Læs også:

Close
corona, covid-19, virus

NEWS: Alle danskere kan nu blive testet for corona

Nyheder  | 

Alle danskere kan nu blive testet for corona · Ny undersøgelse: Vi tiltrækkes stadig af smukke kvinder og rige mænd · Mand udklædt som manden med leen minder badegæster om coronavirus · Belgiens læger og sygeplejersker vendte ryggen til premierminister i protest · Årets DHL Stafet aflyses · Tillæg til trepartsaftale freder elever, lærlinge og praktikanter under lønkompensation · Positiv tendens: Flere yngre kvinder skal forske i corona · Dagens billede: Miniature hjem med små døre og andre ting fundet i Silkeborgs natur

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Alle danskere kan nu blive testet for corona

Som led i den nationale teststrategi får alle voksne borgere i Danmark i denne uge mulighed for selv at bestille tid til en coronatest. Det vil dermed ikke kun være folk med symptomer, der kan blive testet. Derimod bør alle med den mindste mistanke om smitte lade sig teste. Det oplyser Sundheds- og ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Via Nem-id kan man bestille en tid på hjemmesiden www.coronaprover.dk, hvorefter prøven bliver foretaget i en af de hvide testtelte, som er stillet op rundt omkring i landet.

600.000 unge mellem 18 og 25 år kan allerede nu bestille tid til at blive testet. Det skriver DR.

corona, covid-19, virus
I denne uge åbnes der op for at alle kan blive testet for corona. (Foto: Unsplash)

Læs også: Er det allergi eller coronavirus?

Ny undersøgelse: Vi tiltrækkes stadig af smukke kvinder og rige mænd

I en ny undersøgelse har 14.399 deltagere fra 45 forskellige lande svaret på, hvilke egenskaber de tillægger størst værdi i en potentiel partner. Deltagerne kunne vælge mellem fem egenskaber: Venlighed, intelligens, sundhed, gode økonomiske udsigter og attraktivitet. Resultaterne viser, at begge køn vægter intelligens, venlighed og sundhed højest i en ideel partner. Men i gennemsnit over alle landene var der en forskel:

Kvinder vægter gode økonomiske udsigter højere end mændene, mens mændene finder det mere værdifuldt, at partneren er attraktiv. Der kan altså være noget om, at kvinder går efter penge, mens mænd går efter udseende. Og sådan har det været i mange år.

I 1989 lavede forsker David Buss, der også er involveret i den nye undersøgelse, en lignende undersøgelse med 10.000 deltagere fra 37 lande. Og her var resultaterne det samme. Det ser altså ikke ud til, at vi har ændret os meget de seneste 30 år. Det skriver DR.

par, ung, gammel, forhold
Ikke meget har ændret sig de sidste 30 år, hvis man ser på ny undersøgelse, som viser at vi stadig tiltrækkes af smukke kvinder og rige mænd. (Foto: Pexels)

Læs også: Det gør lykkelige par anderledes

Mand udklædt som manden med leen minder badegæster om coronavirus

Til daglig er Daniel Uhlfelder en stilfældig advokat, der mest sidder bag sit skrivebord i skjorte og slips og gransker paragraffer. Men når det bliver weekend, tager fanden ved ham – eller rettere døden. For der klæder Uhlfelder sig ud som manden med leen og begiver sig mod de menneskefyldte strande i Florida i USA.

– Folk bliver simpelthen nødt til at tage dette mere alvorligt. Det er en dødsensfarlig virus, som slår mennesker ihjel, lyder det indigneret fra Daniel Uhlfelder og fortsætter:

Flere gange i de seneste uger er politiet blevet tilkaldt, fordi folk har følt sig provokeret. Men det er netop meningen med den opsigtsvækkende aktion:

– Jeg har lagt sag an mod Floridas guvernør. Jeg har på andre måder forsøgt at gøre folk opmærksomme på alvoren ved denne pandemi, uden at der skete noget. Det er først, da jeg klædte mig ud som manden med leen, at jeg for alvor blev set og hørt, siger Daniel Uhlfelder. Det skriver TV 2.

Læs også: NEWS: Robothund skal sikre afstand under corona-krisen

Belgiens læger og sygeplejersker vendte ryggen til premierminister i protest

I Belgien fik premierminister Sophie Wilmès en kold modtagelse, da hun lørdag besøgte Saint Pierre-hospitalet i hovedstaden Bruxelles, som er det hospital, der har behandlet flest patienter med coronavirus. Det skete ved, at personalet tog opstilling langs vejen ind til hospitalet og i tavshed vendte ryggen til hendes bil, da hun ankom.

Personalet er vrede over sparerunder, lave lønninger og mangel på personale. Derudover er de utilfredse med et dekret fra april, der gør det muligt at skrue op for bemandingen med ukvalificeret personale i stedet for at betale for eksempelvis uddannede sygeplejersker.

Belgien er et af de hårdest ramte lande i Europa med 54.989 smittede ud af en befolkning på 11,5 millioner. I alt er 9005 mennesker i Belgien døde med coronavirus. Det skriver TV 2.

Læs også: NEWS: Sygeplejerskestuderende vil hjælpe i coronakrise

Årets DHL Stafet aflyses

Arrangørerne og DHL har efter flere overvejelser valgt at trække stikket for DHL Stafetten 2020, da de mener det ikke vil være ansvarligt eller forsvarligt at afholde et arrangement af DHL Stafettens kaliber i fem forskellige landsdele i et Danmark, som er ramt af corona-virus.

Aflysningen af DHL Stafetten går ikke kun udover deltagerne. Det kan i den grad også mærkes hos arrangørerne, hvor listen med aflyste arrangementer vokser uge efter uge og måned efter måned. Dette har også en kedelig konsekvens for de forskellige foreningsaktiviteter, som de nuværende hjælpepakker ikke holder hånden under.

DHL Stafetten skulle være blevet afholdt i august over hele landet. Det skriver Ritzau.

dhl, stafet, løb
Efter flere overvejelser har DHL besluttet af aflyse årets stafet. (Foto: Ritzau)

Læs også: NEWS: Finland afholdt endnu engang VM i koneløb

Tillæg til trepartsaftale freder elever, lærlinge og praktikanter under lønkompensation

Et tillæg til trepartsaftalen om midlertidig lønkompensation betyder, at elever, lærlinge og praktikanter fritages fra kravet om at afholde fem ferie- og fridage. Fritagelsen skal være med til at sikre, at kvaliteten af uddannelsen bliver opretholdt i lønkompensationsperioden. Det aftales også, at virksomheder med base i skattely ikke kan søge om forlængelse af lønkompensationsperioden.

– Jeg er meget glad for, at vi er blevet enige med arbejdsmarkedets parter om gunstigere vilkår for elever, lærlinge og praktikanter, så vi kan holde høj kvalitet i uddannelserne for elever, lærlinge og praktikanter – også i den periode, hvor virksomheder er på lønkompensationsordningen. Lige så vigtig et tillæg er det, at der er enighed om, at statsstøtten ikke går til virksomheder, der gemmer sig i skattely og ikke er med til at løfte deres ansvar, siger Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard. Det skriver Ritzau.

Unge, studerende, skole, uni, bøger, corona-virus. (Foto: Unsplash)
Fritagelsen for at at holde frem ferie- og fridage skal være med til at sikre, at kvaliteten af uddannelsen bliver opretholdt i lønkompensationsperioden. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: 86 procent af studerende har holdt sabbatår: Det er en tiltrængt pause

Positiv tendens: Flere yngre kvinder skal forske i corona

Danmarks Frie Forskningsfond har givet 22,1 millioner kroner til 15 coronarelaterede forskningsprojekter. De 15 projekter er udvalgt blandt et bredt felt af 364 højt kvalificerede ansøgninger.

– Jeg har noteret mig en bemærkelsesværdig og positiv tendens ved denne ansøgningsrunde, hvor 41% af ansøgningerne er fra kvinder – mod 31% sidste år på tværs af alle ansøgninger – og de kvindelige bevillingsmodtagere har en gennemsnitsalder på kun 38 år mod mændenes 51 år. Det er en stigning i andelen af kvindelige ansøgere, og bevillingsmodtagerne er betydeligt yngre, end vi ellers ser, siger David Dreyer Lassen, bestyrelsesformand for Danmarks Frie Forskningsfond.

Projekterne blev udvalgt, blandt andet fordi de kan sættes i gang umiddelbart i forlængelse af bevillingen, og fordi de på hver deres måde kan bidrage med viden, der kan afværge coronakrisen for den enkelte borger og samfundet som hele. Det skriver Ritzau.

kvinde, computer, research, forsker, forskning, arbejde
Flere yngre kvinder har sendt ansøgninger til coronarelaterede forskningsprojekter. (Foto: Pexels)

Læs også: NEWS: Forskere vil kortlægge danskernes digitale hverdag under corona-krisen

Dagens billede: Miniature hjem med små døre og andre ting fundet i Silkeborgs natur

· Mere fra samme kategori ·