Læs også:

Close
sociale medier, some, facebook,

NEWS: Facebook-advarsel er en joke – alligevel deler flere den

Nyheder  | 

Facebook-advarsel er en joke · Vanvittig varme rammer Sydeuropa · Højtaler redder kvinde · Emilie Mengs familie mindes og kritiserer på et års dag · Trump Jr. bekræfter russisk møde · DSB vil sælge snacks i togene · Apple bygger endnu et datacenter i Danmark

Vi har samlet dagens væsentligste, sjove og skæve nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

sociale medier, some, facebook,
Facebook-joke deles selvom den er en joke. (Foto: All Over)

Facebook-advarsel er en joke

Har du fået videresendt en besked fra nogle af dine Facebook-venner, som på engelsk eller halvdårligt dansk opfordrer dig til at ikke at acceptere venneanmodninger fra en Jayden K. Smith, fordi han er hacker?

Så skal du ignorere beskeden. Der er tale om en viral practical joke – et fupnummer. Det skriver TV2.

Der er ingen beviser for, at en person med navnet Jayden K. Smith, har sendt serier af venneanmodninger afsted. Selv hvis der var, ville de ikke kunne hacke en konto ved at blive Facebook-venner med folk.

Sådan her lyder teksten i en dansk version:

– Fortæl venligst alle kontaktpersoner i din messenger-liste for ikke at acceptere Jayden K. Smith venskabsforespørgsel. Han er en hacker og har systemet forbundet til din Facebook-konto. Hvis en af dine kontakter accepterer det, bliver du også hacket, så sørg for, at alle dine venner kender det. Tak. Videresendt som modtaget. Hold fingeren nede på beskeden. Nederst i midten vil det sige fremad. . Hit det og klik derefter på navnene på dem i din liste, og det vil sende til dem.

facebook, viral, viralt, joke, hacker, jayden k. smith, venner, deling, messenger, advarsel
Flere deler viral joke om hacker på Facebook. (Foto: Screendump)

 

Vanvittig varme rammer nu Sydeuropa

Spanien og Portugal kan se frem til overordentlig varmt sommervejr. Fra på tirsdag stiger temperaturen på den Ibiriske Halvø og onsdag når den helt nye højder. Man regner nemlig med, at temperaturen kan komme helt op på 47 grader. Det skriver Berlingske.

– Det starter tirsdag, og heden ser ud til at kulminere onsdag og torsdag, men der vil være virkelig varmt ugen ud. I de sydlige egne af Spanien og Portugal kan man udmærket få 42-44 grader, forklarer meteorolog Anja Bodholdt.

Også i Tyrkiet stiger varmen mod de 40 grader.

Det varme vejr giver risiko for hedeslag, og er du på ferie, bør du passe på med at opholde dig for meget i eftermiddagssolen, og sørg for at drikke rigeligt med vand.

hedeslag, varme, spanien, portugal, sol, sommer, temperaturer, hedebølge
Sydeuropa får helt op til 47 grader onsdag. Pas på i varmen. (Foto: All Over)

Intelligent højtaler redder kvindes liv

De nye højttalere, fra blandt andre Amazon, reagerer på talekommandoer, og det har reddet en kvindes liv, ifølge Berlingske.

En amerikansk kvinde var oppe og skændes med sin kæreste i et hus i byen Tijeras, der ligger uden for Albuquerque i New Mexico, USA. Parret kom i håndgemæng, hvorefter manden trak et våben og truede med at slå kvinden ihjel.

Pludselig råbte manden;

– Har du ringet til politiet?

Den intelligente højtaler, der bare stod på stand by og lyttede, opfattede mandens spørgsmål som en kommando og ringede til politiet.

Kort efter var hele huset omringet af kampklædte betjente, som anholdte manden.

amazon, intelligent højtaler, krimi, politi, politi, mand, redde
En højtaler har reddet en kvindes liv. (Foto: Polfoto)

Emilie Mengs familie kritiserer politiet på et års dagen

I går var det et år siden, at Emilie Meng forsvandt fra Korsør Station efter en bytur med to veninder. Emilies lig blev fundet juleaftensdag sidste år, men der er endnu ikke tegn på, at politiet er ved at finde gerningsmanden.

Den triste årsdag blev markeret på Rådhuspladsen i København, hvor Emilies farmor holdt en tale, som Emilies mor havde skrevet:

– For os som familie har det været starten af et endeløst mareridt. Ud over at lede dagligt har vi kontaktet politiet i håb om at få nogle svar.  Det, vi ofte er blevet mødt med, er negligering, bortforklaringer og affejende standard-svar, som vi ikke har kunnet bruge til noget. Det her er vores elskede datter, det handler om, og ikke bare et sagsnummer, sagde farmoren blandt andet ifølge TV2.

emilie meng, krimi, forsvundet, mord, drab, død, efterforskning, et år,
Et år efter Emilie Meng blev bortført og dræbt, er hendes gerningsmand stadig ikke fundet. (Foto: Polfoto)

Trump Jr. bekræfter russisk møde

Præsident Trumps søn Donald Jr. har erkendt, at han mødtes med en russisk advokat for at få oplysninger om Hillary Clinton før det amerikanske præsidentvalg i 2016. Det skriver Ritzau.

– Det er klart, at jeg er den første nogensinde på et kampagnehold, der har lyttet til informationer om en rival, skriver Donald Trump Jr. sarkastisk på Twitter.

Donald Trumps daværende kampagnechef, Paul Manafort, samt Trumps svigersøn, Jared Kushner, der nu er Trumps særlige rådgiver, deltog også i mødet.

Det amerikanske senats efterretningskomités vil nu tale med Donald Trump Jr. om mødet.

Læs mere: Trump mødte Putin og søn anklages nu for russisk forbindelse

Læs mere: Hvad sker der med Trump, russerne og FBI?

valgkamp. møde, usa, amerika, donald trump jr. rusland, russere,
Donald Trump Jr. indrømmer, at have mødtes med russerne. (Foto: Polfoto)

DSB-passagerer kan igen købe snacks i toget

En forsøgsordning med salg af nødder og kaffe i udvalgte DSB-tog har været så stor en succes, at ordningen måske bliver indført permanent. Det skriver Ritzau.

Det fortæller underdirektør i DSB Kommerciel, Aske Wieth-Knudsen.

– Vi kan se, at vores salg er gået kraftigt op. Før vi indførte kaffen, solgte vi en snack-bag i toget. Vi kan sige så meget, at vi sælger ti gange så mange enheder, som før 29. juni. Så har vi har set en markant vækst, siger han.

Før i tiden havde DSB salgsvogne i togene, hvor en medarbejder gik rundt og solgte snacks, men ordningen blev lukket, fordi salget ikke løb rundt. Den nye ordning kommer ikke til at indeholde en vogn med snacks;

– Her er der tale om et smalt varesortiment, som bliver solgt af det personale, som alligevel er på toget. Der er ingen ekstra personale for at sælge den her kop kaffe. Her er det de medarbejdere, som sælger billetter, fortæller Aske Wieth-Knudsen.

kaffe, dsb, tog, salgsvogn, snack, nødder, marcipanbrød
Nu kan du snart købe kaffe og snacks i DSB-toge igen.
(Foto: All Over)

Apple bygger endnu et datacenter i Danmark

I 2019 vil Apple være at finde i den lille landsby Kassø, der ligger vest for Aabenraa. IT-giganten vil opføre et datacenter i byen, sit andet af slagsen i Danmark. Det skriver DR.

Annonceringen af det nye datacenter kommer knap to et halvt år efter, at Apple offentliggjorde, at de ville bygge et datacenter ved Foulum i Viborg. Begge centre forventes at blive mere end 166.000 kvadratmeter store og bliver dermed blandt verdens største.

Ud over Apple, er Facebook ved at bygge et datacenter i Odense, og Google er måske ved at forberede et byggeri i Fredericia.

Ifølge Bjarne Kjær Ersbøll, professor ved DTU Institut for Matematik og Computer Science, er der nogle klare grunde til, at it-giganterne vælger Danmark.

  1. Danmark har en stabil strømforsyning, som er meget vigtigt for datacentre af den størrelse, der skal bygges.
  2. Derudover har Danmark transformerstationer, der også får strøm fra Tyskland og Norge, hvilket giver en stor forsyningssikkerhed.
  3. Danmark kan levere 100 procent vedvarende energi.
  4. Danmark er koblet direkte på 7.000 kilometer lange fiberkabel, TAT-14, der forbinder Europa med USA.
apple, datacenter, danamrk, aabenraa, sky, cloud, byggeri, energi, strøm, sikkerhed
Apple åbner endnu et datacenter i Danmark. (Foto: All Over)

· Mere fra samme kategori ·