølnerparken, men ingen personer blev ramt af skud. Tirsdag aften i sidste uge blev en mand ramt af skud i Rovsinggade på Østerbro, og kort efter anholdt politiet to mænd i Mjølnerparken.

Natten til fredag slog politiet til mod Mjølnerparken i en større aktion, hvor de gennemsøgte området. De fandt en pistol og en kniv i en hæk, og flere blev anholdt. Politiet har indført visitationszoner i et større område omkring Nørrebro, Husum, Brønshøj og Tingbjerg frem til den 20. juli.

Læs også: Politi indfører visitationszone på grund af bandekonflikt

bande, bandekrig, banderelateret, bandemedlem, politi, skud, knallert, drive by, nørrebro, nørrebrogade, den røde plads, københavn, skyderi, skud, visitationszone, krimi,
Politiet undersøger gerningsstedet efter en mand er blevet skudt i ballen på Nørrebro. (Foto: /rutzau/)

Kvinde slået ihjel på åben gade i Sverige

Tirsdag blev en kvinde slået ihjel på åben gade i den svenske by Surahammar. Øjenvidner fortæller, at en mand sprang ud af en hvis varevogn og skar halsen over på kvinden efter et kort skænderi.

Manden er stadig på fri fod og svensk politi har indledt en menneskejagt på ham. Det skriver Berlingske.

 

Venezuelas oppositionsledere fængslet: De ville flygte

Venezuela er ved at nå kogepunktet efter flere måneders sammenstød mellem demonstranter og militæret. Det sker, fordi præsident Maduro har gennemført et ikke-anerkendt valg, der kan give ham ret til at gøre sig selv til diktator.

Nu har Højesteret i Venezuela har sendt to oppositionsledere i militærfængsel, da de ifølge Højesteret, havde planer om at flygte. Det skriver Ritzau og Reuters.

Fængslingen kritiseres af FN-chef og USA.

Vi har samlet en masse billeder fra de voldsomme kampe og opdaterer dig på sagen om Venezuela her:

Galleri: Venezuela er i brand – Præsident Maduro kan gøre sig til diktator

nicolas maduro, madoru, præsident maduro, venezuela, venezuleanere, demonstration, demonstrationer, demonstranter, protest, demo, sammenstød, krig, kamp, kampe, konflikt, krise, sydamerika, diktatur, diktator, diktaturstat, valg, valgfusk, valgsvindel, svindel, snyd, fusk, undertrykket, grundlov, forfatning, opposition, politik, modstandere, militær, borgere, hugo chavez, socialisme, olie, oliestat, økonomi, regering, død, såret, sårede, døde, arresteret, arresterede, valgkamp,
Venezuela er i opløsning efter præsident Maduro har forsøgt at få al magten for sig selv. (Foto: /ritzau/)

 

USA til Nordkorea: Vi er ikke fjender, men i er en trussel

USA’s udenrigsminister Rex Tillerson har opfordret Nordkorea til dialog, men har også stillet det krav, at styret skal opgive mål om at blive atommagt. Det skriver Ritzau.

I en pressebriefing understregede Tillerson, at USA ikke forsøger at vælte styret i Nordkorea eller finde en undskyldning for at gå i krig mod det kommunistiske land.

– Vi leder ikke efter en undskyldning for at sende vores militær nord for den 38. breddegrad. Vi er ikke jeres fjende, men I udgør en uacceptabel trussel for os og vi er nødt til at reagere. Vi håber, at de på et tidspunkt begynder at forstå det. Og så vil vi gerne sætte os ned og have en samtale med dem, siger udenrigsministeren om nordkoreanerne.

Læs også: Nordkorea siger, at det nu kan nå USA med missiler

Få overblik over konflikten med Nordkorea her: Hvad sker der for Nordkorea og missilerne?

rex tillerson, usa, nordkorea, bomber, missiler, konflikt, dialog, kina, udenrigspolitik, diplomati, politik, udland, krise
USA’s udenrigsminister Rex Tillerson forsøger at skabe diaglog med Nordkorea. (Foto: /ritzau/)

Det Hvide Hus erkender: Trump var med inde over russer-erklæring

Det Hvide Hus indrømmer, at Trump har været med inde over en erklæring, hvori det forklares, hvorfor hans søn Donald Jr. mødtes med russerne under præsidentvalgkampen, for at få informationer om modstanderen Hillary Clinton. Det skriver DR.

Ifølge erklæringen skulle mødet mellem Trump Jr. og russerne nemlig have handlet mest om et adoptionsprogram, en forklaring Det Hvide Hus holder fast i, men som ifølge The Washington Post er løgn. Nu mistænkes Trump og søn for at have vildledt med vilje.

Læs også: Trump Jr. bekræfter russisk møde

Læs mere: Hvad sker der med Trump, russerne og FBI?

valgkamp, møde, usa, amerika, donald trump jr. rusland, russere, erklæring, møde, valgkamp, valgfusk, præsidentvalg,
Donald Trump Jr. indrømmer, at have mødtes med russerne. (Foto: Polfoto)

Knap 500 anklaget i tyrkisk masseretssag

Knap 500 personer fremstilles for mislykket kupforsøg og drabsforsøg mod Erdogan. Anklagen mod de mange tiltalte lyder blandt andet drab, drabsforsøg mod præsidenten og overtrædelse af forfatningen, og det er ikke domstolene med præsident Erdogan selv, der fælder dommen.

– Retsstaten, som vi kender den i vestlig forstand, er ophørt. Retsvæsenet har mistet sin uafhængighed og er loyal mod Erdogan, siger Pola Rojan Bagger, mellemøstanalytiker for Mellemfolkeligt Samvirke og Tyrkiet-kender til DR.

Ifølge Turkeypurge.com er 122.000 blevet tilbageholdt, næsten 57.000 er blevet anholdt, 149 medier er blevet lukket, og mere end 145.000 er blevet fyret efter kupforsøget.

Det er ikke mere end et år siden, at en del af militæret forsøgte at vælte præsident Erdogan i et kup. Kuppet mislykkedes og tyrkerne strømmede efterfølgende ud i gaderne for at hylde Erdogan.

Læs mere: Dramatisk nat i Tyrkiet: flere døde i militært kupforsøg

Læs også: Forstå krisen mellem Holland og Tyrkiet

tyrkiet, erdogan, kup, kupforsøg, retssag, anklage, militær, statskup, domstol, journalister, politk, politiske modstandere
Knap 500 personer er anklaget i en sag om kupforsøg mod Tyrkiets præsident Erdogan. (Foto: /ritzau/)

Dagens billede

cykel, tyskland, sol, solnedgang, dagens billede, sommer, silhouet
En ung mand cykler mod solnedgangen i Oldenburg i Tyskland. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·