Læs også:

Close
Jeg blev ikke mere tjekket af at fylde 30

Klumme: Jeg blev ikke mere tjekket af at fylde 30

Mit liv  | 

Nyhedsredaktøren er lige fyldt 30 år. En alder, hvor mange allerede har styr på karriere, speltboller og familie. Alle undtagen Camilla …

Det kræver ikke mange minutter på Google for at finde frem til alle mulige og umulige velmenende råd om, hvad man bør nå, inden man fylder 30, hvad man skal holde op med, og hvor man burde være på vej hen.

Det skorter heller ikke på drømme, forventninger og forestillinger om, hvordan livet er, når man runder det magiske tal. Da jeg har været bagud, siden jeg lå i min mors mave (de måtte tvinge mig ud efter en uge), har jeg heller aldrig haft så travlt med at nå at slå mig ned, som mange af mine jævnaldrende kan have.

Alligevel læste jeg nogle af indlæggene og blev grebet af en voldsom virketrang – og op til min tredje runde fødselsdag tænkte jeg, at nu var det tid til, at jeg fik styr på mit liv.

Jeg inviterede endda mange af gæsterne i rimelig god tid og satte mig for, at denne fødselsdag skulle planlægges med listeskrivning, masser af søvn og god forberedelse til fejringen.

Læs også: Jeg droppede fitnesspigerne for plus size-gudinderne på Insta og fik det meget bedre

Jeg blev ikke mere tjekket af at fylde 30. Foto: All Over)
Cirka så tændt var jeg på at fylde 30 … (Foto: All Over)

Planlæg, planlæg, planlæg

Det faktum, at jeg valgte at dele min dag op i flere fester end Paris Hilton, gjorde også, at jeg havde givet mig selv en halvstor logistisk opgave. Men det er jo intet problem, når man er voksen, vel?

Forberedelserne gik det okay med. Jeg allierede mig med min søde mand, min dygtige amatørkonditor af en søster og nemlig.com. Jeg fik leveret mad, drikke og snacks til tre fester. Til to af festerne lykkedes det mig endda at lave maden dagen i forvejen, så jeg kun skulle varme det op på dagen. Jeg havde endda skaffet adgangspas til mig og gæsterne til Kulturnatten.

Ja, pænt tjekket, ikke?

For virkelig at teste mig selv havde jeg også sørget for at holde alle tre fejringer lige efter hinanden: Familien fredag, vennerne til fest lørdag og endnu en familiefejring om søndagen (glæderne ved at have en stor og travl familie).

 

Har du set: Skippede gymnasiet og blev chef i Magasin

Se, hvor glad hun er. Hun har garanteret speltboller i ovnen, og bordet dækket. (Foto: All Over)
Se, hvor glad hun er. Hun har garanteret speltboller i ovnen og bordet dækket. (Foto: All Over)

Fredag aften forløber flot. Gæsterne elsker maden, har en hyggelig tur til Kulturnat og går klokken halv et.

Her ville den fornuftige 30-årige nok rydde op og krybe til køjs. Den ultrafornuftige kvinde ville rydde op, pynte op til næste dags fest og forberede alt, hun kunne, for til sidst at smide en solid natmaske på og få sin skønhedssøvn.

Jeg har (stadig) ikke styr på særlig meget

Jeg er hverken fornuftig eller ultra fornuftig. Og selv om jeg på dette tidspunkt har været i 30’erne i en halv time, har det tydeligvis ikke gjort mig mere tjekket.

Jeg sætter en vinyl på pladespilleren, griber et vinglas og beslutter mig for, at den halve flaske rosé, der er tilbage fra middagen, hverken kan holde sig til i morgen eller skal hældes ud. Det giver mig samtidig lidt alenetid med min kæreste – en luksus, vi ikke har haft længe eller vil få resten af weekenden.

Vi snakker, jeg får min gave (en Playstation 4, YAY! Dog ikke særlig “tjekket i 30’erne”-agtigt) og omkring klokken halv fire bliver vi omsider enige om, at nu må vi hellere gå i seng. Vi skal mødes med mine søskende til brunch næste dag klokken 10.

Det er der, det ringer på døren. Min svoger skal sove på sofaen. Men inden da skal han da lige have en øl, så vi kan fejre mig lidt mere og høre om hans bytur. Det gør vi så til klokken halv syv om morgenen …

Læs også: Derfor blev Sarah værnepligtig

Rosé, gudernes nektar. Jeg havde 15 liter til min fest. Foto: All Over)
Rosé, gudernes nektar. Jeg havde 15 liter til min fest. (Foto: All Over)

McD kan også være brunch

To og en halv timer efter, jeg er gået i seng, ringer mit vækkeur. Klokken er ni om morgenen, min kæreste ligger bevidstløs ved siden af, og jeg kan mærke, at selv ikke min magiske og normalt tømmermændsfri rosé kan få mig levende igennem den søskendebrunch, der ellers var planlagt.

Jeg ringer til min søster, der heldigvis ikke er vågnet, og afblæser projekt “Instagramvenlig og overskudsagtig brunch” og lægger mig til at sove igen.

Fem timer senere ringer det på døren. Min søster og bror står klar til at hjælpe med aftenens festforberedelser – og bedst af alt: De har cheeseburgere, nuggets og chili cheese tops med. Måske ikke ligefrem breakfast of grown up champions, men mad, der spises i stedet for morgenmad og frokost er stadig brunch, selv om det er fra McDonald’s.

Vidste du, at McD har en glimrende weekendebrunch? Foto: All Over)
Vidste du, at McD har en glimrende weekendbrunch? (Foto: All Over)

Jeg har trods alt fået hele syv og en halv timers søvn, og da mascaraen er renset af, og håret vasket, ser jeg faktisk også helt pæn ud (utroligt, hvad en god concealer kan gøre).

Min selvindsigt er dog stor nok til, at jeg dropper den lette tapasbuffet til fordel for kagedamer, muffins, snacks og tre liter dip. Min bror og kæreste bliver sendt i byen efter is (jeg har glemt isterningerne) og drikkevarer, og jeg forsøger at pynte op til fest. Jeg har rent faktisk købt engangsservice (back on track!), hvilket sparer mig en masse tid før og efter festen.

Men ikke mere end at jeg stadigvæk ikke er færdig, da gæsterne ankommer. Jeg formår endda at glemme to gæster og undre mig over, hvem der mon ringer på omkring en time inde i festen.

Læs også: #SlutWalk: Demonstration sætter fokus på slut shaming

Jeg havde styr på snacks og kager. Heldigvis. Foto: All Over)
Jeg havde styr på snacks og kager. Heldigvis. (Foto: All Over)

Thirty going on tjekket?

Nu tænker du måske, at det jo kunne være, min krop bare lige skulle vænne sig til at blive 30, og SÅ ville jeg få styr på mit liv. Men nu her to uger inde, ser det ikke ud til, at mine 30’ere bliver markant mere tjekkede end mine 20’ere.

Mandagen efter min fødselsdag sover jeg nemlig over mig. Derefter glemmer jeg, at min cykel ikke står nede i gården, men inde på jobbet. Jeg har også glemt min frokost og husker ikke mig selv på, at min hånd til mund-koordination ikke altid er i topform, så jeg får hældt det meste af min morgenkaffe ud over mig selv i stedet for ned i svælget.

Samme dag finder jeg også ud af, at jeg har lykkelig glemt tre (TRE!) artikler, som skal laves til dagen efter. Til gengæld laver jeg en hel artikel, som jeg slet ikke skal lave, fordi min kollega har lavet den.

Efter to måneders problemer med gearene på min cykel har jeg stadig heller ikke haft min cykel til smeden – men hey, så får jeg gratis intervaltræning på cykelturen hjem.

Læs også: Solange Knowles træder ud af sin søsters skygge

Sådan fortsatte hele den efterfølgende uge. Nu er uheldene stilnet af, men den generelle utjekkethed er her nok for at blive.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Kaffe skal i koppen og munden, ikke på bordet og tøjet. Foto: All Over)
Kaffe skal i koppen og munden, ikke på bordet og tøjet. (Foto: All Over)

Alder er sgu bare et tal

Tænker jeg mig om, er jeg både ret 30’er-agtig og så alligevel ikke.

Jeg har godt nok fået min uddannelse og et job, jeg er glad for. Det meste af tiden har jeg styr på det økonomiske, og godt nok har jeg ikke en bolig, jeg kan kalde min egen, men jeg elsker den lejelejlighed, jeg deler med min kæreste på Nørrebro.

Jeg går til mange koncerter, men slet ikke så mange, som jeg gerne vil. Jeg elsker min Playstation og rejser en del, men drømmer stadig om eventyr til steder langt, langt borte.

Drømmene om børn og villa har ikke for alvor indfundet sig endnu. Heller ikke selv om jeg har fundet en provokerende, kærlig og kropumulig mand, som jeg ved, at jeg gerne vil blive gammel med. Og vi har fået en kat.

Læs mere: Når man er for stor til normalt tøj og for lille til plus size

(Artiklen fortsætter under billedet)

Mange drømmer om mand, børn og karriere inden de fylder 30. (Foto: All Over).
Mange drømmer om mand, børn og karriere, inden de fylder 30. (Foto: All Over).

Til gengæld er jeg stadig mig. Bare i en ældre og lidt mere erfaren udgave. Det fik jeg bekræftet, da min veninde gennem femten år gav mig et fotoalbum i fødselsdagsgave med billeder fra vores tid i 20’erne. Vi snublede gennem tyverne med høje promiller, lange nætter, dybe snakke og eventyr.

Det er sådan, vi er. Det er sådan, jeg er. Så det er måske ikke så underligt, at jeg ikke er blevet mere tjekket i mine 30’ere og indledte mit tredje årti på nogenlunde samme måde, som jeg tilbragte mine 20’ere. Som ugerne indtil nu er gået, ser jeg ikke nogen tegn på forbedring.

Men det nok egentlig også ligegyldigt, for jeg er ambitiøs, sød, loyal og god mod dyr, venner og familie. Og det er sgu da heller ikke helt tosset.

Læs også: #BlackLivesMatter: Hashtagget, der er blevet symbolet på USA’s racedebat

Mig på Roskilde med forstuvet fod og højt humør. Det skal sgu nok gå alt sammen. (Foto: Privat)
Mig på Roskilde med forstuvet fod og højt humør. Det skal sgu nok gå alt sammen. (Foto: Privat)

 

Læs også: Ting, der sker, når man nærmer sig de 30

· Mere fra samme kategori ·