Læs også:

Close
kriminel, ungdomskriminel, ungdomskriminalitet, piger, kriminelle piger, kvinder, unge, butikstyveri, center for boligsocial udvikling, undersøgelsen, politi, indsats, loven, straf, domme

NEWS: Kriminelle piger haler ind på drengene

Nyheder  | 

Kriminelle piger haler ind på drengene · Unge mænd er vilde med netdating – også dem med en kæreste · Billetsælgere fra Viagogo står frem og fortæller om snyd · Københavnsk borgmester i ny sag om brug af gratis festlokaler

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Kriminelle piger haler ind på drengene

Imens ungdomskriminaliteten falder stort blandt drenge i udsatte boligområder, er den samme udvikling ikke sket for pigerne. Det viser en undersøgelse som Center for Boligsocial Udvikling står bag. Det skriver DR.

Antallet af drenge sigtet for en lovovertrædelse er faldet med omkring en tredjedel i årene fra 2000 til 2015, men for pigerne er faldet kun sket med 11 procent. Til gengæld udgør pigerne nu 17 procent af ungdomskriminaliteten. Det er særligt butikstyveri, som pigerne kaster sig ud i.

Hos Nationalt Forebyggelsescenter under politiet erkender man, at der er blevet tænkt mindre på pigerne, når det gælder de forebyggende indsatser.

– Man har måske mest fokuseret på drengene, for det har været dem, der har været den største årsag til kriminaliteten. Det fortæller os, at det er noget, vi skal være opmærksomme på fremadrettet. Og at de indsatser, vi har gang i, også skal ramme det kvindelige segment, siger Henrik Framvig, vicepolitiinspektør i Nationalt Forebyggelsescenter.

Se også: Nye tal: Flere unge vælger nettet frem for kriminalitet

kriminel, ungdomskriminel, ungdomskriminalitet, piger, kriminelle piger, kvinder, unge, butikstyveri, center for boligsocial udvikling, undersøgelsen, politi, indsats, loven, straf, domme
Kriminelle piger haler ind på drengene. Særligt butikstyveri er pigernes foretrukne kriminelle handling. (Foto: All Over)

Unge mænd er vilde med netdating – også dem med en kæreste

Nye tal afslører, at netdatingsider og apps såsom Tinder, Happn og Single.dk er mest populært blandt unge mænd. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det skriver Jyllands-Posten.

Det er særligt mænd i alderen 16-24 år, der bruger netdating,og udgør den største gruppe med 18 procent. Mænd i aldersgruppen 25-34 år og kvinder imellem 16-24 år udgør begge 14 procent. af brugerne, og indtager andenpladsen. Blandt de 65-89 årige er det kun fire procent, der bruger datingapps.

Langt de fleste brugere er udover at være unge også singler. 61 procent af brugerne er nemlig enlige uden børn, mens 12 procent er singler med børn. 27 procent er derimod i et parforhold.

Se også: Hvis kvinder tog profilbilleder til Tinder som mænd: Vi gengiver de 13 værste eksempler

Derfor går mænd på Tinder lige efter et breakup. (Foto: All Over)
Unge mænd er vilde med datingapps. (Foto: All Over)

Billetsælgere fra Viagogo står frem og fortæller om snyd

På sitet Viagogo.dk kan køber og sælgere mødes og handle kulturarrangementer som koncerter. Det er helt lovligt for Viagogo, så længe, de ikke deltager i handlen. Flere Viagogo-ansatte er dog gået frem nu og fortæller, at firmaet er dybt involveret i handlen med billetter og faktisk bryder loven og sælger billetter til overpris – ligesom billethajer.

– De opmuntrede aktivt deres ansatte til at bruge siden til at hamstre billetter, fortæller den tidligere ansatte Andrew Clancy.

Den billethajs-agtige fremgangsmåde bekræftes af en anden tidligere medarbejder hos Viagogo.

– Alle ansatte på Viagogo blev opfordret til at gå online, så snart billetter til populære events blev sat til salg – for eksempel på Ticketmaster – og købe så mange de kunne, fortæller vedkommende, der ønsker at være anonym.

Det er DR’s forbrugerprogram Kontant, der har talt med fire tidligere ansatte, der alle bekræfter, at den ulovlige fremgangsmåde var praksis, da de arbejde hos Viagogo. Firmaet selv svarer ikke på henvendelser, og er registreret i Schweiz og er derfor uden for EU’s lovgivningsområde. Selskabet har en lang række forbrugerorganisationer og politikere på nakken.

Se mere: Sådan spotter du den falske festivalbillet

billethaj, billet, billetter, festivalbillet, festivalbilletter, koncert, koncertbillet, koncertbilletter, kultur, musik, oplevelser, viagog, stubhub, snyd, fusk, billethaj, svindel, billetkøb, handel, økonomi, festival, bedrageri, sælger
Stol på din intuition, når du køber din billet fra en tredjepart. (Foto: All Over)

Københavnsk borgmester i ny sag om brug af gratis festlokaler

Den radikale beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev er ude i en ny sag om et festlokale, som er blevet lånt kvit og frit. Denne gang er det en af Københavns Kommunes samarbejdspartnere, der har stillet gratis lokaler til rådighed for politikeren. Anna Mee Allerslev fik nemlig stillet et festlokale til rådighed hos Øens Murerfirma til sin 30 års fødselsdagsfest. Det skriver BT.

Øens Murerfirma har et tæt samarbejde med Anna Mee Allerslevs forvaltning, og borgmesteren har flere gange fremhævet virksomhedens sociale indsats. Allerslev var også medlem af dommerkomiteen, der gav Øens Murerfirma Københavns Erhvervspris 2017. Endelig udfører Øens Murerfirma også renoveringsopgaver for Københavns Kommune.

anna mee allerslev, radikale, politiker, københavns rådhus, rådhuset, bryllup, borgerrepræsentationen, borger, politiker, afgift, penge
Anne Mee Allerslev lånte Københavns Rådhus gratis. For andre koster det 65.000 kroner. (Foto: /ritzau/)

– Der er tale om en gave, og den har en størrelse, som betyder, at borgmesteren ikke må tage imod den. Det er i strid med de forvaltningsregler, som en borgmester er underlagt, siger Bent Greve, professor i forvaltning ved Roskilde Universitet.

– Hun lånte vores kantine, og det var en weekend, som jeg husker det. Anna Mee ville leje den, men da jeg tidligere har lånt kantinen ud til venner, bekendte og ansatte i mit firma, så fik hun lov til at låne kantinen, hvis bare hun selv stod for rengøringen. Jeg lejer den ikke ud og gider ikke alt besværet. Bagefter fik jeg seks flasker vin, siger indehaver af Øens Murerfirma Jan Elving.

– Private fødselsdage har intet med borgmesterhvervet at gøre. Forvaltningens chefjurist bekræfter dette, skriver Anna Mee Allerslev i en mail til BT.

Sagen kommer frem kun få uger efter, at det kom frem, at Anna Mee Allerslev lånte Københavns Rådhus til sin bryllupsreception i august i år helt gratis. Det er i strid med reglerne og koster normalt 65.000 kroner at leje.

Læs mere: Borgmester fik gratis bryllupslokale af kommunen

anna mee allerslev, radikale, politiker, københavns rådhus, rådhuset, bryllup, borgerrepræsentationen, borger, politiker, afgift, penge, øens murerfirma, festlokale, gratis, samarbejde, samarbejdspartner, murer, murerfirma,
Øens Murerfirma er i tæt samarbejde med Anna Mee Allerslevs forvaltning, og har nu lånt hende et festlokale gratis. (Foto: /ritzau/)

Dagens billede

bøffel, vandbøffel, dyr, jockey, væddeløb, ræs, løs, thailand, dagens billede
En jockey ridder på sin vandbøffel til ræs i Thailand. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·