Læs også:

Close
smartphone, some, sociale medier, unge, generation z, adfærd, forskning, undersøgelse, unge, social, social samvær, dating, sex, kærlighed, venner,

NEWS: Stort studie: Generation Z er mere online og dater mindre

Nyheder  | 

Stort studie: Generation Z er mere online og dater mindre · Offensimentum-gruppe genopstod få timer efter lukning · Borgmester fik gratis bryllupslokale af kommunen

Vi har samlet dagens væsentligste, sjove og skæve nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Stort studie: Generation Z er mere online og dater mindre

En ny international undersøgelse viser, at unge født mellem 1995 og 2012 adskiller sig på en del parametre i forhold til andre generationer. Det skriver The Telegraph.

En spørgeskemaundersøgelse blandt 11 millioner unge, samt en række dybdegående interviews viser, at unge går langt mindre op i samvær med andre end tidligere, og at de til gengæld bruger rigtig meget tid på sociale medier. Dating og seksuel aktivitet er også nedadgående, den er faktisk faldet med 40 procent siden den peakede i 1991 i USA.

Kun 56 procent af de 14 til 18-årige fra Generation Z gik ud på fysiske dates i 2015. Det samme gjorde omkring 85 procent i Generation X (født 1966-1976), og Baby Boomers (født 1946-1954). Den gennemsnitlige amerikanske teenager har nu sex for første gang, når han/hun er 17 år, hvilket er et helt år senere end Generation X.

smartphone, some, sociale medier, unge, generation z, adfærd, forskning, undersøgelse, unge, social, social samvær, dating, sex, kærlighed, venner,
Unge er mere på sociale mindre og mindre sammen med andre mennesker. (Foto: All Over)

Offensimentum-gruppe genopstod få timer efter lukning

Mandag blev den meget omdiskuterede ungdomsgruppe Offensimentum lukket af Facebook. Lukningen kom efter flere historier, hvor gruppen har været i mediernes søgelys, og senest har gruppens medlemmer chikaneret en freelancejournalist på grund af en kritisk historie.

Det tog dog ikke mere end 10 timer, så var en ny gruppe oppe med navnet Offensimentum 2.0. Det kommer ikke bag på 26-årige Jan Lauritsen. Han er formand for foreningen Pulterkammerets Aktivister, der arbejder på en ordentlig tone i grupper som Offensimentum.

– Jeg kan se, at det eskalerer. Der er begyndt at komme nye grupper frem, og de grupper, der allerede findes, er begyndt at rekruttere idioter, fordi ledergruppen er væk. Derinde hersker der et helt andet hierarki af unge mennesker, der gerne vil ses og have noget magt via en administratorpost. Det skaber et langt værre socialt netværk, fortæller Jan Lauritsen til Berlingske.

Han mener, at den eneste måde at løse problemet med Offensimentum, er ved at blive moderator i gruppen, og ændre adfærden indefra. Ifølge Jan Lauritsen var pulterkammerets aktivister i gang med at gøre netop det, de gruppen blev lukket.

– Rødderne fra Offensimentum greb fat i mig dagen inden det hele eskalerede, og sagde, at nu havde de virkelig brug for vores hjælp. Jeg fik lov til at blive moderator, så jeg kunne få mine aktivister ind i gruppen. Vi har set før, at der skal arbejdes indefra i de her grupper for at lægge en dagsorden for, hvordan man opfører sig, fortæller Jan Lauritsen.

Læs mere om hele sagen her: Facebook lukker Offensimentum-gruppe efter trusler mod journalist

offensimentum, mobning, chikane, freelancejournalist, journalist, karina, mobning, unge, børn, facebook, digital, mobning
Det giver likes at være led ved andre i gruppen. (Foto: All Over)

Borgmester fik gratis bryllupslokale af kommunen

I august fik beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) lov til at låne Københavns Rådhus til sin bryllupsreception helt gratis, men det er imod borgerrepræsentationens sekretariats egne regler, fortæller flere eksperter.

Anna Mee Allerslev fik lov til at låne lokalet gratis som følge af en uskreven praksis om, at politikere fra Borgerrepræsentationen kan låne lokalet gratis til bryllupper. For alle andre, koster det 65.000 kroner at låne rådhusets lokaler. Det skriver BT.

På sin Facebook-profil skriver Anna Mee Allerslev, at hun har bedt om lov til at låne Rådhushallen og har fået ja af sekretariatet, men ifølge eksperter i forvaltningsret kan sekretariatet ikke give lov til, at politikere bruger lokalet gratis.

Borgerrepræsentationen besluttede nemlig i 2011, at kommunen ikke må “stille lokaler vederlagsfrit til rådighed til private eller partipolitiske arrangementer”.

Derfor mener Bent Greve, professor i offentlig forvaltning, ikke, at der er plads til at give dispensation til Anna Mee Allerslev.

– Når man har et reglement for de folkevalgte, så skal det også overholdes. Ellers opstår der tvivl om, hvorvidt der er nogle, der bliver begunstiget, fordi de sidder på magten, siger professoren fra Roskilde Universitet.

anna mee allerslev, radikale, politiker, københavns rådhus, rådhuset, bryllup, borgerrepræsentationen, borger, politiker, afgift, penge
Anne Mee Allerslev lånte Københavns Rådhus gratis. For andre koster det 65.000 kroner. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·