Læs også:

Close
anholdt, eftersøgt, motorsav, schaffhausen, schweiz, eftersøgt, franz wrousis, schweiz, tyskland, angreb, eftersøgt, krimi, politi

NEWS: Politi indleder menneskejagt på mand med motorsav i Schweiz

Nyheder  | 

Politi leder efter mand med motorsav · Kushner afviser aftale med Rusland · Ventelister på kolonihaver lukkes · Dansker udvist efter voldtægt · Måling: Medierne har for meget magt · Israel fjerner metaldetektorer ved moske · R.I.P. Paint · Fodboldkvinderne er videre · Megastjerne aflyser turne

Vi har samlet dagens væsentligste, sjove og skæve nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Dagens billede

duerte, filippinerne, manila, protest, demonstrationer, politik, menneskerettigheder, demonstranter, udland
Demonstranter brænder en tank-attrap af i protest over præsident Rodrigo Duterte i Manila i Filippinerne. (Foto: /ritzau/)

Menneskejagt på skovboer med motorsav i Schweiz

Politiet leder stadig efter den formodede gerningsmand, der gik til angreb på en gruppe mennesker med en motorsav i den schweiziske by Schaffhausen. Manden, den 51-årige Franz Wrousis, er tidligere dømt for at have brudt våbenloven.

Både betjente fra Tyskland og Schweiz er på jagt i grænseområdet mellem de to lande. Politiet mener, at manden stadig er farlig og bevæbnet med en motorsav.

Manden angreb forsikringsselskabet CSS. To af de sårede er ansat i selskabet, og der kan være tale om en forsikringssag, der ikke er gået som manden ønskede.

– Det er ikke et angreb på en hypotetisk person. Det er tydeligt mod personer fra forsikringsselskabet, siger politimester Ravi Landolt ifølge BBC.

Kort efter angrebet skulle Franz Wrousis være forsvundet i en Volkswagen Caddy med schweizisk indregistrerede nummerplader.

Fem personer blev såret under angrebet, heraf to alvorligt, men de personer skulle nu være uden for livsfare.

Læs mere her: Flere såret i angreb i schweizisk by

motorsav, schaffhausen, schweiz, eftersøgt, franz wrousis, schweiz, tyskland, angreb, eftersøgt, krimi, politi
51-årige Franz Wrousis er lige nu eftersøgt som hovedmistænkt i angrebet i Schweiz i går, der sårede fem mennesker. (Foto: /ritzau/)

Trumps svigersøn: Jeg samarbejdede ikke med Rusland

– I did not collude with Russia.

Trumps svigersøn og særlige rådgiver Jared Kushner afviste i går, at han har arbejdet sammen med Rusland.

– Jeg arbejder ikke hemmeligt sammen med russerne. Jeg kender heller ikke nogen i Trump-kampagnen, som gjorde det, sagde Kushner ifølge Ritzau.

Trump familien og administrationen har siden valgkampen sloges med rygter om, at de har arbejdet sammen med russerne under valgkampen og valget. Russerne er anklaget for at have hacket det amerikanske valg. For nylig kom det frem, at Donald Trumps søn, daværende kampagneleder og svigersøn havde været til møde med en russisk forbindelse under valgkampen.

Læs mere: Donald Trumps søn om russisk hjælp: “Jeg elsker det” og Trump Jr. bekræfter russisk møde

Læs mere: Hvad sker der med Trump, russerne og FBI?

jared kushner, donald trump, rusland, russer, russisk forbindelse, usa, amerika, politik, valg, præsidentvalg, præsident
Trumps svigersøn og særlige rådgiver, Jared Kushner, afviser at have samarbejdet med Rusland. (Foto: /ritzau/)

Ventelister til kolonihaver lukkes

Efterspørgslen på kolonihaver stiger og stiger, og de efterhånden alenlange ventelister, kan føre op til flere års ventetid. Særligt i storbyerne er udsigterne til et grønt frimærke lange.

– Du kan ikke købe en have dagen efter, du har kigget på den, for du risikerer først at skulle stå på venteliste i to-fem år. Så hvis du kommer med lille Ole og siger ”han skal rigtig prøve at have sin egen sandkasse og gynge”, så kan det altså godt være, at han er konfirmeret, inden du får din kolonihave, forklarer Preben Jacobsen, formand for Kolonihaveforbundet til TV2.

Vi har gravet i kolonihavejorden. Læs mere om sagen her: Unge er vilde med kolonihaver – risikerer op til 10 års ventetid

kolonihave, kolonihaver, koloni, haver, nyttehaver, daghaver, kolonohaveforening, unge, gamle, par, enlige, danskere, sommer, have, reperationer, grøntsager, hjemmedyrket, natur, sommer, ventelister, kolonihaveforening, kolonihaveforbundet, preben jacobsen, maria hilstrøm tsang
Unge er vilde med kolonihaver – risikerer op til 10 års ventetid. (Foto: Polfoto)

Dansker udvises fra Australien efter voldtægt

En 19-årig dansker har erkendt sig skyldig i voldtægt på en 21-årig britisk rejsefælle i oktober sidste år. Han er blevet idømt to år og fem måneders betinget fængsel, og er blevet udvist af Australien. Det skriver TV2.

dansker, voldtægt, krimi, australien, backpacker, retten, jura, dømt, betinget dom, fængsel, udvisning
Dansker dømt for voldtægt i Australien. (Foto: /ritzau/)

Måling: Medierne har for meget magt

Megafon har lavet en undersøgelse, som viser, at flest ser medier som for magtfulde. Adspurgt om, hvem der har størst indflydelse i Danmark, svarer 31 procent, at det har medierne, 24 procent svarer politikerne, 15 procent svarer erhvervslivets top, og 11 procent siger embedsværket. Det skriver Politiken.

6 ud af 10 danskere, der mener også, at én eller flere eliter i det danske samfund har for meget magt, og klart flest synes, at medierne har for meget magt, efterfulgt af erhvervslivets top. Resultaterne overrasker ikke medieforsker.

– Medierne er så synlige, at almindelige mennesker støder på magten der, siger Mark Blach-Ørsten, professor ved Roskilde Universitet. Han peger på, at medierne har væsentlig mindre magt, end folk tillægger dem.

medier, magt, megafon, måling, undersøgelse, elite, politik,
Ny måling viser, at danskerne synes, at medierne har for meget magt. (Foto: All Over)

Israel fjerner metaldetektorer ved moské i Østjerusalem

I sidste uge satte israelske sikkerhedsstyrker metaldetektorer og nye porte op ved indgangen til den del af området på Tempelbjerget i Østjerusalem, der rummer muslimske helligdomme. Mænd under 50 år blev forment adgang til at bede ved fredagsbønnen, som reaktion på, at to israelske betjente blev dræbt i et palæstinensisk angreb, ifølge AFP.

Ifølge Israel var detektorerne nødvendige, fordi tre palæstinensere havde smuglet de våben ind på området, som blev benyttet i angrebet. De nye sikkerhedstiltag førte til uroligheder, der siden fredag har kostet mindst syv mennesker livet, både palæstinensere og israelere, og næsten 400 palæstinensere er blevet såret. Nu vil israelerne erstatte metaldetektorerne med andet sikkerhedsudstyr.

Læs mere: FN anklager Israel for apartheid mod palæstinensere

Læs også: YOLOCAUST: Kunstner sætter KZ-lejr-fotos ind over mindesmærkeselfies

israel, palæstina, konflikt, tempelbjerget, sikkerhed, død, sårede, omkomne
Israel har lukket adgangen til moske på Tempelbjerget og det har ført til blodige konflikter. (Foto: /ritzau/)

Microsoft slukker for populært tegneprogram

Efter 32 år har Microsoft besluttet sig for at lægge et af sine ikoniske programmer i graven. Det drejer sig om programmet Paint, der har været en del af styresystemet Windows, siden den første version 1.0 kom ud i 1985.

Paint blev altså en af de længst-levende programmer fra Windows, skriver The Guardian.

R.I.P. Paint.

De danske fodboldkvinder sikrede sig plads i kvartfinalerne ved EM

Med en 1-0-sejr over Norge i den sidste gruppekamp, takket være Katrine Veje, er de danske fodboldkvinder videre i turneringen og skal lørdag møde enten Tysklands regerende europamestre, Sverige eller Rusland.

fodbold, sport, kvinder, em, kvindefodbold, motion, sundhed, ligestilling
Det blev endnu en sejr til de danske fodboldkvinder. (Foto: /ritzau/)

 

Justin Bieber aflyser stor verdensturné

I et Facebookopslag meddeler Justin Bieber, at han ikke fortsætter resten af sin verdensturné. Dermed aflyses 15 koncerter, der skulle have fundet sted i USA og Asien.

– På grund af uforudsete begivenheder aflyser Justin Bieber resten af koncerterne på sin Purpose World Tour. Justin elsker sine fans og hader at skuffe dem. Han takker sine fans for den fantastiske oplevelse, som Purpose-turnéen har været over de sidste 18 måneder, står der.

– Han er taknemmelig og beæret over at have delt oplevelserne med sit hold til de over 150 succesfulde shows på seks kontinenter. Men efter nøje overvejelser har han bestemt sig for ikke at optræde yderligere, uddyber meddelelsen.

Due to unforeseen circumstances, Justin Bieber will cancel the remainder of the Purpose World Tour concerts. Justin…

Geplaatst door Justin Bieber op maandag 24 juli 2017

 

· Mere fra samme kategori ·