Læs også:

Close

NEWS: 29-årig fængslet for stort våbenlager på Nørrebro

Nyheder  | 

29-årig fængslet for stort våbenlager på Nørrebro · Modehus dropper pels · Norge sammenligner Peter Madsens DNA med uopklarede drabssager · Tivoli ændrer Halloween-forlystelse efter flere klager · Kvindelandsholdet modtager hæder for ligestillingskamp · Hel by er tvangsevakueret på grund af skovbrande · Ekspert: Danske Bank kan ende med flere sigtelser for hvidvask

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

29-årig fængslet for stort våbenlager på Nørrebro

Politiet har fundet to maskinpistoler, tre pistoler, en revolver og en riffel sammen med store mængder ammunition gemt i et kælderrum i Jesper Brochmands Gade på Nørrebro i København. Det skriver Berlingske.

En 29-årig mand er sigtet efter straffelovens paragraf 192a, der handler om våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder. Han er blevet varetægtsfængslet i 14 dage. Anklagemyndigheden har også taget straffelovens såkaldte bandeparagraf – paragraf 81a – i brug, der kan fordoble straffen på kriminalitet, der vurderes som banderelateret.

politi, bandekrig, ltf, loyal to familia, våben, våbenlager, bandemedlemmer, bandeleder, bande, kriminalitet, kriminel, politi
Politiet er massivt til stede på Nørrebro, efter bandekrigen igen er udbrudt. Nu er der fundet våben i en kælder. (Foto: /ritzau/)

Modehus dropper pels

Modehuset Gucci har valgt at droppe pels sine produkter fra 2018. Firmaet vil også bortauktionere alle dets resterende pelsprodukter, og produkterne vil gå til organisationerne Humane Society International og LAV, der arbejder med dyrevelfærd. Det skriver Ritzau.

Læs også: Fake fur er slet ikke så frelst, som du tror

fake fur, faux fur, fur, pels, falsk pels, ægte pels, dyrevelfærd, dyr, dyrerettighedsorganisation, peta, pelsindustri, miljø, klimaforandringer, klima, forurening, akryl, plastik, kemikalier,
Salget af ægte pels er steget de seneste år. (Foto: All Over)

Norge sammenligner Peter Madsens DNA med uopklarede drabssager

Politiet i Norge har modtaget den drabssigtede ubådsbygger Peter Madsens DNA for at undersøge uopklarede drabssager i Norge. Man har ikke fundet et match. Det skriver Berlingske.

Også svensk politi har henvendt sig for at få opfinderens DNA udleveret – også for at lave en rutinemæssig tjek på Madsens DNA i uopklarede mordsager.

Peter Madsen er sigtet for at have dræbt og derefter parteret den svenske journalist Kim Wall under en tur i Madsens ubåd 10. august. I weekenden fremlagde Københavns Politi nye beviser i sagen. Peter Madsen nægter sig skyldig i sigtelsen og har meddelt, at han ikke længere ønsker at udtale sig til politiet.

Læs mere: Ubådssagen: Politiet finder afgørende beviser i Køge Bugt

Læs om sagen her: Forstå sagen: Ubåden, den dræbte Kim Wall og Peter Madsens skiftende forklaringer

lig, torso, efterforskning, efterlysning, journalist, opfinder, danmark, indland, uc3 nautilus, ubåd, vand, københavns havn, amager, kim wall, peter madsen, nautilus, drab, mord, krimi, københavns politi, kvindetorso, kvindelig, død, kvinde, mand, interview, reportage, københavns politi, efterlysning
Peter Madsen og Kim Wall, da de møder Rasmus Ejlers og hans søn klokken halv nu torsdag aften. (Foto: /ritzau/)

Tivoli ændrer Halloween-forlystelse efter flere klager

Tivolis Halloween-forlystelse Det hjemsøgte børnehjem er kommet i gevaldig modvind allerede inden det har skræmt den første gæst. “Upassende”, “chokerende” og “smagløst”, er nogle af de ord, kritikere smider efter efterårsforlystelsen på blandt andet Facebook.

Flere kritkere påpeger, at de mener, at forlystelsens navn og indhold er med til at skræmme nuværende børnehjemsbørn og ikke er respektfuld overfor tidligere børnehjemsbørn, og børnehjems historie helt generelt. Det skriver Berlingske.

– I forbindelse med lanceringen af vores scary house hed det Det hjemsøgte børnehjem. Siden har vi fået en henvendelse fra en borger og en interesseorganisation, som gjorde os opmærksomme på, at navnet kunne virke krænkende for nuværende og tidligere anbragte børn. Og begge opfordrede os til at ændre navn og tema – og det har vi prompte reageret på, siger Tivolis kommunikationschef, Torben Plank.

Tivoli har brugt meget energi på at få Halloween til Danmark. Nu skal de ændre en forlystelse inden den overhovedet har været i brug. (Foto: Polfoto)

Kvindelandsholdet modtager hæder for ligestillingskamp

Spillerne på Danmarks kvindelandshold har fået tildelt Suzanne Gieses Mindelegat for deres ligestillingskamp, blandt andet fordi holdet kæmper en ligestillingskamp med Dansk Boldspil-Union for bedre løn, bedre sendetid og bedre arbejdsforhold. Det skriver Ritzau.

Læs også: Politikere kræver bedre løn til fodboldkvinderne

fodbold, fodboldkvinder, em, kvindefodbold, kvinder, sport, kroppen, kvindekroppen, sport, mesterskaber, ligestilling, løn, politikere, dbu, sponsor, sponsorater, løn, bonus, sammenligning, lønninger
Danmark vinder 2-1 over Tyskland under EM i Holland. (Foto: /ritzau/)

Hel by er tvangsevakueret på grund af skovbrande

Flere skovbrande er ude af kontrol i den amerikanske stat Californien. Mindst 23 er omkommet i ilden, der hærger de californiske vinområder nord for San Francisco.

Flere tusinde mennesker er på flugt, og nu er byen Calistoga, med omkring 5.000 indbyggere, blevet beordret evakueret. Omkring 8.000 brandfolk og andet personale kæmper mod flammerne. Det skriver Ritzau.

californien, bran, brande, brændt, døde, omkomne, brandmænd, brandfolk, skovbrande, sårede, flygtede, evakueret, ild, natur
Californien er hærget af skovbrande. (Foto: /ritzau/)

Ekspert: Danske Bank kan ende med flere sigtelser for hvidvask

Frankrig har sigtet Danske Bank i en sag om hvidvask for 15 millioner euro. Jakob Dedenroth Bernhoft, cand.jur. og ­specialist i hvidvaskreglerne hos rådgivningsfirmaet Revisorjura vurderer, at det formentlig ikke bliver sidste gang, at Danske Bank får en hvidvask-sag på halsen. Det skriver DR.

Sagen begyndte, da det kom frem, at diktaturet Aserbajdsjan i flere år har sendt store beløb gennem Danske Bank. Ifølge Jakob Dedenroth Bernhoft er det bankens pligt at vide, hvem de overfører penge for, og hvor de penge skal hen, og han er ikke i tvivl om, at de franske myndigheder har en god sag mod den danske storbank.

– De har sendt pengene til franske banker uden at iagttage hvidvaskreglerne. De er ikke bare blevet overtrådt, men groft overtrådt., siger han.

Se også: Regime sendte penge gennem Danske Bank

danske bank, aserbajdsjan, regime, hvidvaskning, penge, bestikkelse, korrupt, politikere, journalister, medier, embedsmænd
Danske Bank er ude i en ny hvidvaskelsessag. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·