Læs også:

Close

Jeg droppede fitnesspigerne for plus size-gudinderne på Insta og fik det meget bedre

Mit liv  | 

Vores nyhedsredaktør fyldte sit Instagram feed med slanke, trænende og salatspisende kvinder til inspiration for sit vægttab. I stedet blev hun ked af sin egen krop og demotiveret i sit projekt. Så ændrede hun hele sit feed til plus size-kvinder og fik det meget bedre

Jeg har taget en aktiv beslutning om at ændre mit feed på Instagram. Det har jeg, fordi jeg blev træt af at sidde med mindreværd, frustrationer og skuffelser over mig selv, når jeg kiggede på alle de succesfulde, slanke kvinder med deres perfekte liv og rock hard abs på Instagram, og jeg ikke rigtig rykkede mig tættere på mit mål.

Hvorfor følge de kvinder i første omgang, tænker du måske? Jeg har PCOS, og en af bivirkningerne er, at jeg tager nemt og hurtigt på, men har meget svært ved at tabe kiloene igen. Hvorfor ikke bare være glad for min krop så? Hvorfor gå efter vægttab? Fordi ikke alene kan jeg fjerne de mange andre symptomer på PCOS ved vægttab, jeg kan også skærme mig selv for andre følgesygdomme som diabetes og blodpropper og forhåbentlig give mig selv et længere liv.

https://www.instagram.com/p/BJy2ftEAqAj/?taken-by=bae.doe

Du kan læse mere om PCOS her: Har du PCOS? Ny metode kan give dig svaret

Så jeg tænkte: Hvad kan være bedre motivation end at følge en masse slanke kvinder med træningsdisciplin som marinesoldater og spisevaner som en bodybuilder? Det svar kender jeg nu. For stik imod min forventning blev jeg demotiveret, trist og irriteret over, hvor svært det var for mig at nå mit vægttabsmål.

Glemte mig selv

Jeg blev gal på mig selv, når jeg ikke tog 600 squats to minutter efter, at jeg stod op om morgenen. Jeg blev ked af det, når jeg klokken fem en eftermiddag faldt i og tog tre stykker mørk chokolade og en æggemad i stedet for grøntsagsstænger med hjemmelavet blomkålshumus, som de overnaturlige kvinder på Instagram.

Læs også: Det bedste badetøj til ALLE kropstyper

https://www.instagram.com/p/BJ50I-7jotE/?taken-by=makiniregaldesigns

Mest af alt fik jeg et urealistisk forhold til, hvordan jeg skal leve og se ud. Jeg glemte, at vægttab med PCOS tager fandens lang tid – og længere end det gør for de fleste andre. Jeg glemte, at den bedste motivation for at flytte mig i vægt og i forhold til min sygdom skulle være, hvordan jeg følte det i min krop fremfor hvilket tal, jeg så på vægten.

Jeg glemte at høre efter, når min kæreste sagde, at jeg var den smukkeste kvinde på jorden og lækker, helt som jeg var. Jeg glemte at være stolt og glad over den, jeg var nu, så jeg havde roen til at arbejde videre på min egen velvære. Jeg glemte, at der ikke er nogen, der er superwoman hver evig eneste dag. Jeg glemte, at min værdi ikke ligger i mine kropsmål, men i hvordan jeg er som person.

Læs mere: Kronik: Sådan hænger kropshad og Instagram sammen

https://www.instagram.com/p/BKeNFImACtR/?taken-by=theashleygraham

Fyldte mit feed med curvy kvinder

En dag fik jeg nok. Det var den samme dag, jeg var blevet enig med mig selv om, at badevægten ikke var min bedste ven i et vægttabsforløb. Jeg fjernede alle tynde og slanke træningsdamer fra mit feed. Jeg beholdt én profil: Den australske træner Kayla Itsines, fordi hun bruger rigtige, forskellige og almindelige kvinders forløb som motivation. Kvinder, jeg kan spejle mig i.

For det var i virkeligheden mit største problem. Jeg kunne ikke spejle mig i nogen af de slankeprofiler, jeg fulgte. I stedet går jeg nu ind på de plus size-kvinders profiler, jeg følger og bliver inspireret af deres feeds.

Læs mere: Mød Kayla Itsines: Instagrams ukronede fitnessdronning er kun 25

https://www.instagram.com/p/BJwJtrIATSu/?taken-by=erikalipps

Jeg fandt kvinder, der var større end mig, mindre end mig, ældre end mig og yngre end mig. De havde en anden hudfarve end mig og en anden tøjstil end mig. Nogen havde tabt sig, nogen var bare, som de var, mens andre havde taget på og var blevet lykkeligere. Men de var alle body positive, ærlige, skrøbelige, fejlbarlige og møghamrende sexede, inspirerede og unapologetic.

https://www.instagram.com/p/BJs2UEvhh3n/?taken-by=iamiskra

Tusind gange mere inspirerende

Jeg fandt noget ro i de her kvinders profiler. Mange af dem lignede mig på den ene eller anden måde. De var glade for sig selv, som de så ud, men havde også usikkerheder, tvivl og dage, hvor de bare ikke havde det fedt.

Jeg kunne relatere til dem, jeg kunne spejle mig i dem, og jeg blev inspireret af dem. Inspirationen kom fra deres tilgang til livet, til dem selv, til deres interesser og deres stil.

https://www.instagram.com/p/BIRj_rnBBzx/?taken-by=ninaq.dk

Nu når jeg åbner Instagram, bliver jeg ikke ked af det over mig selv. Jeg får nye ideer til, hvordan jeg kan tænke om mig selv. Jeg finder ud af, at jeg ikke skal leve i fremtiden, når jeg har tabt de famøse fem kilo, men leve lige nu og være glad, mens jeg når mit mål.

Kvinders krop dikteres hele tiden. Vi skal være på en bestemt måde for andre og se ud på en særlig måde for andre. Kvinder kan være forfærdelige, ondskabsfulde og bodyshame hinanden. Men de kan også løfte hinanden, støtte hinanden og være inspirerende for hinanden. Og når først man smider tankerne om, hvad andre mener om en, er man tæt på ustoppelig.

Har du måske set noget mere sexet end en kvinde, der kender sit eget værd og ikke lader sig diktere af, hvad andre mener?

Der er stadig et stykke endnu, før jeg når helt dertil. Måske når jeg det aldrig. Jeg prøver at fokusere på hele mig og ikke bare den bløde mave. Nu spiser jeg sundt og træner for min egen skyld, for min krops sundheds skyld og ikke for et ideal, jeg ser på de sociale medier. Dropper jeg salaterne en hel dag, og bliver min vildeste cardio turen fra sofaen til køkkenet, så er det også okay. For sådan er det at være menneske.

Få et godt grin: En hyldest til Celeste Barber – Instagrams sjoveste kendisparodist

https://www.instagram.com/p/BKgYvUUBlUs/

Treat your self

Det kan godt være, at jeg skal passe på mig selv og stoppe symptomerne på min sygdom med et vægttab. Men jeg behøver ikke ligne en undskyldning for mig selv i mens og tænke dårligt om mig selv i processen. Der er sjældent nogen, der lykkes, når de banker sig selv i hovedet.

Derfor har jeg lige brugt lidt flere penge på nyt tøj, end min bankmand nok vil synes er en super god ide. For første gang er det ikke sort, og for første gang i lang tid føler jeg mig flot, kvindelig og lækker i min egen krop. Og jeg lytter efter, når min søde kæreste siger til mig, at jeg er smuk igen i dag.

Jeg behøver ikke gemme mig, bare fordi jeg ikke bruger de traditionelle modelstørrelser. Jeg har bryster, bagdel og hofter. Det ændrer 20 kilo ikke på. Det lader de her kvinder sig ikke kue af, og det vil jeg heller ikke.

Bliv klogere: Tarmene har afgørende betydning for din sundhed

https://www.instagram.com/p/BIabD5Ej4Bw/?taken-by=marilynscloset

 

· Mere fra samme kategori ·