Læs også:

Close
cirkuselefanter, elefanter, safari, park, knuthenborg

NEWS: Pensionerede cirkuselefanter er nu sat på græs

Nyheder  | 

Pensionerede cirkuselefanter er nu sat på græs · Greta Thunberg kritiserer København på Facebook · Trepartsaftale sikrer over fem milliarder kroner til virsomheder med lærlinge og elever · Nye tal: Flere lever med diabetes og færre dør af sygdommen · Tankbil kørte direkte mod demonstranter: Måtte springe for livet · Firma designer hospitalsseng og kiste i ét til coronapatienter · Rengøringsmanden Super Mario spreder glæde hos kræftramte børn · Dagens billede: Søndag samledes københavnere til demonstration efter at amerikanske George Floyd døde under en anholdelse i Minneapolis, Minnesota

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Pensionerede cirkuselefanter er nu sat på græs

Danmarks sidste cirkuselefanter er faldet godt til i Knuthenborg Safaripark, hvor de flyttede ned forrige fredag. I lørdags blev de endelig lukket ud i deres luksusanlæg på 140.000 m2 – eller hvad der svarer til 21 fodboldbaner.

– Jeg kan slet ikke beskrive, hvor glad jeg er nu, hvor jeg efter mange års kamp kan se Ramboline, Jenny, Lara og Djungla dér, hvor de hører hjemme i de bedste omgivelser hos Knuthenborg Safaripark. Det var noget helt særligt at opleve, hvordan de fire elefanter reagerede, da de endelig blev lukket på græs. Nu skal de bare være elefanter til deres dages ende, siger Britta Riis, direktør for Dyrenes Beskyttelse.

På Elefantsletten kan danskerne opleve elefanterne plaske i vand, sandbade, vandbade og vandre omkring på de store vidder, hvor gæster kan køre eller gå rundt om hele anlægget med frit udsyn. Det skriver Ritzau.

cirkuselefanter, elefanter, safari, park, knuthenborg
De sidste cirkuselefanter i Danmark er nu blevet lukket ud på den lollandske savanne i Knuthenborg Safaripark. (Foto: Asger Thielsen)

Læs også: NEWS: I dag har elefanterne i Cirkus Arena deres sidste optræden

Greta Thunberg kritiserer København på Facebook

Klimaaktivisten Greta Thunberg kritiserer på Facebook Danmark for at ville pumpe spildevand ud i Øresund. Det sker efter en større debat om, at Københavns Kommune var ved at lede 290.000 kubikmeter spildevand ud i Øresund, da renovering af en rørledning gjorde det umuligt at bruge de normale løsninger.

– Danmark var ved at hælde 290 millioner liter ufiltreret toiletvand ud i havet. Det viser sig, at København siden 2014 har hældt 35 milliarder liter spildevand ud i Øresund, skriver Greta Thunberg på Facebook og fortsætter:

– Ja, samme København, der siger, de vil være “klimaneutrale” i 2025.

Sagen om den planlagte udledning af 290 millioner liter spildevand har fået stor politisk opmærksomhed. Først var meldingen, at udledningen ikke kunne stoppes. Men senere er udledningen blevet udskudt til oktober. Det skriver Jyllands-Posten.

Trepartsaftale sikrer over fem milliarder kroner til virsomheder med lærlinge og elever

Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om at bruge 5,4 milliarder kroner på at holde en hånd under elever, lærlinge og danske virksomheder gennem midler fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB). Det skal ses i lyset af, at den aktuelle økonomiske situation fortsat udgør en stor udfordring for danske arbejdsgivere, hvilket risikerer at gå hårdt ud over elever og lærlinge, der er i lære som en del af deres erhvervsuddannelse.

Den samlede trepartsaftale indeholder en række ambitiøse tiltag, der skal gøre det økonomisk overskueligt selv for virksomheder, som er i en vanskelig situation, at oprette nye lærepladser. Derfor er aftaleparterne enige om at indføre en løntilskudsordning for private virksomheder, der har lærlinge eller vil ansætte lærlinge. Det skriver Ritzau.

arbejde, studie, møde, kollegaer, arbejdsplads
Ny trespartsaftale skal med 5,4 milliarder kroner holde en hånd under elever, lærlinge og danske virksomheder. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Midlertidig trepartsaftale indgået som værn mod massefyringer’

Nye tal: Flere lever med diabetes og færre dør af sygdommen

Antallet af type 2-diabetikere er steget voldsomt siden 1995. Til gengæld er dødeligheden blandt diabetikere faldet, særligt hos personer med netop type 2. Det viser et nyt, stort studie, som kortlægger antallet af danskere med diabetes og sygdommens dødelighed. Bag studiet står forskere fra Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC).

– Vi må regne med, at mange kendte ændringer i vores livsstil har betydet meget. Vi bliver mindre fysisk aktive, og flere udvikler overvægt, siger Marit Eika Jørgensen, som er professor, overlæge og forskningsleder på SDCC.

– Men det skyldes også, at befolkningen bliver ældre og flere, fordi vi har de her store krigsårgange, siger hun.

Den gode nyhed for personer med diabetes er, at dødeligheden er faldet, særligt hos personer med type 2-diabetes. Det er et tegn på, at det går godt med diabetesbehandlingen, mener Marit Eika Jørgensen. Det skriver TV 2.

Læs også: NEWS: Verdens sundeste kornsort skal afhjælpe overvægt og diabetes

Tankbil kørte direkte mod demonstranter: Måtte springe for livet

En tankbil kørte tidligt søndag aften lokal tid i retning direkte mod en stor gruppe demonstranter på en motorvejsbro i Minneapolis. De mange demonstranter nåede at springe til side, og ingen er umiddelbart kommet til skade.

Efter hændelsen ilede demonstranter tilbage mod tankbilen og trækker chaufføren ud, hvorefter de ifølge vidner giver ham bank. Politiet ankommer til stedet, og chaufføren bliver anholdt og bragt til hospitalet med skader, dig ikke livstruende skader.

Det er fortsat uvist, hvorfor lastbilchaufføren kørte sit køretøj direkte mod demonstranterne. Det skriver Jyllands-Posten.

Læs også: #SlutWalk: Demonstration sætter fokus på slut shaming

Dagens billede: Søndag samledes københavnere til demonstration efter at amerikanske George Floyd døde under en anholdelse i Minneapolis, Minnesota

 

· Mere fra samme kategori ·