Læs også:

Close
ambulance, akut, akuttelefonen, 1813, sygdom, tal, dødsfald

NEWS: 16-årig dræbt af skud i København

Nyheder  | 

16-årig dræbt af skud i København · Barneskelet fundet i Glostrup · Journalist skrev om skattely – nu er hun dræbt af en bilbombe · Nordkorea advarer om atomkrig · Florida forbereder sig på ekstremists tale

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

 

16-årig dræbt af skud i København

En 16-årig dreng er afgået ved døden under et skyderi. Mandag aften blev drengen fundet livløs i gården til et lejlighedskompleks, kort efter at politiet havde modtaget anmeldelse. Det skriver DR.

Anmeldelsen kom fra Ragnhildgade 48, der ligger på grænsen mellem ydre Nørrebro og ydre Østerbro. Kort efter blev den 16-årige fundet livløs i gården, ramt af flere skud, og blev kort efter erklæret død af en ambulancelæge.

Politiet arbejder stadig på stedet og kan på nuværende tidspunkt ikke slå fast, hvad der ligger bag skyderiet.

– Vi har stort behov for at høre fra vidner, der har set noget af interesse op til skyderiet, samt de bekendte, som den 16-årige var sammen med tidligere mandag aften, siger vicepolitiinspektør i Københavns Politi Jens Møller Jensen.

Eventuelle vidner kan kontakte Københavns Politi på telefon 114 eller 33141448.

ambulance, akut, akuttelefonen, 1813, sygdom, tal, dødsfald
En 16-årig dreng har mistet livet under et skyderi på Ragnhildgade 48. (Foto: Polfoto)

Journalist skrev om skattely – nu er hun dræbt af en bilbombe

Den 53-årige maltesiske journalist Daphne Caruana Galizia, er blevet dræbt af en bilbombe. Hun var med til at afsløre Maltas premierminister, Muscat, i skattesnyd i det lækkede Malta Files, som kom lige efter Panama Papers.

Galizia afslørede blandt andet, at Muscat, gennem sin kone, havde modtaget store mængder bestikkelsespenge fra folk i Aserbajdsjan.

Ingen har endnu udtalt sig konkret om mistænkte gerningsmænd, men mange mener, at det ligner et politisk motiveret drab. Maltas premierminister betragter drabet som et angreb på presse- og ytringsfriheden. Det skriver TV2.

Læs også: Regime sendte penge gennem Danske Bank og Danske banker brugt til at hvidvaske penge

Se også: #PanamaPapers: Forstå sagen på 1 minut

pressefrihed, ytringsfrihed, muscat, aserbajdsjan, penge, bestikkelse, journalist, daphne caruana galizia, malta, panama papers, malta papers, økonimisk snyd, bestikkele, korruption, politik, drab, bilbombe,
Journalisten Daphne Caruana Galizia er død efter hendes bil sprang i luften. Flere mener, at hendes død kan være politisk motiveret. (Foto: /ritzau/)

Barneskelet fundet i Glostrup

Mandag eftermiddag er skelettet af et barn blevet fundet i et grønt område ved Brinken i Glostrup, det oplyser Københavns Vestegns Politi. Kriminalteknikere og efterforskere blev ved 14-tiden sendt til området, da nogle bygningsarbejdere fandt skelettet.

– De ser noget, der kan ligne knogler fra et menneske, ligge i en rød jakke eller trøje, der er delvist gravet op af jorden, fortæller vagtchef Søren Uhre.

 

barneskelet, skelet, glostrup, politi, krimi
Et barneskelet er fundet i Glostrup. (Foto: /ritzau/)

Nordkorea advarer om atomkrig

Den nordkoreanske FN-viceambassadør holdt mandag en tale for afvæbningsudvalget i FN’s generalforsamling, hvori han ikke lagde skjul på Nordkoreas trusler mod USA, og ifølge ambassadøren har situationen på den koreanske halvø har “nået det maksimale spændingspunkt”.

– En atomkrig kan bryde ud når som helst, siger viceambassadøren Kim In-ryong.

Viceambassadøren sagde også, at intet land i verden har været udsat for en “så ekstrem og direkte atomtrussel fra USA” som Nordkorea, og at landet havde ret til at forsvare sig imod USA, og at det amerikanske land planlagde at dræbe Nordkoreas leder Kim Jong-Un. Det skriver Ritzau og TV2.

Få overblik over konflikten med Nordkorea her: Hvad sker der for Nordkorea og missilerne?

nordkorea, usa, atomkrig, atomvåben, missiler, trussel, fn, generealforsamling, fns generalforsamling, afvæbningsudvalget, politik, udland, konflikt, trump, kim jong-un
Nordkoreas viceambassadør Kim In Ryong advarer nu direkte USA om atomtruslen fra Nordkorea. (Foto: /Ritzau/)

Florida forbereder sig på ekstremists tale

Mandag erklærede Floridas guvernør Rick Scott, den amerikanske stat for i undtagelsestilstand. Det sker, fordi højrenationalisten Richard Spencer skal holde en tale på University of Florida torsdag. Floridas guvernør vil sikre sig, at urolighederne fra Charlottesville ikke gentager sig.

Richard Spencer anses for at være chefideologen for en række højreekstreme grupper i USA, og han var blandt talerne, da nynazister og tilhængere af hvidt overherredømme demonstrerede i Charlottesville i august. Her blev en 32-årig kvinde dræbt, da en bil kørte ind i en stor gruppe moddemonstranter. Det skriver Ritzau.

Læs også: Nazisme og racisme blusser op i Virginia og resten af USA

charlotteville, nynazisme, nynazister, højredarikalisering, højreradikal, richard spencer, tale, florida state university, undtagelsestilstand, demonstrationer, frygt
Floridas guvermør har erklæret staten i undtagelsestilstand, fordi denne mand, den højreradikale Richard Spencer, kommer og taler. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·