Læs også:

Close

NEWS: Kvinder, der har sex med kvinder fejlinformeres om sexsygdomme

Nyheder  | 

Lesbiske fejlinformeres om sexsygdomme · Nazisme blusser op i USA · HBO gik ned, GoT-fans raser · Mudderskred dræber 300 · LA vil løse bandekrigen med hashlegalisering

Vi har samlet dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Kvinder, der har sex med kvinder fejlinformeres om sygdomme

Hver femte lesbiske får fejlagtigt at vide, at hun ikke behøver deltage i screeningen mod livmoderhalskræft. (Foto: Netflix)

Kun fire procent af kvinder, der har sex med kvinder, føler, at læger og andet sundhedspersonale er tilstrækkeligt rustede til at informere om risikoen for at blive smittet med sexsygdomme. Det viser en ny rapport fra AIDS-Fondet.

– Det lave vidensniveau betyder, at nogle bliver testet for sexsygdomme, mens andre skal insistere på at blive testet. Andre oplever at blive afvist af læger, der vurderer, at sexsygdomme slet ikke kan smitte ved sex mellem kvinder, siger Karen Ewers Haahr fra AIDS-Fondet.

Hver tiende lesbiske kvinde i undersøgelsen har haft celleforandringer, som kan udvikle sig til livmoderhalskræft. Derudover har hver femte fået at vide af en sundhedmedarbejder, at de ikke behøver følge screeningsprogrammet for livmoderhalskræft.

Det skriver Politiken.

– Det tyder på, at der forekommer en fejlinformering af lesbiske, som potentielt kan være alvorlig, fordi der kan gå kvinder rundt med uopdagede celleforandringer, siger Karen Ewers Haahr.

Helene Hvidman, der er formand for Lægeforeningen i Region Hovedstaden, efterlyser efteruddannelse på området:

– Og vi skal blive bedre til at møde denne patientgruppe, hvor de er. Det handler i høj grad om at blive bedre klædt på fagligt. Der findes ikke ret meget forskning om emnet, men den viden, der trods alt foreligger, skal udbredes.

 

Nazisme og racisme blusser op i Virginia og resten af USA

protest, nynazisme, demonstration
Efter weekendens optøjer demonstreres der nu foran Trump Tower i New York for at få præsidenten til at handle. (Foto: /ritzau/)

Forfærdelige begivenheder fandt sted i weekenden i Charlottesville i den amerikanske stat Virginia. Et fakkeloptog med tilhængere af “hvid magt” gik gennem campus Virginias Universitet, haddrevet vold udbrød fra bevæbnede nynazister overalt i gaderne, og højreekstremister udviste enorm intolerance, racisme og brutalitet.

Som svar på begivenhederne fandt en modprotest sted, hvor en af demonstranterne, 32-årige Heather Heyer, døde, efter en mand kørte sin bil ind i menneskemængden.

Flere blev såret under optøjerne, og landet og verden over finder der nu demonstrationer og andre støtteaktiviteter af sted for ofrene og mod nazister, racister og Ku Klux Klan-medlemmer.

Læs mere om sammenstødene her og om at støtte modprotesterne her.

 

300 døde under mudderskred i Sierra Leone

sierra leone, mudderskred
En gruppe mennesker inspicerer de omfattende skader efter mudderskredet i Sierra Leones hovedstad. (Foto: /ritzau/)

Et mudderskred har slået 300 mennesker ihjel i det østlige Freetown, Regent, i Sierra Leone. Det skete mandag efter heftig regn i området, der betød, at en flodbølge af mudder skyllede huse væk og begravede og dræbte de mange mennesker i hovedstaden.

Liberal Alliance vil løse bandekrigen ved at legalisere hash

DF spår, at LA endnu engang vil mislykkes med partiets forslag. (Foto: /ritzau/)

– Banderne kæmper om det kriminelle hashmarked, og hvis vi legaliserer hash, har de ikke noget at kæmpe om, siger Liberal Alliances udlændinge- og integrationsordfører Laura Lindahl til Ritzau ifølge avisen.dk.

Hun mener, at man kan bekæmpe bandekriminaliteten effektivt på den måde og dermed undgå de mange skyderier, der præger København i øjeblikket.

Både Konservative og Dansk Folkeparti mener, at det er endnu et forslag, som LA må droppe.

– Jeg håber og tror da, at regeringen banker det ned. Det har i hvert fald ingen gang på jord med vores mandater, siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, til Jyllands-Posten.

 

HBO gik ned: Ramaskrig, da danskerne ikke kunne se Game of Thrones

got, game of thrones, westeros, hbo, hbo nordic, serier, jon snow, daenerys targaryan, arya stark, sansa stark, tyrion lannister, cersei lannister, jamie lannister, jon snow, magi, middelalder, drager, ild, targaryan, stark, lannister, cuponation,
HBO Nordics kunder over for HBO i går. (Foto: HBO Nordic)

Facebook svømmede over i negative kommentarer, da HBO Nordic oplevede problemer i går aftes. De tekniske udfordringer faldt nemlig sammen med det ugentlige afsnit af Game of Thrones, og det var fansene mildt sagt irriterede over.

– Problemer hver eneste mandag aften hedder ikke “tekniske problemer”. Det hedder “vi har solgt flere abonnementer, end vi kan servicere med vores servere. Og vi er ligeglade med kunderne, så vi køber ikke mere kapacitet”, skriver en bruger i kommentarfeltet på HBO Nordics opdatering.

– Som IT-uddannet er jeg pænt skuffet over jeres streaming. I ved, hvilken populær serie, GOT er. Så I burde have taget forholdsregler og have en ekstra forbindelse eller ekstra servere, så I kunne klare presset, skriver en anden, og fortsætter:

– Men det virker så uprofessionelt, at I lader det ske. Syntes ikke, I kan tage fuld pris for jeres streamingservice, når I kører på den måde. I burde giver alle os kunder en form for dispensation.

 

Dagens billede: Fakkeloptog mod banderne på Nørrebro

Fakkeloptog mandag på Nørrebro som et modsvar mod banderne. I den seneste tid har der været flere skyderier i området og formålet med fakkeloptoget er således at tage byen tilbage. Optoget begyndte på Blågårds Plads og gik via Nørrebrogade til Den Røde Plads. (Foto: /ritzau/ Anton Unger)

· Mere fra samme kategori ·