Læs også:

Close
koreakrigen, nordkorea, sydkorea, japan, usa, amerika, kim jung-un, kim jung-il, kim il sung, donald trump, politik, diplomati, missiler, missiltest, testaffyring, atomprogram, atomvåben, konflik, sanktioner, diplomati, propaganda, japan, fn, ballistiske missiler, krig, dødsald, døde, sårede, sovjetunionen, 2. verdenskrig, cubakrisen, berlin, 38th parallel

NEWS: Nordkorea siger, at det nu kan nå USA med missiler

Nyheder  | 

Nordkorea siger, at det nu kan nå USA med missiler · Forskere vil finde romers opskrift på beton · Børnesikkerhedsgruppe advarer mod Snap Map

Vi har samlet dagens væsentligste, sjove og skæve nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Nordkorea siger, at det nu kan nå USA med missiler

Nordkorea har test-affyret et interkontinentalt ballistisk missil. Det siger nordkoreansk stats-tv ifølge CNN og DR.

Det er første gang, at Nordkorea har succes med et interkontinentalt ballistisk missil, og med en maksimal rækkevidde på 6700 kilometer, kan det ramme den amerikanske stat Alaska.

Flere statsledere, blandt andre præsident Donald Trump og Sydkoreas præsident, Moon Jae-in, har fordømt testaffyringen, der er Nordkoreas 11 i år.

USA er nu ved at finde ud af, hvordan man kan hindre Nordkorea i at få yderligere succes med sit missilprogam, fordi man frygter, at det bare er et spørgsmål om tid, før Nordkorea får udviklet et missil, der kan have atomvåben med.

Kina, der er Nordkoreas nærmeste, hvis ikke eneste, allierede har sammen med Rusland udsendt en erklæring, der skal få Nordkorea, Sydkorea og USA til at underskrive en plan om nedtrapning af konflikten. Nordkorea opfordres til at stoppe sit missilprogram og USA og Sydkorea opfordres til at droppe storstilede militæraktioner.

Samtidig opfordres USA også til at droppe sine planer om at installere et missilforsvar i Sydkorea, da det både opfattes som en trussel mod Nordkorea, Rusland og Kina.

Få overblik over konflikten med Nordkorea her: Hvad sker der for Nordkorea og missilerne?

koreakrigen, nordkorea, sydkorea, japan, usa, amerika, kim jung-un, kim jung-il, kim il sung, donald trump, politik, diplomati, missiler, missiltest, testaffyring, atomprogram, atomvåben, konflik, sanktioner, diplomati, propaganda, japan, fn, ballistiske missiler, krig, dødsald, døde, sårede, sovjetunionen, 2. verdenskrig, cubakrisen, berlin, 38th parallel
Nordkorea siger nu, at de har skabt et missil, der kan nå USA. (Foto: Polfoto)

Forskere vil finde opskrift på romers superbeton

Bygninger, som romerne byggede for mere end 2.000 år siden stadig står flot og næsten stærkere, end det gjorde dengang det blev bygget. Samtidig kan moderne beton i værste tilfælde kun holde i et par årtier. Hvordan kan det være?

Det vil forskere nu finde ud af, det skriver Science Alert.

Forskere har gennem længere tid undret sig over, at romerske byggerier såsom moler, havneanlæg og moler stadig står intakte efter 2.000 års slid fra havet, salt og vind.

Faktisk ser det ud til, at betonen med tiden bliver hårdere, og nærmest udvikler sig til en klippe. Analyser af gammelt beton viser, at romerne brugte vulkansk aske og sten i deres cementblanding, men samtidig kom de også små mængder meget sjældne mineraler, som med tiden blandede sig med vulkansk krystal og glas.

Det miks kombineret med havvand, fik mineralerne til at krystalisere og dermed gro, så de fyldte betonen med styrkende og fleksible strukturer.

Det er endnu ikke lykkedes forskere, at fremstille den romerske cementblanding, men de arbejder på sagen.

rom, romerne, romer, beton, vulkansk aske, bygninger, 2000 år, slid, krystaller, mineraler, forskning, viden, fortiden,
Romersk beton kan holde i årtusinder, og virker kun til at blive stærkere. Nu vil forskere, vide, hvad den er lavet af. (Foto: Polfoto)

Børnesikkerhedsgruppe advarer mod Snap Map

Snapchat har opdateret sin app, så det nu er muligt for dig at følge med i, hvor i verden dine snapchatvenner er. Har de ikke slået det fra, vil de nemlig være at finde på et kort – Snap Map.

Ifølge kritikere, er problemet med appen, at snapbrugerne kommer frem på kortet, så snart de åbner appen, og ikke kun, når de loader en snap.

Delingen af din placering er så præcis, at en journalist fra teknologimediet The Verge, kunne finde frem til tre husnumre, som en af hendes snap-venner var på. Et af dem var den rigtige adresse. Snap Map viser også om du er ude og køre i bil eller ude og flyve.

Det udførlige informationer om, hvor snapbrugerne befinder sig, har nu fået børnesikkerhedsgruppen Childnet International, til at advare mod funktionen. Det skriver TV2.

– I betragtning af hvor specifikt denne nye funktion på Snapchat er, opfordrer vi brugerne til ikke at dele deres placering, især ikke med personer, de ikke kender personligt. Det er vigtigt at være opmærksom på, hvem man deler sin placering med. For det kan hjælpe folk til at finde ud af, hvor man bor, går i skole og ellers bruger sin tid henne, skriver Childnet International.

Selv forsvarer Snapchat Snap Map og siger, at den præcise geotagging er vigtig, for overhovede at give mening. Folkene bag appen fortæller også, at det er muligt at slå “Ghost Mode” til og dermed skjule dig selv.

snap, snapchat, snap map, some, sociale medier, kritik, mobning, børn, geotagging, bitmoji, placering, overvågning, teknologi, app
Ny Snapchat-funktion – Snap Map – modtager kritik, fordi den viser, hvor brugerne helt præcist befinder sig, hver gang appen er i brug. (Foto: Screendump)

· Mere fra samme kategori ·