Læs også:

Close
danske bank, aserbajdsjan, regime, hvidvaskning, prenge, bestikkelse, korrupt, politikere, journalister, medier, embedsmænd

NEWS: Regime har sendt penge gennem Danske Bank

Nyheder  | 

Regime har sendt penge gennem Danske Bank · Ubåds-Madsen skal for retten igen i dag · Grønlands is er vokset · Politikere vil have mediechefers løn lagt frem

Vi har samlet dagens væsentligste, sjove og skæve nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Regime sendte penge gennem Danske Bank

Diktaturet Aserbajdsjan har i flere år sendt store beløb gennem Danske Bank. Det skriver Berlingske Business.

Ifølge myndigheder og eksperter, har Aserbajdsjan brugt pengene, der er strømmet gennem Danske Bank, til at købe positiv omtale hos medier, samt bestikke politikere, embedsmænd og valgobservarører. Danske Bank erkender at have brudt hvidvaskreglerne.

Læs også: Danske banker brugt til at hvidvaske penge

danske bank, aserbajdsjan, regime, hvidvaskning, prenge, bestikkelse, korrupt, politikere, journalister, medier, embedsmænd
Regimet Aserbajdsjan har sendt penge gennem Danske Bank. (Foto: /ritzau/)

Ubåds-Madsen skal i retten igen i dag

For første gang siden fundet af den dræbte Kim Walls torso, skal den drabssigtede ubådsbygger Peter Madsen igen i retten og forklare sig over for en dommer. Ved retsmødet skal retten tage stilling til, om Peter Madsen fortsat skal være fængslet, eller om han skal løslades. Det skriver Ritzau.

Det er nye beviser i sagen, såsom fundet af Kim Walls torso, blodspor fra journalisten i ubåden UC3 Nautilus, samt korrespondancen mellem de to, som politiet vil fremlægge i sagen. Målet for politiet er at få forlænget Peter Madsens varetægtsfængsling.

Sigtelsen mod Peter Madsen er også blevet ændret, og han er blevet sigtet for usømmelig behandling af lig, og drab, men nægter sig skyldig.

Læs om sagen her: Forstå sagen: Ubåden, den dræbte Kim Wall og Peter Madsens skiftende forklaringer

Se også: Ubåds-Madsen vil kæmpe mod forlængning af fængsling

lig, torso, efterforskning, efterlysning, journalist, opfinder, danmark, indland, uc3 nautilus, ubåd, vand, københavns havn, amager, kim wall, peter madsen, nautilus, drab, mord, krimi, københavns politi, kvindetorso, kvindelig, død, kvinde, mand, interview, reportage, københavns politi, efterlysning
Peter Madsen efter at have været på Retsmedicinsk Institut i København den dag sagen startede. (Foto: /ritzau/)

Forskere overraskes: Grønland har taget på

Målinger viser, at Grønland efter nogle årtiers slankekur, har taget en anelse på igen. Grønlands tab af is har ellers været det lysende eksempel på global opvarmning og truende vandstigninger i havet. Det skriver Berlingske.

– I år ser det ud til, at der for første gang siden årtusindskiftet har været tilstrækkelig tilvækst i overfladen til at balancere kælvingen. Derfor kommer Grønland formentlig ud med et lille plus, siger klimaforskeren Peter Langen fra DMI.

Han fortæller, at en kort sommer og mere sne end sædvanligt er årsagen til Grønlands vækst, og og desværre mener eksperten, at øens vægtforøgelse er en enlig svale.

– Jeg vil blive meget overrasket, hvis vi kommer til at se den samme tendens i 2017-18. Jeg forventer, at det kommer til at køre videre i samme gænge, som vi i øvrigt har set siden 2002, siger Peter Langen.

grønland, is, indlandsis, klima, klimaforandringer, drivhusgasser, smelte, tø, vandstigning, havvandsstigning
Der er ikke så meget is, der er smeltet fra Grønland i år, som i andre år. (Foto: /ritzau/)

Politikere vil have mediechefers løn lagt frem

I forbindelse med forhandlingerne om det nye medieforlig, vil Venstre og Socialdemokratiet havde mediechefer til at fortælle, hvor meget de får i løn. Chefredaktørerne for de store aviser, er dog ikke indstillede på at diskutere deres lønforhold med den brede befolkning.

– Egentlig er jeg fuldstændig ligeglad med, hvordan private virksomheder lønner deres ledere, men når man får så meget i støtte, er det et offentlig anliggende, siger Venstres medieordfører, Britt Bager, til TV 2.

De danske medier får omkring 800 millioner kroner om året i støtte og momsfritagelse. Heraf får de største nationale dagblade alle omkring 17,5 millioner kroner.

Hans Engell, der både har en fortid som chefredaktør og partileder, fortæller, at politikerne generelt er efter medierne for tiden, og han mener ikke, at det bliver let for politikerne at retfærdiggøre politikernes krav.

– Når man lytter til stemningen på Christiansborg, er det tydeligt, at der er en meget kritisk holdning til medierne, ikke mindst aviserne. Det er jo private virksomheder, og mange får statslig støtte uden at skulle offentliggøre det her. Så mange medier vil nok opleve det som om, at politikerne har set sig sure på dem, siger han.

medier, politikere, medieforlig, mediestøtte, løn, mediechefer, dagblade, chefredaktører, støtte
Politikere vil have fremlagt mediechefers løn, men det vil mediecheferne ikke. (Foto: /ritzau/)

Dagens billede

clifton, england, ulykke, dagens billede, kørt galt, hus, bil, ulykke
I Clifton i England, er en 20-årig mand kørt ind i et hus med sin bil. Han ramte husets beboer, der dog ikke kom alvorligt til skade. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·