Læs også:

Close
kat, hund, kærlighed, oxytocin, kæledyr, hengiven, forskning, videnskab, kæledyr

NEWS: Forskning: Din hund elsker dig, og det gør din kat også … lidt

Nyheder  | 

Ny forskning kortlægger kæledyrs kærlighed · FBI-chef afviser Trumps anklager · Danske banker brugt til hvidvaskning · USA vil forbyde tablets på fly fra Mellemøsten · Ivanka Trump får kontor i Westwing

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

 

Forskning: Din hund elsker dig, og det gør din kat også … lidt

I en ny undersøgelse har man mål “glædeshormoner” hos hunde og katte, og de viser en afgørende forskel i de to dyrearters syn på mennesker. Det skriver Politiken.

Ved at tage prøver af dyrenes savl og kærlighedshormonet oxytocin, har man fundet ud af, at hunde er vilde med deres mennesker, mens katte er lidt mere begrænsede i deres kærlighed.

Hundendes glædeshormoner steg med 57,2 procent, efter de havde været sammen med deres mennesker. Hos kattene, der faktisk holdt af deres ejere steg hormonet kun med 12 procent, men faktisk steg det slet ikke ved halvdelen af kattene.

Manden bag undersøgelsen, professor Paul Zak fandt hundenes glæde påfaldende kraftig, og sagde om de små tigre i hjemmene;

– Men det var også en fin overraskelse, at kattene producerede det overhovedet. I det mindste ser de ud til at knytte sig til ejeren i noget af tiden.

Professoren vedkender dog også, at omgivelserne kan have været med til at påvirke kattene, da de er meget territorielle, og derfor kunne være påvirkede negativt af laboratorieomgivelserne.

Læs også: Danskerne elsker deres kæledyr lige så højt, som de elsker deres børn

kat, hund, kærlighed, oxytocin, kæledyr, hengiven, forskning, videnskab, kæledyr
Forskning viser, at hunde er vilde med deres ejere, katte er lidt mere begrænsede i deres varme følelser. (Foto: All Over)

FBI-chef afviser Trumps aflytningsanklager mod Obama

FBI-direktøren James Comey var indkaldt som vidne i høring, fordi Trump i en række tweets havde beskyldt Barack Obama for at aflytte Trump Tower under præsidentvalgkampen i 2016. De anklager blev fuldstændig afvist af Comey.

Høringen om sine tweets fik dog ikke Donald til at lægge sin telefon fra sig, og han tweetede med under høringen, om hans tweets. De påstande præsidenten kom med i sine nye tweets, måtte James Comey så ud og rette endnu engang. Det skriver DR.

Høringen blev nemlig livetransmitteret og det afhørende demokratiske kongresmedlem Jim Himes spurgte James Comey om de ting, Trump skrev om høringen i sine nye tweets. Her måtte Comey igen rette præsidenten.

– Jeg kan læse det højt for dig: Der står, at ’NSA og FBI fortæller kongressen, at Rusland ikke påvirkede valgkampen’. Tweetet er nået ud til millioner af amerikanere. 6,1 millioner for at være præcis. Er tweetet – som jeg læser det højt for dig – er det præcist?, spurgte Himes.

Det tvang FBI-direktøren til endnu engang at rette Trumps påstande, omend han gjorde det diplomatisk.

– Det er svært for mig at reagere. Det, vi har sagt, er, at vi ikke har nogen mening, har intet syn på og har ingen informationer om en potentiel påvirkning, fordi det er aldrig noget, vi har undersøgt, svarede James Comey fra vidneskranken.

Undersøgelsen om Trumps mulige russiske forbindelser bliver snart på begyndt.

Læs også: Trump mente ikke, at Obama aflyttede ham, da han sagde, at Obama aflyttede ham

Læs også: Trumps anklager om Obamas telefonaflytninger afvises 

james comey, fbi, usa, politik, donald trump, afhøring, tweets, vidne, kongressen
James Comey skulle vidne mod Trumps tweets, og mens han vidnede skrev Trump nye tweets, som FBI-direktøren også måtte afvise. (Foto: Polfoto)

Danske banker brugt til at hvidvaske penge

I flere år er Danske Bank og Nordea blevet brugt til at hvidvaske penge for kriminelle. Det er nemlig lykkedes et internationalt kriminelt netværk at skjule milliarder fra illegale aktiviteter, via overførsler mellem konti i en store, internationale banker, herunder Nordea Bank Danmark og Danske Bank, gennem selskaber, der var i skattely.

Det fortæller myndighederne fra Moldova og Letland ifølge Berlingske.

Danske Bank og Nordea kan have brudt hvidvaskningsloven ifølge en ekspert. Danske Bank erkender, at der ikke har været styr på sagerne og nu går Finanstilsynet ind i sagen.

danske bank, nordea, hvidvaskning, penge, kriminalitet, skattely, bank,
Danske Bank og Nordea har været brugt til hvidvaskning. (Foto: Polfoto)

USA vil forbyde tablets og bærbare på fly fra Mellemøsten

Elektroniske gadgets, der er større end en smartphone vil måske blive forbudt at medbringe på en række flyafgange fra Mellemøsten til USA. Det skriver Ritzau.

Det drejer sig om tablets, bærbare computere og kameraer, der ikke må komme med i flykabinerne på vej til USA. Tiltaget er angiveligt et svar på en terrortrussel, der ikke er mange informationer om, men som USA har kendt til i flere uger. Truslen skulle komme fra al-Qaeda på Den Arabiske Halvø, Aqap, som har base i Yemen.

Rejs iphone snapchat tag billeder flyselskab, usa, trussel, terror, terrortrussel, smartphones, tablet, mellemøsten, fly, rejser
Snart må du kun have smartphones med i flykabinen på rejser mellem Mellemøsten og USA. (Foto: All Over)

 

Ivanka Trump får regeringskontor og adgang til hemmeligheder

Donald Trumps datter Ivanka Trump for nu sit eget kontor i Det Hvide Hus, og hun får også adgang til fortrolige oplysninger. Det skriver TV2.

Det forventes ikke, at Ivanka får en fast titel eller løn, og hun vil komme til at sidde i samme fløj som sin mand, Jared Kushner, der er seniorrådgiver for præsidenten. Ivanka Trump meldte ellers ud til mandens udnævnelse, at hun ville fokusere på familien og børnene og holde sig fra Det Hvide Hus.

ivanka, ivanka trump, jared kushner, politik, usa, donald trump, rådgiver, udenrig
Ivanka Trump får nu kontor i Westwing sammen med sin mand Jared Kushner, der er rådgiver for Trump. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·